به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سخنرانی سالانه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز چهارشنبه در مورد وضعیت این کشور، در بحبوحه تنشها با کشورهای غربی و پیش از برگزاری تظاهرات حامیان الکسی ناوالنی آغاز شد.
رئیس جمهور روسیه در سخنرانی سالانه امروز خود در پارلمان این کشور اعلام کرد این سخنرانی متمرکز بر مسائل داخلی نظیر بهداشت و سلامت و اقتصاد و همچنین سیاست خارجی و امنیت متمرکز خواهد بود.
او گفت: سخنرانی امروز بیشتر به مسائل داخلی مربوط است. این مسائل مربوط به سلامت، سیاستهای اجتماعی و اقتصادی است. همچنین در این سخنرانی یقینا به مسائل سیاست خارجی و امنیت نیز خواهم پرداخت.
این اولین مراسم بزرگ در سال جاری میلادی است که با حضور رئیس جمهور فدراسیون روسیه کاملاً حضوری برگزار می شود. در این مراسم اعضای دولت روسیه ، نمایندگان مجلس دوما و سناتورها و همچنین استانداران کشور حضور دارند.
ولادیمیر پوتین در ابتدای پیام خود تصریح کرد ویروس کرونا در روسیه هنوز به طور کامل از بین نرفته است. وی خاطرنشان ساخت این بیماری همچنان یک تهدید مستقیم است و از شهروندان خواست واکسن کرونا بزنند چون راه دیگری وجود ندارد. او ضمن استقبال از «موفقیت علمی واقعی» کشورش در تولید سه واکسن کووید-۱۹، اعلام کرد در نظر دارد در پاییز مصونیت جمعی در برابر این بیماری در این کشور ایجاد شود.
رئیس جمهور روسیه به تولید واکسنهای روسی اشاره کرد و با تشکر از کادر درمان از جمله پزشکان و پرستاران، تولید واکسنهای ضد کووید-۱۹را یک دستاورد بزرگ و در نتیجه فعالیت سالانه پزشکان خواند و آنرا نشانه رشد و توسعه علمی روسیه قلمداد کرد.
پوتین گفت که روسیه باید آماده باشد تا در صورت بروز بیماری همه گیر و خطرناک جدید ظرف چهار روز سیستم شناسایی و واکسن برای مقابله با بیماری همه گیر جدید تولید کند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش رشد درآمد مردم این کشور را به عنوان یکی از مهمترین اولویت های خود برشمرد و از کمک های مالی به خانواده های دارای فرزند خبر داد. این در حالی است که چند ماه تا برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور باقی است.
رئیس جمهور روسیه در ادامه این سخنرانی وعده داد روسیه با تغییرات اقلیمی مقابله میکند. این در حالی است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا چهل تن از سران جهان از جمله همتایان چینی و روس خود شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین را برای یک نشست مجازی سران در مورد آب و هوا که روزهای پنجشنبه و جمعه از طریق ویدیو کنفرانس برگزار خواهد شد، دعوت کرده است.
پوتین همچنین از تولیدات در بخش کشاورزی و دیگر بخشها و کسانی که مسئولیت حفظ امنیت روسیه را بر عهده دارند از جمله نیروهای مسلح این کشور تقدیر و تشکر کرد.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به طرح کشورش برای نشست رهبران پنج کشور هستهای و دستاوردهای محقق شده در سوریه و لیبی و قره باغ کوهستانی و ایفای نقش در مسائل منطقهای و بین المللی تاکید کرد روسیه به دفاع از اصول و ماموریتهای خود در چارچوب قانون بین الملل پایبند خواهد بود و پر واضح است کسانی که این مفاهیم را نمیپذیرند باید بدانند روسیه همیشه در دفاع از مواضع خود شک و تردید نخواهد کرد.
ولادیمیر پوتین با اشاره به سازماندهی کودتا در بلاروس گفت: اینگونه حوادث از جانب غربیها اصلا محکوم نشد و آنها طوری رفتار کردن که انگار اتفاقی نیفتاده است در حالیکه رفتار آنها را در قبال یانوکوویچ، رئیس جمهور اوکراین و نیکلاس مادورو در ونزوئلا را میتوانید با هم مقایسه کنید.
پوتین سازماندهی کودتا و قتل رئیس جمهور را امری غیر طبیعی دانست و گفت: بر اساس اعترافات کسانی که در این توطئه دست داشته اند؛ در واقع آنها همه زیرساختهای این کشور را هدف قرار داده اند و این به معنای آن است که انها برای حملهای سایبری برنامه ریزی میکردند. این در حالی بود که طرفهای مقابل پیشنهادهای روسیه در خصوص نظارت بر فضای سایبری را نپذیرفتند.
پوتین در ادامه گفت: اقدامات و رفتارهای خصمانه علیه روسیه متوقف نشده است و (غربیها) بدون هیچ علتی روسیه را متهم میکنند. من با صدای بلند میگویم که ما با آرامش برخورد میکنیم و احیانا به برخی از رفتارهای غیر صادقانه و اهانتها پاسخ نمیدهیم و به تعامل خوب با همه کشورها امیدواریم در حالیکه برخی کشورها به دنبال اهانت به روسیه بدون هیچ دلیلی هستند.
ما به دنبال روابط دوستانه با همه کشورها هستیم حتی کشورهایی هم که تمایل به این کار ندارند. ما نمیخواهیم همه پلهای پشت سر را خراب کنیم. اگر کسانی هستند که مقاصد و نیات ما را به خوبی درک نمیکنند و تلاش میکنند پلهای ارتباط را منفجر کنند باید بدانند که روسیه به سرعت و با شدت عمل واکنش نشان خواهد داد. همه سازمان دهندگان توطئهها و اقدامات تحریک آمیز که امنیت روسیه را تهدید میکنند در آینده پشیمان خواهند شد بگونهای که این پشیمانی برایشان سابقه نداشته باشد.با وجود اینها ما با صبر مطلوب و مسئولیت و حرفهای گری برخورد میکنیم و به توانمندی و اعتبار و سلامت عقل خود در اتخاذ تصمیمات سرنوشت ساز ایمان داریم و امیدواریم کسی از خطوط قرمز ما عبور نکند چرا که این خود ما هستیم که خطوط قرمزمان را وضع کرده ایم.
پوتین در ادامه سخنان خود بر تقویت توانمندیهای دفاعی نیروهای مسلح این کشور تاکید کرد و گفت: ما در این چارچوب باید دانش و آموزش را در مراکز افسری نظامی ارتقا دهیم. ما همچنین باید به نوسازی تسلیحات و (برنامه) هستهای خود ادامه دهیم. میزان سلاحهای مدرن ما اکنون بیش از هشتاد و هشت درصد است و هم اکنون موشک بالستیک قارهپیمای اَبَرصوت ساخت داخل در خدمت نیروهای نظامی است و موشکهای قارهپیمای «سرمت» نیز به تولید انبوه رسیده اند و این موشکها نیز در سال ۲۰۲۲ در خدمت نیروهای مسلح خواهند بود.
پوتین در ادامه به دیگر پیشرفتهای نظامی روسیه از جمله موشکهای کالیبر و کشتیها و ناوهای بسیار مجهز به سلاحهای اَبَرصوت و همچنین موشک مافوق صوت دریایی «سیرکن» اشاره کرد که قرار است بزودی مورد استفاده قرار گیرند. طرح و توسعه نیروهای مسلح و افزایش توانمندیهای دفاعی نیز از اولویتهای ما خواهد بود. روسیه از پیشقراولان توسعه سلاحهای مدرن است از اینرو به دوستان خود پیشنهاد کرده است مسائل مربوط به امنیت و ثبات استراتژیک در جهان را با کمک یکدیگر بررسی کنند و به عنوان مثال منطقهای سرشار از صلح و عاری از نزاعها شکل دهند.
پوتین در ادامه گفت: پنج قدرت هستهای جهان در برابر جهان مسئولیت خاصی بر دوش دارند. ما طرحی در خصوص نشست سران این پنج کشور ارائه کرده ایم که قرار است بعد از پایان همه گیری کرونا برگزار شود و امیدواریم این اتفاق بیفتد. روسیه همیشه در مسائل بین المللی از جمله در سازمان ملل نقشی محوری ایفا کرده است و در حل و فصل منازعات منطقهای سهیم بوده است و در سوریه دستاوردهای زیادی در خصوص حل و فصلها و شکل دادن به گفتگوهای سیاسی در لیبی داشته است و همچنین در جلوگیری از گسترش جنگ در قره باغ کوهستانی نقش مهمی ایفا کرده است. ما روابط خود با کشورهای جهان را بر اساس اصول به رسمیت شناخته شده بین المللی ترسیم کرده ایم و به توسعه روابط خود به شکلی سازمان یافته و منظم با کشورهای عضو سازمان شانگهای و گروه بریکس و کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی اقدام کرده ایم.
انتهای پیام/