پرونده کارگران اخراجی شرکت برفاب چهارمحال و بختیاری اکنون در کشمکش بین ادارات دولتی استان گیر کرده و مسئولان توپ را در زمین یکدیگر می‌اندازند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، کار‌های سخت و زیان آور، کار‌هایی است که در آن‌ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می‌گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.

تعیین سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل بر اساس بررسی سوابق، نوع کار، شرایط محیط کار و توسط کمیته کارشناسان مشخص می‌شود. پرونده کارگران اخراجی شرکت برفاب به قدم‌های انتهایی خود در مراجع مختلف رسیده است که یکی از خواسته‌های این کارگران از قضا سخت و زیان‌آور محسوب کردن شغلشان است.

۲۸ بهمن ماه سال ۹۹ بود که کارگران اخراجی "برفاب" چهارمحال و بختیاری با ارسال نامه‌ای به اعضای شورای تامین استان، نگرانی خود را نسبت به بررسی پرونده خود در کمیته مربوطه بیان کردند، آن‌ها از تفسیر‌های سلیقه‌ای از قوانین، برداشت‌های متفاوت و عدم تخصص در روند پرونده نگران بودند.

این ماجرا به آن نامه ختم نشد چرا که کارگران اخراجی شاهد بی‌اعتنایی به مطالباتشان بودند و این قضیه آن‌ها را چندی پیش به تجمع در مقابل استانداری وا داشت. بی‌اعتنایی به مطالبات چندین ساله، از جمله عواملی است که کارگران را نگران کرده است.

پرونده کارگران اخراجی برفاب در کشمکش ادارات دولتی؛ مسئولان توپ را در زمین یکدگیر نیندازند

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل احمدی اظهار داشت: در خصوص کارگران اخراجی شرکت برفاب، پیگیری‌ها و جلسات متعددی شکل گرفت و جمع‌بندی به این شکل شد که کارگران مطالبات خود و علوم پزشکی مستندات را ارائه دهد تا سخت و زیان آور بودن مشاغل در اداره کار استان بررسی شود.

او افزود:کارگران تقاضای سخت و زیان آوری کار را داشتند که تنها بخشی از آن تایید شد و مابقی آن‌ها مبنی بر اینکه کارشناس علوم پزشکی و اداره کار تایید نکرده است، رد شدند.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کارگران به این جریان معترض بودند و به اظهار نظر‌ها خوش‌بین نبودند چرا که موضوعات مشابهی وجود داشت که این اظهار نظر‌ها نشان می‌داد چندان دقیق نیستند.

احمدی بیان داشت: نتیجه رسما به کارگران اعلام نشد، اما کارگران از آنچه که می‌گذشت اطلاع پیدا کردند، آقایان توپ را در زمین یکدیگر می‌انداختند از طرفی علوم پزشکی ادعای عدم همراهی اداره کار را داشت و از طرف دیگر اداره کار، علوم پزشکی را همراه نمی‌دانست که این کار موجب تحریک کارگران شد.

او خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن عنوان شغلی یا محیط کار برای تعیین سختی و زیان آوری کار یکی از مشکلات مشهود و مورد اختلاف جدی است، در محیط کار این کارگران تقسیم بندی صورت نگرفته بود به عنوان مثال پرس‌کار و مونتاژکار در کنار یکدیگر کار می‌کردند که هر دو در معرض صوت غیراستاندارد بودند.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان عنوان داشت: اختلاف، بر روی بررسی عنوان شغلی بدون در نظر گرفتن محیط کار است، آقایان می‌گویند قرارداد‌هایی که نوشته شده مبنی بر کارگر ساده است و یا کارگر جا به جا شده که این موارد موجب عدم دقت در نتیجه نهایی می‌شود.

او بیان داشت: رد سختی و زیان آوری مشاغل برای کارگران باید با توضیح مناسبی باشد، آقایان گفتند که این رویه خوبی نیست و کارگران مطالبه‌گر می‌شوند و احساس خطر می‌کنیم، اما باید بدانند که اگر واقعا کارگری حق و حقوقی دارد باید برآورده شود.

احمدی خاطرنشان کرد: اگر نگران هزینه‌های کارفرما هستند پس کارگر در محیط سخت و زیان‌آور مشغول به جای ۸ ساعت باید شش ساعت کار کند، نمی‌شود ۸ ساعت کارگر کار کند و سختی و زیان‌آوری کار را در نظر نگرفت و نگران مطالبه کارگران باشند.

احمدی ادامه داد: باید کارگران را توجیه کرد، همچنان که بسیاری از قرارداد‌ها غیرقانونی منعقد می‌شوند گرچه که همه تقصیر‌ها بر گردن اداره کار نیست بلکه بخشی از آن بر عهده کارفرما یا حتی خود کارگر است، برخی از کارگران هم توجیه نیستند و گا‌ها فکر می‌کنند ذی حق هستند.

او در پایان تصریح کرد: کارگران با حوصله پیش روند و مسئولان موظف هستند نظرات خود را شفاف و به صورت کارشناسی و مستند با کارگران بیان کنند تا آن‌ها قانع شوند، باید بدون ملاحضه سفارشات و فشار‌ها آنچه که حق و قانونی است صورت گیرد و هرگز در مواد قانونی اعمال سلیقه نشود.

قانون در رابطه با کارگران اخراجی رعایت نمی‌شود

کاویانی یکی از کارگران اخراجی برفاب، اظهار داشت: به ناچار برای رساندن صدای خود به گوش مسئولین در مقابل استانداری تجمع کردیم، از کرونا و وضعیت قرمز همه مطلع هستند، اما اگر مسائل توسط مسئولان به خوبی رسیدگی شود هرگز تجمعی هم نخواهد بود.

او افزود: هر بار برای پیگیری مطالبه خود از این اداره به آن اداره فرستاده شدیم و نتیجه‌ای حاصل نشد، خواسته فعلی کارگران اخراجی برفاب سخت و زیان‌آور محسوب کردن شغلشان است که کاملا قانونی بوده و نباید حق کارگر تضییع شود.

کارگر اخراجی برفاب گفت: مدارک مربوطه در دست علوم پزشکی است، اما آن‌ها ارائه نمی‌شوند! باید به طور قانونی و کارشناسی پیش رفت، کارگران با مدرک و عقلانی خواسته خود را بیان کردند و بهتر است علوم پزشکی هم این چنین پیش رود. توجیه‌های غیر منطقی دیگر پاسخگوی مطالبات چند ساله کارگران برفاب نیست، تا کنون اداره کار، استانداری، معاونت سیاسی و بیمه همکاری خوبی داشتند، اما برای ادامه کار خواستار راستی آزمایی بودیم.

کاویانی خاطرنشان کرد: در روز‌های گذشته در جهت راستی آزمایی با نماینده‌ای از اداره کار، تامین اجتماعی، علوم پزشکی، معاون سیاسی استانداری، بیمه، نماینده کارفرما و یک نماینده از کارگران به شرکت برفاب مراجعه کردیم.

او ادامه داد: اما مدیرعامل شرکت برفاب از عدم هماهنگی صحبت کرد در حالی که هماهنگی لازم برای راستی آزمایی انجام شده بود و اجازه ورود به شرکت را ندادند. زمانی که یک شرکت به مقامات استانی اجازه ورود برای راستی آزمایی نمی‌دهد مسئله کاملا مشخص است و اگر مشکلی در کار آن‌ها نبود چنین رفتاری نداشتند.

منبع تسنیم

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.