ماه، ماه رمضان است و سفره‌های خالی که منتظر نان آور خانه است و اینجاست که سخاوت مردم خیر اندیش بیش از هر زمانی خودنمایی می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،  پرداخت دیه به اولیاء دم و قربانیان حوادث رانندگی و حوادثی مشابه از دیر باز به انحاء مختلف در جوامع بشری مرسوم بوده و شریعت مقدس اسلام نیز بصورت هدفمندی بر آن تأکید کرده است، از سوی دیگر نیازمندان مالی که ناخواسته در ورطه مصیبتی مالی گرفتار می‌آیند همیشه و همه وقت در جوامع انسانی وجود داشته و منحصر به زمان و مکان خاصی نبوده و نیستند و در جامعه ما نیز هر روزه افرادی بدون اینکه خود بخواهند در این گرداب‌ها مبتلا می‌شوند که بعضاً از کمترین پشتوانه مالی جهت جبران خسارت‌های وارده برخوردار نمی‌باشند.

حضور در زندان و مصاحبه با زندانیان جرائم غیر عمدی و مشاهده انسان‌ها از هرقشر و طبقه اعم از راننده، بازرگان، مکانیک، پزشک، مهندس، روحانی، صنعتگر، مخترع، مکتشف، آموزگار، نجار، بنا، نقاش، زن، مرد، پیر، نوجوان، جوان، نشان میدهد که حوادث منحصر به قشر خاصی از جامعه نیست، بلکه همه اقشار را در بر می‌گیرد. حوادث بی آنکه آدمی بخواهد بی خبر از راه می‌رسد و اینجاست که اگر کارگر، کارمند ساده و یا از دیگر اقشار آسیب پذیر جامعه باشد، از طرفی با فرهنگ بیمه نیز آشنا نبوده و بدتر از آن اطرافیان انسان نیز دست کمی از خودش نداشته باشند، تنها یک حادثه، شیرازه زندگی او و خانواده سر پرست از دست داده را از هم می‌پاشد.

در فرآیند توسعه، شاهد بخشی از جامعه هستیم که گرفتار فقر شده اند، بگونه‌ای که یک حادثه، مثل تصادف، بیماری صعب العلاج خانواده، مهریه نامعقول، عدم پرداخت نفقه بدلیل بیکاری موجب بدهکار شدن و سقوط افرادشده است، این واقعیت تلخ، گزنده و تأسف بار را تنها میتوان در زندان و درگفتگو با زندانیان نیازمند و درمانده به واقعیت درک کرد.

زندانی شدن فرد علاوه بر آثار سوء پیش گفته بر روی فرزندان، متوجه همسر زندانی نیز می‌شود، بخصوص در مواردی که حبس طولانی باشد، همسر تمایل بیشتری به طلاق پیدا می‌کند. گسترده شدن دام‌های شیطانی در مسیر راه این زنان نه تنها فساد اخلاق و تباهی را برای آنان در بردارد، بلکه تهدیدی برای سلامت اجتماع خواهد بود.

تشکیل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند

در سال ۱۳۶۹ رئیس وقت سازمان زندان‌ها، عبد صالح خدا شهید والامقام حاج سید اسداله لاجوردی، پس از بررسی آمار موجودی زندانیان، متوجه شدند که اسامی تعدادی از این مددجویان بصورت دائم و هر ماهه در فهرست آمار تکرار می‌شود.

او پس از مداقّه پیرامون موضوع با این واقعیت روبرو شدند که این افراد، بدهکاران جرائم غیر عمد، نظیر جرح و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی و یا بدهکاری مالی غیر کلاهبرداری و یا بدهی بابت مهریه و نفقه میباشند، که حق النّاس بر عهده ایشان است و تا این دِین پرداخت نشود در زندان بسر خواهند برد.

این نگرش خداپسندانه و انساندوستانه شهید بزرگوار، بارقه‌های امید را در دل زندانیان نیازمند آبرومند بدهکار در جرائم غیرعمد ایجاد نمود و بازگشت به آغوش خانواده و اجتماع را در بین این مددجویان پر رنگ‌تر کرد.

از این رو در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۹ اولین جشن گلریزان برای آزادسازی این زندانیان بر پا شد و پایه‌های این نهاد خیریه با عنوان ستاددیه سازمان زندان‌ها، شکل گرفت و در سال ۱۳۷۶ با ساختار جدید، بعنوان یک مؤسسه خیریه و مردم نهاد، با هدف کمک به آزاد سازی زندانیانی که به دلیل عدم توانایی نسبت به پرداخت دین (حق الناس) در جرائم غیر عمد مانند:

۱. ایراد صدمه بدنی و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی

۲. حوادث کارگاهی

۳. محکومیت‌های مالی نظیر مهریه معقول و نفقه.

۴. چک‌های بلامحل غیرکلاهبرداری در زندان‌ها محبوس می‌باشند، با ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، فعالیت خود را در سراسر کشور تداوم بخشید.

چشم انتظاری ۱۸۳ زندانی جرائم غیرعمد در زندان های کردستان

سال گذشته علی‌رغم مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، اقدامات خوبی در راستای اجرایی شدن سند تحول قضایی انجام و ۲۳۴ نفر از زندانیان با محکومیت مالی و جرائم غیرعمد از زندان‌های کردستان آزاد شدند.

از ۲۳۴ زندانی آزادشده کردستانی، ۲۰۸ نفر با محکومیت مالی ۳۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان توسط ستاد دیه، بنیاد مستضعفان، صندوق خسارت‌های بیمه بدنی، تسهیلات بانکی، گذشت شکات، کمک‌های کمیته امداد، پذیرش احصار محکومان توسط قضات دادگستری و ۲۶ نفر از محل کمک‌های مردمی از زندان آزاد شده‌اند.

در حال حاضر ۱۸۳ زندانی جرائم غیر عمد در زندان‌های کردستان تحمل حبس کرده که برای آزادی آنان حدود ۹۳ میلیارد تومان نیاز است.

درماه پرخیر وبرکت رمضان بار دیگر در جشن گلریزان، میزبان قلوب و قدم‌های سرشار از مهربانیتان هستیم تا با همتی بلند وعزمی راسخ در آزادی زندانیان نیازمند جرایم غیر عمد یاری گر آنان باشیم.

مردم نیک اندیش گکردستان می‌توانند کمک‌های نقدی خود را به شماره حساب‌های بانک تجارت ۱۱۳۹۰۲۷۶۰۰ بانک ملت ۲۰۸۹۸۹۸۹/۷۷ بانک ملی ۰۱۰۵۹۵۱۰۷۸۰۰۴ بنام ستاد مردمی دیه کردستان واریز کنند.

ثواب شاد کردن دل مومنان نزد خداوند از پاداش بسیاری برخوردار است همانگونه که امام هشتم حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌فرمایند:

حریص و شتابان باشید برای "قضای حوائج مومنان" و "شادکامی قلبی آنان" و "دفع هرگونه بدی و دور کردن ناگواری‌ها از آنان"، زیرا که پس از واجبات، هیچ کاری نزد خدای بزرگ، برتر از شاد کردن مؤمنان نیست.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.