محققان مازندرانی حیات ماهیان خاویاری و پرورشی شمال کشور را با سبزینه‌های جدید فراهم کردند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، اداره‌کل شیلات مازندران با جهاد دانشگاهی این استان تفاهم‌نامه‌ای در خصوص استفاده از ریزجلبک‌ها به جای کود‌های شیمیایی در استخر‌های پرورش ماهی امضا کرد.

محمدمهدی عباس‌زاده معاون آبزی‌پروری اداره‌کل شیلات مازندران گفت: استفاده از غذای زنده ریزجلبک به عنوان غذای زنده در مزارع و منابع پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری سبب کاهش هزینه تولید، افزایش کیفیت گوشت ماهیان می‌شود.

او با بیان اینکه تجربه موفقی پارسال برای استفاده از ریزجلبک‌ها در مزارع پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری در سطح آزمایشگاهی به دست آمده است، افزود: شیلات مازندران تلاش می‌کند تا از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی برای کمک به سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان بخش آبزی پروری استفاده کند.

عباس‌زاده ادامه داد: افزایش قیمت نهاد‌های دامی آسیب‌های بزرگی به صنعت آبزی پروری وارد کرده است و استفاده از ریزجلبک‌ها یکی از راهکار‌های کاهش هزینه‌های تولید می‌تواند باشد.

فاطمه قلی‌زاده مدیرگروه زیست فناوری تولید و فرآوری ریزجلبک‌ها جهاد دانشگاهی مازندران نیز در خصوص استفاده از ریزجلبک‌ها در مزارع پرورش ماهیان گرمابی، گفت استفاده از کود‌ها در استخر‌های پرورش ماهی علاوه بر آلودگی محیط زیست، سبب کاهش اکسیژن محلول در آب و درنتیجه کاهش کیفیت گوشت ماهی می‌شود.

او با بیان اینکه جایگزین کردن ریزجلبک‌های مفید به جای کود، بهبود عملکرد مزارع و کاهش مشکلات زیست محیطی را بدنبال دارد، افزود: کارشناسان مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شهید رجایی ساری پارسال در جیره ماهیان خاویاری از ریزجلبک‌ها استفاده کردند و نتایج خوبی گرفتند.

قلی زاده ادامه داد: با توجه به نتایج موفقیت‌آمیز اثر ریزجلبک‌ها در کاهش تلفات و افزایش ماندگاری لارو ماهیان خاویاری این پروژه با موافقت اداره‌کل شیلات مازندران امسال در سطح گسترده‌تری انجام خواهد شد.

تولید ریزجلبک به دلیل کاربرد آن در غذا و مکمل‌های غذایی برای مصرف انسان، دام، طیور و آبزیان، تولید دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی و صنایع رنگ سازی در دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما در کشور و استان مازندران صنعتی نوپا است.

انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.