گاهی اوقات، مسائلی در روابط بین دو نفر پیش می‌آید که نیاز به عذرخواهی است و در این میان، یک نفر باید فرد دیگر را ببخشد.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی فردی  به یک طریقی در رابطه با شما اشتباه می‌کند، ممکن است مطمئن باشید که هرگز نمی‌توانید آن بدی یا کار را ببخشید و فراموش کنید و حتی ممکن است پس از آن که عصبانیت فوری شما هم از بین رفت،  به جای اینکه اجازه دهید آن خطا و یا اشتباه طرف مقابل از حافظه شما محو شود در اغلب مواقع، جلوی چشمتان باشد و نتوانید با این موضوع کنار بیایید و فراموش کنید؛ به طوری که نتوانید او را ببخشید.

این یک موضوع طبیعی است که چنین احساسی داشته باشید امّا توانایی نداشتن برای  بخشیدن می تواند بیشتر به خودتان آسیب بزند.

بخشیدن ممکن است تا حدی چالش‌برانگیز باشد، به این دلیل که در برخی از مواقع, موضوع مورداختلاف, یک سوء تفاهم پیش آمده است و ممکن است اگر شما فرد مقابل را ببخشید این ذهنیت را داشته باشید که بخشیدن کسی به معنای فراموش کردن و یا کوچک شمردن  ظلمی است که او در حق شما کرده است و یا حتی ممکن است ادامه دادن رابطه قبلی شما با فرد مقابلتان باشد امّا در حقیقت، بخشیدن به معنای ساده این است که عصبانیت، آسیب و تمایل به انتقام‌جویی را کنار بگذارید.


بیشتر بخوانید


با تمامی این موارد, ممکن است پس از مدتی شما  بپذیرید آنچه که برای شما و طرف مقابلتان اتفاق افتاده, موضوعی است که گذشته است و متوجه شوید که هر فردی ممکن است که مرتکب اشتباه شود  و به جای تلافی کردن, بخشش را شروع کنید.

فکر می‌کنید آماده بخشیدن هستید، اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ مشکلی نیست، چون این کار همیشه آسان نیست، اما ما برای کمک به شما اینجا هستیم.

چرا خودتان را اذیت کنید؟

کینه‌توزی می‌تواند شما را از یافتن آرامش باز دارد. بنابراین، وقتی نمی‌توانید کسی را ببخشید، زخم‌های عاطفی شما نمی‌توانند بسته شوند و بهبود یابند.

کیم اگل، یک روانشناس در سن دیگوی آمریکاست که می گوید: «وقتی شما ببخشید، نمی‌گویید کاری که کسی انجام داده درست است. شما تصمیم می‌گیرید که از بار احساسات گیر کرده و حل نشده دست بردارید. بخشیدن به شما اجازه می‌دهد درد را کنار بگذارید و با قلبی سبک‌تر به کار خود ادامه دهید.»

چگونه یک نفر را ببخشیم؟

به عبارت دیگر، بخشیدن این امکان را برای شما فراهم می‌کند قبل از این که کینه و عصبانیت به همه زمینه های زندگی شما راه یابد, از آن ها دور شوید.

بخشیدن می‌تواند روابط دیگر را بهبود بخشد

عصبانی بودن از شخصی که شما را آزرده است فقط در رابطه شما با آن شخص تأثیر نمی‌گذارد، بلکه کینه و عصبانیت این خشم, سرانجام می‌تواند به روابط دیگر شما نیز سرازیر شود و ممکن است تا جایی پیش برود که شما با عزیزان خود نیز برخورد خشن‌تری داشته باشید و برای اعتماد دوباره, مجبور به مبارزه شوید که در این میان, در ایجاد روابط جدید نیز مشکل پیدا خواهید کرد.

دلسوزی کردن و بخشیدن به جای عصبانیت, می‌تواند به مهربانی بیشتر و بالارفتن اعتماد به نفس فردی که می‌بخشد و فردی که بخشیده می‌شود، کمک شایانی کند.

بخشیدن مزایای سلامتی دارد

با بخشیدن یک نفر ممکن است شما به سلامتی خودتان هم کمک کنید، زیرا تحقیقی در سال ۲۰۱۶ نشان داده است که بخشش باعث کاهش استرس شده و استرس کمتر می‌تواند باعث نتایج خوبی از جمله کاهش فشار خون، کاهش اضطراب، خواب بهتر و عزت نفس بهتر شود.

بخشیدن همچنین ممکن است باعث کاهش عصبانیتی شود که منجر به استرس، تنش عضلانی، مشکلات قلبی و یا کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.

به طور کلی، بخشیدن می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت عاطفی، رفاه افراد و همدلی با  آن ها داشته باشد و همچنین می‌تواند منجر به ایجاد روابط گسترده تری  از حیطه ارتباطی شما شود.

بخشیدن می‌تواند به شما کمک کند تا آشتی کنید

این موضوع مهم است که بدانید شما می‌توانید شخصی را بدون این که با او تماس داشته باشید ببخشید.

حتی شما می توانید کسی  که اگر دوباره با او ارتباط داشته باشید و این ارتباط مثل گذشته نبود را ببخشید. البته گاهی اوقات, بسته به شرایط, حتی ممکن است لازم باشد تا از تماس گرفتن با شخصی که او را بخشیده اید خودداری کنید.

با این حال، همه اشتباه می‌کنند؛ به طوری که وقتی فردی شما را آزار می‌دهد، بخشیدن او می‌تواند دریچه‌ای را برای ترمیم روابط, باز کند چرا که در بسیاری از موارد، بخشیدن می‌تواند به شخصی که سهوا باعث مشکل شده است، کمک کند تا متوجه شود چگونه به شما آسیب زده است و این بخشیدن, فرصتی را برای یادگیری و رشد فراهم می‌کند.

اگرچه بخشیدن, ممکن است باعث نشود که روابط را به سرعت اصلاح کنید  اما این یک شروع خوب است.

آیا آماده هستید؟

اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید بلافاصله کسی را ببخشید، اشکالی ندارد. زیرا رسیدن به این مرحله ممکن است مدتی طول بکشد.

وقتی نوبت به بخشیدن می‌رسد، اصالت, نقش مهمی را ایفا می‌کند و  باید فهمید که بخشیدن اجباری واقعاً به درد کسی نمی‌خورد. زیرا با وجود این که فرد را می بخشید اما هنوز آن درد و عصبانیت را تحمل می‌کنید.

اگل می‌گوید: «وادار کردن خود به هر کاری می‌تواند با حقیقت درونی شما عدم انطباق ایجاد کند.»

پرسیدن این سؤالات از خود می‌تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید آماده بخشیدن یک نفر هستید یا خیر؟

چگونه یک نفر را ببخشیم؟

برای چه کسی این کار را انجام می‌دهم؟

اگل می‌گوید: «بخشیدن, یک کار درونی است.» و این جمله به دو دلیل درست است؛ اول این که شما بخشیدن را به جامعه هدیه می دهید   و دوم، این کار برای خودتان است.

سایر افراد مرتبط با این شرایط، حتی اشخاصی که شرایط را می‌دانند، ممکن است شما را به بخشیدن ترغیب کنند، اما در نهایت، شما کسی هستید که باید آن تصمیم را بگیرد، چون وقتی شما این کار را با کینه و عصبانیت انجام دهید، واقعا نمی‌توانید از ته دل کسی را ببخشید.

این نوع بخشش, نیاز‌های شما را برآورده نمی‌کند و ممکن است ناامیدی و درد شما را یبشتر هم بکند.

آیا چشم‌اندازی برای این کار دارم؟

پس از تجربه بی‌عدالتی یا خیانت، نیاز به پردازش و رفع احساسات دشوار, هم طبیعی و هم سالم است.

درگیر بودن با آن احساسات می‌تواند خصوصاً در ابتدای کار بسیار دردناک باشد. کمی فاصله گرفتن از اتفاق پیش آمده می‌تواند به شما کمک کند تا از طریق یک لنز عینی, وضعیت را ارزیابی کنید.

آیا یادآوری این عمل ناشایست فرد مقابل ، باعث می شود که شما تمایل داشته باشید که شخص مقابل را مجازات کرده و یا او را وادار کنید که رنج اشتباهی که مرتکب شده است را به دوش بکشد؟ یا اکنون می‌توانید بپذیرید که بسیاری از عوامل پیچیده می‌توانند در آنچه اتفاق افتاده است، نقش داشته باشند؟  اگر به دلیل این اشتباهات فرد مقابل خود درد می کشید بخشیدن او می تواند به شما کمک کند تا این خطرات را ازبین ببرید.

آیا حاضر هستم برای بخشیدن اقدامات لازم را انجام دهم؟

بخشیدن, نیاز به اقداماتی از طرف شما دارد و شما نمی‌توانید فقط بگویید "من تو را می‌بخشم" و با همین یک جمله کار را تمام کنید چرا که بخشیدن مستلزم این است که به عصبانیت و درد خود نگاه کرده و رها کردن را انتخاب کنید.

 معمولاً, بخشیدن شامل درک درستی از شخص مقابل و شرایط اوست و شما بدون همدلی و عطوفت نمی‌توانید واقعاً کسی را ببخشید.

متعهد شدن به بخشیدن, تنها آغاز کار است و ممکن است خاطرات آسیب‌های ناشی از تصمیم به بخشیدن دوباره برای شما زنده شود  که در این میان، حفظ دلسوزی و صبر می‌تواند به موفقیت شما برای بخشیدن فرد مقابل کمک کند.


بیشتر بخوانید


ترجمه از فاطمه میرزایی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
من بعی وقتها فکر می کنم طرف را بخشیده ام ولی وقتی وارد تعامل و ارتباطات با او می شوم می بینم در پنهانی های روحم هنوز او را نبخشیده ام و وقتی کوچکترین اذیتی به من می کند حتی دوست دارم کتکش بزنم تا دست از سرم بردارد البته یکی دو نفر بیشتر در زندگی ام نیستند که اینجوری هستند 10-15 ساله دارم تلاش می کنم ببخشمشان بعضی وقتها فکر می کنم بخشیدمشان ولی متاسفانه حس های بدی از آنها دارم چون اثر بدی شان تا الان با من هست و درگیر هستم... بیشتر دلم برای خودم می سوزد که چرا نمی توانم جوری ببخشم که دیگر آتشی زیر خاکستر نباشد... از خدا در این شب قدر می خواهم اول خدا از سر تقصیراتشان بگذرد بعد هم کاری کند من هم بتوانم آنها را ببخشم و این کینه ای که از آنها در دلم مانده پاک شود واقعا خودم هم از این حالتم ناراحت هستم
آخرین اخبار