نماینده مردم بامیان در پارلمان افغانستان گفت: دولت افغانستان از رهایی ۵ تا ۶ هزار زندانی طالبان رضایت ندارد و حاضر به رهایی زندانیان بیشتر نخواهد بود.

علیرغم گذشت بیش از یک سال از توافق صلح آمریکا و طالبان، هنوز این گروه به صورت جدی وارد گفتگوهای صلح با دولت افغانستان نشده و روند خروج نیروهای خارجی نیز از اول ماه می‌ به ۱۱ سپتامیر به تاخیر افتاده است.

در حال حاضر، مذاکرات صلح دولت افغانستان و گروه طالبان در دوحه قطر متوقف شده و نشست صلح افغانستان در ترکیه نیز به دلیل عدم حضور طالبان دو بار به تاخیر افتاده است. این نشست ابتدا قرار بود ۱۶ آپریل برگزار شود و سپس به ۲۴ آپریل موکول شد. اخیرا وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که این نشست تا پس از عید سعید فطر به تاخیر افتاده است.

در همین راستا «سید محمد جمال فکوری بهشتی»، نماینده مردم بامیان در پارلمان افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، چشم انداز مبهم صلح افغانستان را بررسی کرده است که متن کامل آن را در ادامه مشاهده می کنید:

دولت افغانستان حاضر به رهایی زندانیان بیشتر طالبان نخواهد بود

آینده صلح افغانستان و جلساتی که قرار بود در ترکیه برگزار شود در دو نوبت تعطیل شده و قرار است بعد از عید فطر دایر شود.

مشکل این است که تاکنون طالبان آمادگی نشان نداده و نسبت به عدم تطبیق توافقنامه شان که در دوحه با آمریکایی ها داشته اند، اعتراض دارد.

اما باور ما این است که اگر کشورهای منطقه مثل جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و سایر کشورهای همسایه و همچنین کشورهای جهان هماهنگی بیشتری داشته باشند و با سیاست داخلی که تحت چتر جمهوریت وجود دارد موافقت و هماهنگی کلی داشته باشند، طالبان نیز ناگزیر است در وقت بعدی که قرار است بعد از عید مشخص شود شرکت کند.

اما درباره دو شرط طالبان که یکی آزادی زندانیان و دیگری خروج از لیست سیاه سازمان ملل متحد بوده است، باید توجه داشت که طرف توافقنامه آمریکا بوده و دولت افغانستان از رهایی ۵ تا ۶ هزار زندانی که صورت گرفته است رضایت ندارد.

ادعای دولت افغانستان این است که این زندانیان عمدتا به جبهه های جنگ علیه نظام جمهوری اسلامی برگشته اند و اگر بقیه زندانی طالبان را رهایی کنیم به همین سرنوشت روبرو می شویم و گویا جبهه مخالف خود را تقویت می بخشیم. تا جایی که دیده می شود دولت حاضر به رهایی زندانیان بیشتر نخواهد بود.

اما خروج رهبری تحریک طالبان از لیست سیاه سازمان ملل متحد به تصمیم آمریکا و سازمان ملل مربوط می شود.

گفتنی است که اخیرا گروه طالبان، آزادی تمام زندانیان این گروه و خروج از لیست سیاه سازمان ملل را به عنوان دو شرط برای حضور در نشست صلح افغانستان در ترکیه مطرح کرده اند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار