به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ازدواج کردن در کنار تولد، مرگ و فرزندآوری یکی از اتفاقات مهم در زندگی هر فرد است. به استثنای کسانی که تصمیم به ازدواج ندارند، آن دسته از افرادی که ازدواج کردن در زمره برنامههای مهم زندگیشان است و همواره در حال برنامهریزی کردن برای آن هستند معمولا یک سوال ذهنشان را درگیر میکند. من آمادگی ازدواج کردن را دارم؟ یک سوال مهم و اساسی که بهتر است ابتدا برای آن پاسخی منطقی پیدا کنید و سپس سراغ مقوله مهم ازدواج بروید. ۱۰ مورد از نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج را در ادامه بخوانید.
۱- شما به این آگاهید که واقعا چرا میخواهید ازدواج کنید
شما فقط میخواهید ازدواج کنید که صرفا ازدواج کرده باشید یا دقیقا میدانید از ازدواج چه میخواهید و چرا میخواهید باقی عمرتان را با شریکی که برای خود برگزیدهاید سپری کنید؟ یکی از نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج را دارید این است که دقیقا بدانید هدفتان از ازدواج چیست. برای رسیدن به پاسخ این پرسش باید از خودتان سوالات سخت بپرسید و خودتان را به چالش بکشید، مثلا اینکه ازدواج با کسی که او را انتخاب کردهاید از نظر عاطفی و روحی چه مزایایی برای شما دارد.
آیا در کنار او احساس آرامش میکنید و علیرغم تمام اختلاف نظرها با هم خوب هستید و یک رابطه استاندارد و بدون تنشهای مداوم دارید یا خیر. اگر هدفتان از ازدواج فقط رسیدن به وصال کسی است که شدیدا دوستش دارید و به سایر جنبههای رابطه چندان توجهی ندارید لطفا دست نگه دارید و کمی بیشتر خودتان را به چالش بکشید.
۲- برای ازدواج و زندگی مشترک برنامهریزی کنید نه برای مراسم عروسی
مراسم عروسی یک برنامه شاد و مفرح است که برگزاری آن هم خودتان و هم اطرافیانتان را شاد و مشعوف میکند. اما این مسئله میتواند یک دلیل محکم برای ازدواج کردن باشد؟ شما فقط میخواهید یک جشن عروسی بگیرید و در مرکز توجه باشید؟ جشن عروسی فقط چند ساعت طول میکشد، اما ازدواج بحث یک عمر زندگی است. پس نه برای یک روز بلکه برای تمام عمر برنامهریزی کنید. در مورد روزهایی که میخواهید در کنار شریک زندگی سپری کنید، حتی زمانی که دیگر در مرکز توجه نیستید و همه چی به روال عادی برگشته فکر کنید.
۳- تجربه کسب کردهاید
طبق تحقیقات صورت گرفته بهترین سن برای ازدواج ۲۵ سالگی است. اگر چه برخی افراد در سنین بالاتر یا پایینتر هم به نتایج خوبی در ازدواج میرسند و نمیتوان برای همه نسخه یکسانی پیچید. اما هر چه تجربه اجتماعی شما بیشتر باشد، بهتر آدمها و روابط را بشناسید و اخلاق آدمها را تجزیه و تحلیل کنید میتوانید ازدواج موفقتری داشته باشید.
۴- رابطه شما عمیق است
یکی دیگر از نشانههای که میگویند شما آمادگی و شرایط ازدواج را دارید عمق رابطه شما با کسی است که به عنوان شریک زندگی انتخاب کردهاید. شما برای ازدواج به یک رابطه عمیق نیاز دارید، عمیقتر از آنکه فقط تمام وقت سرگرم باشید، به مهمانی بروید و خوش بگذرانید. شما زمانی آمادگی و شرایط ازدواج را دارید که بدانید رابطه شما حتی در شرایط ناراحت کننده و سخت هم عمیق است و این آمادگی را دارید که در مشکلات و چالشها کنار هم باشید.
۵- شریکتان را میشناسید و به او اعتماد دارید
مهم نیست که چند وقت است با کسی که او را برای ازدواج انتخاب کردهاید هستید. مهم این است که او را کاملا بشناسید و به او اعتماد داشته باشید. یکی از نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج این است که بدون توجه با سالها یا ماههایی که با شریکتان برای شناخت بیشتر گذراندهاید او را خوب بشناسید و هر دو به هم اعتماد داشته باشید. عشق مهم است، اما اعتماد مهمتر است. اعتماد رگ حیاتی و قلب تپنده رابطهای به اهمیت ازدواج است.
۶- این را میدانید که نمیتوانید شریکتان را تغییر دهید
ازدواج نه شخصی را تغییر میدهد و نه شما با ازدواج کردن میتوانید شریک زندگیتان را تغییر دهید. دانستن این اصل مهم و اساسی از جمله نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج است. اگر در رابطه شما یک شکاف عمیق وجود دارد ازدواج نمیتواند این شکاف عمیق را پرکند و از بین ببرد.
۷- اگر میتوانید اختلافات را با هم حل و فصل کنید
یکی دیگر از مهمترین نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج توانایی داشتن برای حل منصفانه اختلافات است. اختلافات را مخفی نکنید و تصور نکنید که فراموش کردن همه چیز را درست میکند. اگر با هم مشکلات عمیق دارید تصور نکنید که با ازدواج کردن تمام مسائل حل میشوند. اگر در همین مرحله نمیتوانید مشکلاتتان را حل کنید پس در آینده هم نمیتوانید ارتباط موثر و مفیدی با هم داشته باشید.
۸- برای دراز مدت برنامهریزی کردهاید
یکی دیگر از نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج برنامهریزی دراز مدت است. در آغاز راه یک رابطه جدید معمولا نیاز به برنامهریزی دراز مدت ندارید و به قول معروف در اغلب موارد هر چه پیش آید خوش آید. اما زمانی که تصمیم میگیرید رابطه را وارد فاز جدی و ازدواجی کنید باید با همدیگر برای دراز مدت برنامهریزی کنید. شریک زندگیتان میخواهد برای یک سفر دور دنیا برنامهریزی کند؟ شما میتوانید مدت طولانی تنها بمانید یا میخواهید با او همراه شوید؟
یا مثلا طرف مقابل دوست دارید در یک یا دو سال بعد از ازدواج یا حتی بلافاصله بچهدار شوید. آیا شما با این مسئله مشکلی ندارید، یا اعتقاد دارید باید چند سال از ازدواج بگذرد و یا شاید هم اصلا قصد ندارید فرزندی داشته باشید و یا حتی میخواهید کودک بیسرپرستی را به فرزندی بپذیرید. در مجموع باید بدانید از زندگی چه میخواهید و آیا میتوانید با شرایط و برنامههای طرف مقابل کنار بیایید یا خیر. منظور از برنامهریزی دراز مدت هم همین است.
۹- اگر خانوادهتان هم طرف مقابلتان را پسندیدهاند و دوستش دارند
زمانی که یک رابطه عاطفی برای شما جدی و تبدیل به عشق میشود ممکن است تصور کنید دیگر هیچ مشکلی وجود ندارد. شاید اصلا در ابتدای رابطه برایتان مهم نباشد که پدر یا مادرتان نامزدتان را دوست ندارند. اما در ادامه قطعا این موارد روی کیفیت زندگی شما تاثیر خواهند گذاشت. این را هم بدانید که خانواده و دوستانتان شما را خوب میشناسند و اگر با نامزدتان مشکل دارند بهتر است پای دلیل و استدلالهایشان بنشینید. حتی بهتر است که نامزدتان را بیشتر به جمع فامیل و دوستان ببرید تا بهتر همدیگر را بشناسند و سوءتفاهمات احتمالی برطرف شوند.
۱۰- اگر نمیتوانید زندگی را بدون او تصور کنید
اگر عاشق او هستید و به جز او نمیتوانید خودتان را کنار فرد دیگری تصور کنید این یکی از نشانههای آمادگی و دارا بودن شرایط ازدواج است. اگر با فرد دیگری خوشحال نیستید و زمانی که با او هستید از همیشه حالتان بهتر است و آرامش دارید تعلل نکنید، پا پیش بگذارید و از عشق، رابطه و ازدواجتان لذت ببرید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/