به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «کمال حسین لطیف»، رئیس سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق اعلام کرد که کمیته دولتی ویژه ساخت رآکتور تحقیقاتی هستهای از تشکیل چندین جلسه با هدف بررسی دادههای مرحلهای و اصول مورد تایید، برای احداث رآکتور بر اساس دستورالعملهای آژانس بین المللی انرژی اتمی (IEA) خبر داد.
او گفت: این جلسات با دو بازدید از سفارت روسیه و دیدار با سفیر این کشور و مشاور شرکت روس اتم (شرکت دولتی فعال در زمینه انرژی هستهای) همراه بود.
لطیف افزود: در این جلسات بر سر تدوین یک یادداشت تفاهم توافق شد که شامل بندهای زیادی است که در تسریع ساخت رآکتور سهیم خواهد بود.
این مسئول عراقی همچنین از دیدار دیگری با برخی مسئولان در سفارت فرانسه برای گفتوگو درباره نیاز کشورش به رآکتورهای هستهای جهت تولید برق خبر داده و افزود: عراق همچنین بهدنبال همکاری مشترک با فرانسه و بهطور کلی اتحادیه اروپا برای تقویت توانمندیهای هستهای خود در زمینه برنامههای صلح آمیز است.
لطیف گفت: طرف فرانسوی با فعالیت در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای در عراق موافق است و انتظار داریم موافقتها را کسب کند تا از جزئیات همکاری مطلع شویم. بر اساس مفاد یادداشت تفاهم این همکاری شامل پشتیبانی و کمک به عراق در زمینه استفاده پزشکی و همچنین تولید انرژی نیز خواهد بود.
او تصریح کرد: همچنین خواهان دیداری با مسئولان ذی صلاح در طرف آمریکایی هستیم و این کار ازسوی یک هیئت دارای اختیارات و عالیرتبه از کمیته (دولتی ساخت رآکتور هستهای) و نهادهای دولتی دیگر در جریان است.
رئیس سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق گفت: مرحلهای که ما در آن هستیم، مرحله تفاهم و ایجاد زمینه مشترک با شرکا و این پیش از مرحله دریافت پیشنهادات است؛ یک برنامه در رابطه با هزینههای ساخت رآکتور هستهای به دولت ارائه خواهد شد و در صورت تایید در برابر رسانهها اعلام خواهد شد.
سازمان کنترل منابع رادیواکتیو عراق در اوایل ماه نوامبر سال گذشته میلادی از نامزدی پنج کشور آمریکا، روسیه، آرژانتین، کره جنوبی و فرانسه برای ساخت رآکتور هستهای جدید در این کشور خبر داد و اعلام کرد که «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق نیز در جریان سفر خود به کشورهای اروپا، موضوع ساخت رآکتور هستهای را با مقامات فرانسه بررسی کرد.
انتهای پیام/
آرزویم اقتدار عراق است که با خروج آمریکای پست محقق میشود.
نه خانی اومده و نه خانی رفته.
وقتی برسه به مراحل جدی تر و انعقاد قرارداد باحتمال قریب به یقین غربی ها شروطی خواهند گذاشت از جمله اینکه باید روابطش با ایران را قطع و یا به حداقل برساند.
البته ممکن است تا مراحلی از اجرا هم پیش بروند ولی قبل از راه اندازی که مبالغ هنگفتی تا آن زمان هزینه شده شروط خود را مطرح و عراق را برای بهره برداری از هزینه های کلان انجام شده مجبور به پذیرش شروط آنها کنند.
عراقی ها هنوز نشناخته اند این کشورهای استعمارگر بد عهد و غیر قابل اعتماد را!!
فکر کردن این کشورها عاشق چشم وابروی اونها هستن !!!
البته روسیه هم از این جهت هیچ فرقی با غربی ها نداره.
اونم اگه منافعش اقتضاء کنه سر عراقی ها رو در زمان مقرر خواهد برید.
به امید ساختن راکتور های فراوان ایرانی در شمال و جنوب کشورمان و کشورهای همسایه.
انرژی هسته ای هزاران کاربرد داره در تمام صنایع یه ذره برو تحقیق کن بعد نظر بده
دبی و جبل علی امارات هم یک صدم قشم نمیشوند ولی قشم ایران کجا و دبی کجا!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخش مشخصه...چون تکنولوژی اونها بومی نیست ولی تکنولوژی ایران بومی هستش و این بای غربی ها خطرناکه
غربی ها اساسا با هرنوع پیشرفت کشورهایی مثل ایران مخالفن
ولی اگر کشوری جرات داره غنی سازی کنه و رادیو اکتیو بسازه که پایه صنعت و دانش دنیا بهش وابستس