محمدجواد آذری جهرمی درباره پیشنهاد جریمه اپراتورهای متخلف در بحث کلاب هاوس توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بیستم فروردین ماه کلاب هاوس ابتدا از طریق شبکه اپراتور همراه اول از دسترس خارج شد و پس از آن نیز کاربران مخابرات و ایرانسل امکان دسترسی به این شبکه اجتماعی را نداشتند. حالا نزدیک به ۱۰ روز است که کاربران این اپراتور‌ها به دلیل اختلال کلاب هاوس بدون فیلترشکن امکان دسترسی به این شبکه اجتماعی را ندارند.

وزارت ارتباطات در ابتدا اعلام کرد که این شبکه با هیچ فیلترینگی مواجه نیست و اختلال ایجاد شده غیرطبیعی است. همان زمان این وزارتخانه اعلام کرد که این مشکل نیاز به بررسی بیشتری دارد. پس از آن اعلام شد که سه اپراتور با اختلال عمدی روی کلاب هاوس مانع دسترسی کاربرانشان به این شبکه اجتماعی شده‌اند.

در نهایت رگولاتوری با ارسال نامه‌ای به دو اپراتور همراه کشور و مخابرات ایران، ۲۴ ساعت به آن‌ها فرصت داد تا اختلال ایجاد شده روی شبکه اجتماعی کلاب هاوس را که مشهود است برطرف کنند. اما بعد از این زمان نیز آنچه اختلال روی این شبکه خوانده می‌شد برطرف نشد و در گام بعدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شکایتی علیه مدیران عامل این سه اپراتور در دادستانی تهران ثبت کرد.

اپراتور‌های مختل کننده کلاب هاوس روزانه ۵۰ میلیارد تومان جریمه می‌شوند

اپراتور‌های مختل کننده کلاب هاوس روزانه ۵۰ میلیارد تومان جریمه می‌شوند


بیشتر بخوانید


پیشنهاد وزیر به رئیس جمهوری درباره اپراتورهای مختل کننده

عصر امروز (۲۹ فرودین) علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری در توییتی اعلام کرد که به پیشنهاد وزیر ارتباطات در هیئت وزیران جرائم سنگینی به خاطر این تخلف اپراتور‌ها در نظر گرفته شده است. او در این توئیت بدون اشاره به نام کلاب هاوس نوشته است: "پس از اختلال عمدی برخی اپراتور‌ها در ارتباطات اینترنتی کاربران، هیئت وزیران پس از دستور صریح رئیس جمهوری، عصر امروز ضمن تاکید بر حق آزاد شهروندان در دسترسی به اطلاعات و خلاف شمردن اقدامات اخیر اپراتورها، به پیشنهاد وزیر ارتباطات، جرائم سنگینی برای اینگونه تخلفات تصویب کرد."

اپراتور‌های مختل کننده کلاب هاوس روزانه ۵۰ میلیارد تومان جریمه می‌شوند

جریمه‌های سنگین در انتظار اپراتورهای متخلف

آنطور که وزیر ارتباطات در مورد این پیشنهاد گفت این است که برای برداشته شدن این اختلال از سمت اپراتور‌ها ۳ اقدام انجام شده است. محمدجواد آذری جهرمی در این مورد گفت: "در گام اول سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی موظف است با جمع‌آوری مستندات فنی، ظرف ۲۴ ساعت محدودیت، اختلال یا انسداد را به اپراتور‌ها اعلام کند و همچنین جزئیات این اختلال نیز باید روی سایت این سازمان اطلاع‌رسانی شود."

او با اشاره به گام دوم اعلام کرد: "در صورتی که ظرف ۲۴ ساعت زمان اعلام شده نسبت به رفع این محدودیت‌ها از سمت اپراتورها، آن‌ها اقدامی برای رفع آن نکنند، رگولاتوری موظف خواهد بود تا زمان رفع تخلفات روزانه تا سقف ۵۰ میلیارد تومان اپراتور‌های متخلف را جریمه کند.» براساس توضیحات وزیر ارتباطات در صورتی که پس از دو هفته از نامه سازمان به اپراتورها، اختلال بازهم مرتفع نشود برای اپراتور متخلف ۲ سال تعلیق از فروش و کاهش مدت پروانه در نظر گرفته خواهد شد."

به نظر می‌رسد اگر اختلال‌ها تا دوهفته دیگر حل نشود و رگولاتوری سومین اقدام یعنی ۲ سال کاهش مدت پروانه اپراتور‌های متخلف را اجرا کند، از آنجا که ایرانسل سال گذشته پروانه خود را تمدید کرده، همراه اول و مخابرات ایران متحمل ضرر بیشتری خواهند شد؛ چرا که آن‌ها مشمول قانونی خواهند شد که سال گذشته با تصویب آن در مجلس سرو صدای زیادی به با پا شد؛ یعنی قانون افزایش ۱۰ درصدی مالیات اپراتور‌ها به دولت. با این اتفاق پروانه این دو اپراتور که در سال ۱۴۰۰ منقضی می‌شود، برای تمدید مشمول ۱۰ درصد بیشتر برای پرداخت مالیات به دولت می‌شود.

منبع: ماهنامه پیوست

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۵ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
اونوقت چرا برای نرم افزارهای ایرانی تره هم خورد نمیکنند. یعنی برای یه برنامه خارجی تا ریاست جمهوری هم رفتن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۰ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
اقایان دولت مثل اینکه این قضیه خیلی براتون سوز داره که اینقدر به زمین اسمون می پرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
اگر این جدیت همیشه باشه این همه هرج و مرج و بی قانونی موج نمیزد اینکه شرکنهای اپراتور سر خود اقدام به سانسور و فیلتر کنند واقعا نشان ازضعف مدیرت است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
حالا این نرم افزار مگه چی هست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
جوانان ما با برنامه های فاسد، بیچاره شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۷ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
کاش وزارت ارتباطات این همه به فضای مجازی وپیام رسان های خارجی اهمیت می دهد و برای اپراتورها ضرب الاجل تعیین می کند و آنها را جریمه می کند یک ضرب الاجل هم برای شرکت مخابرات مشهد تعیین می کرد شاید خطوط تلفنی که حدود 50 روزه در محدوده طبرسی شمالی 24 قطع شده اند وصل می شدند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۵ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
لطفا اجازه دسترسی شهروندان به میزان حقوق و سرمایه کابینه و اعضای خانوادشون رو هم صادر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۶ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
یعنی تا این ساعت هیچکسی نظر نداده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۹ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
کلاب هاوس یک نرم افزار صهیونیستی مثل تلگرام است
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۰۰:۳۲ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
همه مشکلات ما دسترسی به این است و اگر برطرف شد همه چیز گل و بلبل می شود
Iran (Islamic Republic of)
عارف
۲۳:۴۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
هر کشوری بسته به فرهنگ و ملاحظات خود برای مهار شبکه های مجازی تصمیم گیری میکند . تا امروز شبکه های زیادی فیلتر و یا محدود شده است . حالا سئوال ایجاست که چرا در مورد این کانال که فقط برند خاصی از آن بهره مند هست و نه عموم مردم ، وزیر ارتباطات جیق بنفش میکشد؟
Iran (Islamic Republic of)
داود
۲۳:۱۴ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
از هیچ دیتاسنتر داخلی و زیر ساخت داخلی حمایت نمیکنه و سنگ اندازی میکنه بعد گیرش به یه نرم افزار خارجیه که فقط سیاست مدارا میخوان ازش استفاده کنند؟! این همه غیرت رو نرم افزار بیگانه از کجا اومده؟! تو خود آمریکاش انقد رو نرم افزار تعصب ندارد. جای فکر دارد.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۳:۱۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
آقای وزیر بجای اینکه در صفحات مجازی فعالیت رنگی داشته باشی برو دفتر کارت ودر یه اطاق بکارهایی که کردی وفایده نداشت وبکارهلیی بایستی میکردی که مشکل مردم حل بشه ،فکر کن ،اگر متوجه شدی که هیچ اگرنه یه استعفای قشنگ با خودنویس قرمز بنویس وخدمت آقای روحانی بده ،پس از قبول استعفاء برو خونه هی فوتبال نگاه کن ،بذار مردم از دغدغه اینترنت خارج بشن ،شما چه کار کنی وچه نکنی حقوقتو سر ماه میگیری ،ولی مردم اگر اینترنت نداشته باشند نون شب ندارند .