مهدی زارع عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت وقوع پس لرزههای زیاد پس از زمین لرزه صبح امروز در بندر گناوه گفت: این پس لرزههای طبیعی است. این منطقه در زاگرس میانی قرار داد و زاگرس میانی منطقهای در مرز کوهستانهای زاگرس است.
این زلزله شناس ادامه داد: در این منطقه بیرون زدگی سازند گچساران وجود دارد و ویژگی آن این است که حالت پلاستیک و انعطاف پذیری دارد یعنی شکستگیهایی که در پوسته زمین اتفاق میافتد در سازند گچساران به صورت مجموعهای از شکستگیها و به تدریج تغییر شکل پیدا می کند. در واقع تغییر شکل به صورت مجموعهای اتفاق خودش را نشان میدهد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله توضیح داد: بنابراین اینکه زلزلهای به بزرگای ۵.۸ دهم ریشتر اتفاق بیفتد و مجموعهای پس لرزه وجود داشته باشد خیلی طبیعی است. انتظار این پس لرزهها را داشتیم و این پس لرزهها در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت.
زارع درباره تاریخ احتمالی قطع این پس لرزهها توضیح داد: این زلزله در واقع با بزرگای نزدیک به ۶ ریشتر رخ داده و حداقل تا یک ماه آینده این تکانهها را خواهیم داشت، البته فاصله بین زمان وقوع این پس لرزهها و شدت آنها به مرور کمتر میشود.
میزان احتمال وقوع زمین لرزه بعدی در بندر گناوه
عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله درباره میزان احتمال وقوع زمین لرزه بعدی در این منطقه نیز گفت: هیچ فردی با علم زلزله شناسی نمیتواند تضمین کند که زمین لرزه بزرگ دیگری در این منطقه رخ نخواهد داد، اما سابقه لرزه خیزی این منطقه نشان میدهد که بزرگترین زمین لرزهها با بزرگی ۶ تا ۶ و نیم ریشتر هستند و احتمال وقوع زلزلههای با بزرگی ۷ ریشتر هم در این منطقه وجود دارد، اما خیلی به ندرت اتفاق میافتد و بازگشتهای خیلی طولانی دارند یعنی زمان زیادی بعد از وقوع این زلزلهها تا زمین لرزه بعدی وجود دارد.
زارع اظهار کرد: اما زلزله امروز هم نزدیک به حداکثر است و احتمال ایجاد فاصله طولانی بین این زمین لرزه با زمین لرزه بعدی وجود دارد.
گفتنی است، صبح امروز زمینلرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، مرز استانهای بوشهر و فارس حوالی بندر گناوه را لرزاند. این زمین لرزه تاکنون بیش از ۱۵ پس لرزه داشته است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/