رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی گفت: نباید مردم دو استان رو به روی یکدیگر قرار گیرند چرا که این یک خطای استراتژیک بزرگ است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین امیرقلی جعفری نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رابطه مردم استان چهارمحال و بختیاری با مردم متدین اصفهان رابطه‌ ریشه دار است، پزشکان و متخصصان از استان چهارمحال و بختیاری در اصفهان زیاد است و به مردم این استان خدمت می‌کنند.


رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان بروجن با اشاره به آتش کشیدن خودروی پیمانکار پروژه بن-بروجن، گفت: دشمن در کمین است و این حرکت را رسانه‌های معاند پوشش دادند که بیانگر هدف آن‌ها در ورود به مسائل کشور است.


بیشتر بخوانید


 

او با بیان اینکه نباید اجازه داد کسی به مردمانمان توهین کند، چه رسد به مردمانی که صد‌ها سال با آن‌ها ارتباط تنگاتنگ داشته‌ایم، در زمان جنگ مردم استان ما و استان اصفهان شانه به شانه می‌جنگیدند، آنچه گاهی انتقاد می‌شود به سیاست‌گذاری‌های غلط است نه مردم اصفهان، نباید اجازه داد این رابطه از بین رود و نباید مردم دو استان رو به روی یکدیگر قرار گیرند چرا که این یک خطای استراتژیک بزرگ است.


حجه الاسلام والمسلمین جعفری افزود: مردم دغدغه‌مند اصفهان دقت کنند که وضعیت استان چهارمحال و بختیاری چندان خوب نیست، طبق آمار وزارت نیرو حدود ۹۵ درصد دشت‌های استان چهارمحال و بختیاری ممنوعه و ممنوع بحرانی است.

 

او گفت: در بین این دشت‌های ممنوعه و ممنوعه بحرانی، دشت فرادنبه-سفید دشت-بروجن بیش از ۲۰ سال ممنوعه شده است بدین معنا که آبخوان تخلیه شده و آبی وجود ندارد که کسی بخواهد از طریق چاه برداشت کند و آبخوان به دلیل عدم اجازه به مردم در استفاده از روان آب‌ها و استفاده از منابع زیرزمینی در یک سیر تاریخی تخلیه شده است و امروز دشت‌ها فرونشست دارند و منشا ریزگرد‌ها شدند.


رئیس کمیته آب در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: بیش از نیمی از مردم استان چهارمحال و بختیاری مشکل آب شرب دارند و روستا‌هایی هستند که با تانکر آب رسانی می‌شوند، شهر‌هایی همچون فرادنبه و سفیددشت مشکل آب شرب دارند و در اردیبهشت‌ماه با قطعی آب مواجه می‌شوند، کیفیت آب که بماند.

 

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تالاب گندمان، دهنو و ... دچار آتش سوزی شده‌اند و این تالاب‌ها مشکل منابع آب دارند و از درون متلاشی می‌شوند، برخی از دشت‌های ما فرو نشست دارد، بدین معنا که لایه‌های زمین روی هم قرار می‌گیرند و با آب دیگر احیا شدنی نیست، این فجایع در استان چهارمحال و بختیاری پایتخت آب کشور در حال وقوع است.

 

او افزود: شهرستان بروجن این روز‌ها به شدت مورد هجمه قرار گرفته، طرح انتقال آب بن-بروجن در سال ۹۰ مجوز تخصیص آن توسط وزارت نیرو داده شد، آبگیر این طرح در رودخانه زاینده رود بوده و بنا است شهرستان بن و روستا‌های کنار زاینده رود را آب شرب دهد، وردنجان، نافچ، پیربلوط، یان چشمه، کیار، شهرکرد، فرخشهر، سفید دشت، فرادنبه، نقنه و بروجن شامل این طرح می‌شود که انتهای آن به بروجن ختم می‌شود.


عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح ۴۱ میلیون متر مکعب آب در سال را برداشت می‌کند که کمتر از دو درصد آورد زاینده رود است، وظیفه حاکمیت است که آب شرب را برای مردم تامین کند آقایانی که بر سر این پروژه دعوا دارند باید بدانند تنها دو درصد از زاینده رود قرار است برداشت شود و کمتر از ۱۸ درصد از دو درصد آن سهم شهرستان بروجن و ۸۲ درصد آن سهم بن، سامان و شهرکرد است.

 

حجه الاسلام والمسلمین جعفری اظهارکرد: مردم و نخبگان اصفهان دقت کنند، یک مشکلی که وجود دارد این است که هیچگاه مسئله را به درستی برای مردم اصفهان شفاف نکردند، پروژه بن بروجن افتتاح نشده، ولی چرا اکنون زاینده رود آب ندارد؟   برداشت‌های ما از کل حوزه زاینده رود از اوائل آبان تا اوائل اردیبهشت صفر است چرا که به لحاظ اقلیمی و سردی هوا یک بار در سال، استان چهارمحال و بختیاری کشت دارد و در آن شش ماه تنها ۸ درصد برای کشاورزی از زاینده رود برداشت می‌شود، پس چرا زاینده رود خشک است؟

 

او افزود: آورد سد زاینده رود از دو منبع است، ۹۵ درصد آورد سد از استان چهارمحال و بختیاری است و یک مسیر دیگر از استان اصفهان است که معمولا آبی وارد سد نمی‌کند، اما در زمان‌های دیگر گفته شد حدود پنج درصد آن از اصفهان وارد این سد می‌شود، استان چهارمحال و بختیاری که آب زاینده رود را تامین می‌کند کمتر از ۸ درصد برداشت دارد.


حجه الاسلام والمسلمین جعفری با بیان اینکه کشاورزی لجام گسیخته در کویر صحیح نیست، در سرزمینی که معضل آب دارد نمی‌توانیم چندین بار کشت داشته باشیم، باید این‌ها اصلاح شود به علت خشکی زاینده رود در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: مصرف بی‌رویه آب آن هم صنعت آب‌بر همچون فولاد یکی از علت‌ها است، بزرگترین تولیدکننده فولاد در کشور اکنون استان اصفهان است، هیچگاه آمار مصرف آب در فولاد به درستی بیان نشد به جای اینکه منابع آب‌بر در کنار دریا باشد این‌ها در فلات مرکزی یک منطقه خشک گسترده شده‌اند.


رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی با اشاره به علت دوم خشکی زاینده رود یعنی توسعه بی‌رویه کشاورزی در فلات مرکزی، ادامه داد: الگوی کشت مناسبی در استان اصفهان وجود ندارد، بیش از ۱۰ هزار هکتار کشت برنج در این استان وجود دارد! که این مورد باید اصلاح شود .

 

رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: دعوا در اصفهان بر سر آب کشاورزی است، اما در استان چهارمحال و بختیاری آب شرب مطرح است، پایتخت آب کشور مشکل آب شرب دارد، بن-بروجن قرار است آب شرب نیمی از جمعیت استان را تامین کند و این قضیه را نباید به کشاورزی گره زد.


رئیس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مقایسه این دو متفاوت است، در اردیبهشت شهر‌هایی از استان ما مشکل آب شرب دارند، مردم استان نگران نباشند و این موضع چهار نماینده استان در مجلس است، نمایندگان از حق طبیعی مردم استان دفاع می‌کنند و آب شرب ربطی به آب کشاورزی ندارد، مردم باید آرامش خود را حفظ کنند.


او تاکید کرد: به شدت در دنیا معضل آب وجود دارد، کشور در منطقه نیمه خشک وجود دارد برای  آوردن آب پایدار به شهرستان‌ها هیچ طرحی بعد از انقلاب وجود نداشته است! باید در این منازعه منطق داشت اگر به دنبال انتقال آب از یک استان به استان دیگر هستیم باید نیاز شرب، کشاورزی، صنعت، محیط زیست منطقه مبدا لحاظ شود، ویرانی یک منطقه برای آبادانی منطقه دیگر درست نیست.


حجه الاسلام والمسلمین جعفری تصریح کرد: در انتقال آب در آینده باید منطقی حاکم شود وگرنه چالش است، در برنامه هفتم توسعه کشور باید الگوی کشت تعریف شود و دولت به کسی که برنج در اصفهان می‌کارد کمک کند تغییر کشت دهد و آن را تضمینی خریداری کند.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار