صادق ضیائیان مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در نیمه دوم سال ۹۹ ما شاهد کاهش چشمگیر بارشها در بسیاری از مناطق کشور حتی مناطق شمالی کشور بودیم، گفت: متاسفانه فصل پیش رو در کشور فصل بارشی نیست و ما در کشور این فرصت را از دست دادیم و نباید انتظار بارش چندانی را در این مدت باقیمانده داشته باشیم.
او ادامه داد: به طور میانگین در اقلیم کشور در اردیبهشت ماه نرمال بارشها ۸ درصد، خرداد ۳ درصد و تابستان هم ۴ درصد بارش داریم و اگر در کشور وضعیت نرمالی حاکم باشد، حجم بارشها ۱۵ درصد خواهد بود که اثر چندانی در کاهش حجم خشکسالی ندارد.
افزایش دمای هوا در استانهای ساحلی دریای خزر
ضیائیان با تاکید بر اینکه بنابراین پیشبینی میشود امسال یکی از خشک سالترین سالها را در کشور تجربه کنیم، گفت: در سه ماه پیش رو هم وضعیت بارش در مناطق پر بارش مانند منطقه گیلان و مازندران که هرساله شاهد بارشهای تابستانی بودیم، طبق پیش بینی صورت گرفته بارش چندانی را نخواهیم داشت.
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی اظهار کرد: در اردیبهشت ماه هم بارش به صورت پراکنده و هم رفتی در کشور داریم و طبق بررسیهای صورت گرفته در پایان سال زراعی که پایان شهریورماه محسوب میشود کم بارشترین بارشها را شاهد خواهیم بود .
ضیائیان تصریح کرد: در مناطق جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان نمیتوان اعلام کرد که با پدیده سیل مواجه نیستیم، چرا که وقوع سیل ۱۲ یا ۴۸ ساعت قبل قابل پیشبینی است و بنابراین نمیتوان اعلام کرد که مناطق جنوبی کشور امسال شاهد وقوع بارشهای سنگین و سیل آسا نباشند .
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه شرایط برای بارشهای همرفتی هم در مرداد و شهریور ماه با توجه به کاهش شدید بارشها پیش بینی میشود، افزود: امسال در مجموع سال کم بارشی را شاهد خواهیم بود و امسال سال خشکسالی است.
او توضیح داد: البته با توجه به آنکه در دو سال گذشته و در سالهای ۹۶ و ۹۷ سال تر آبی داشتیم، بنابراین وضعیت در مقایسه با سالهای قبل تر بهتر است، چراکه ۷ تل ۸ سال پیش شاهد خشکسالیهای شدیدتری بودیم.
ضیائیان در پایان گفت: در شهر تهران هم پیش بینی میشود که اردیبهشت و تابستان گرمی خواهیم داشت و روند افزایش دما را همچنان تجربه خواهیم کرد.
انتهای پیام/