معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان از آغاز بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به صورت مجازی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، معصومه ابراهیمی‌هژیر,معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان از آغاز بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار «آینده ساختنی» به صورت مجازی خبر داد وگفت: محور‌های موضوعی این جشنواره بزرگ شامل «امید‌ها و آرزوها»، «شادی‌ها و غم‌ها»، «ایثار و ازخودگذشتگی» است که خود ایثار شامل عناوین جهاد و مقاومت در عرصه‌های مختلف زندگی از انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم، شهدای هسته‌ای تا مدافعان علم و دانش است.

او با بیان اینکه تمام رده‌های سنی از کودک و نوجوان گرفته تا افراد بزرگسال، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند، گفت: جشنواره شامل بخش‌های ملی، بین‌الملل، قصه‌گوی برتر، بخش ۹۰ ثانیه‌ای و بخش پادکست است و مرحله پایانی جشنواره قصه‌گویی هم‌زمان با شب یلدا برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با تشریح هر یک از بخش‌های جشنواره گفت: در بخش ملی رقابت صحنه‌ای قصه‌گویان دختر و پسر در رده سنی ۱۲ تا ۱۸، مردان و زنان بالای ۱۸ سال و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها از سراسر کشور که به صورت مجزا در سه بخش قصه‌هایی برای کودکان، قصه‌هایی برای نوجوانان و قصه‌هایی برای بزرگسالان متقاضی حضور در جشنواره هستند.

ابراهیمی‌هژیر تأکید کرد: این بخش امسال به دلیل شیوع کرونا در مرحله اول و دوم به شکل مجازی است و در صورت رفع محدودیت‌ها در بخش نهایی به صورت صحنه‌ای اجرا خواهد شد.

او افزود: قصه‌گویی به سبک کلاسیک برگرفته از متون کهن ایرانی با وفاداری به متن قصه، قصه‌گویی مدرن با استفاده از ابزار‌های مختلف مانند وسایل صوتی و تصویری، افکت‌های دیجیتالی، پاورپوینت، قصه‌گویی سنتی و آئینی برگرفته از سنت و آیین‌های ایرانی، قالب نقالی با استفاده از حرکات و اشارات، پرده‌خوانی و شمایل‌گرایی از انواع قصه گویی به شمار می روند.

ابراهیمی‌هژیر با اشاره به قصه‌گویی در بخش پادکست گفت: پادکست یک مسابقه جدید در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی است که از طریق آن علاوه بر انتقال فرهنگ و مفاهیم والای انسانی از طریق این هنر در بستر رسانه‌های نوین فضای جدیدی برای جذب بیشتر مخاطب فراهم شود.

دبیر جشنواره قصه‌گویی استان همدان تصریح کرد: بخش‌های پادکست  شامل پادکست قصه‌گویی تک نفره و گروهی، پادکست درباره قصه‌گویی (مستند قصه گویی) و پادکست قصه‌های بومی و فولکلور (پادکست پژوهشی) است.

او قصه‌گویی بخش بین‌الملل را مختص به اجرای زنده مجازی و رقابت قصه‌گویان ایرانی و خارجی مطرح کرد و افزود: در بخش قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای افراد علاقمند از طریق روایت قصه در قالب یک فیلم ۹۰ ثانیه‌ای با توجه به محور‌های مسابقه نکات پندآموز را حکایت می‌کنند که باید قابل فهم، هدف‌دار و شیوا باشد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان گفت: بخش قصه‌گوی برتر، نخستین بار برگزار می‌شود و بخشی است که ویژه قصه‌گویان حرفه‌ای با سوابق درخشان در حوزه هنر است و در آن تنها افرادی می‌توانند شرکت کنند که بر اساس جدول امتیازات مشخص شده امتیاز لازم را در حوزه‌های مختلف به دست بیاورند که اطلاعات تکمیلی آن در وبگاه آمده است.

ابراهیمی‌هژیر مهلت ارسال آثار را از ۲۵ فروردین تا ۱۵ خرداد امسال عنوان کرد و گفت: علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر، ثبت‌نام و ارسال آثار به وبگاه www.kanoonfest.ir مراجعه کنند.

دبیر جشنواره قصه‌گویی استان همدان تصریح کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم‌زمان با اعلام فراخوان، برای پرورش و هدایت مربیان فرهنگی، هنری و ادبی کانون، پویش «من قصه‌گو هستم» را از روز ۲۲ فروردین برگزار کرده است.

او تأکید کرد: این پویش با اجرای متفاوت، پویا و تخصصی برای هدایت مربیان کانون برگزار شده تا مربیان با کسب تجربه از اجرا‌های یکدیگر، بتوانند با حضور فعال و موفق در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی آثار ماندگاری را به اجرا درآورند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان مدت این پویش را ۳۰ روز اعلام کرد و افزود: به علت شیوع بیماری کرونا این پویش برای تمام مربیان همدان در فضای اسکای‌روم برگزار می‌شود.

ابراهیمی‌هژیر برنامه‌های قابل اجرا در این پویش را اشتراک‌گذاری و تحلیل قصه‌گویی‌های برتر کشوری، بررسی قصه‌های پیشنهادی و اجرای زنده قصه‌گویی توسط حاضران عنوان کرد و گفت: این پویش با حضور ۶۳ نفر از مربیان سراسر استان در حال برگزاری است و تا ۲۲ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
قصه گویی از بخش های مهم فرهنگ در جامعه ما محسوب میشه که خود راوی بخشهای زیادی از فرهنگ و آداب و رسوم جامعه محسوب میشه ...تقویت فرهنگ قصه گویی در جامعه از اهمیت زیادی برخورداره