به گزارش خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته ۲۹ فروردین صف های طویل دلار در میدان فردوسی تشکیل شده بود. این صف ها را مردمی عادی پر کرده بودند که شنیدن کاهش احتمالی قیمت دلار، اقدام به فروش دلارهای خود کرده بودند.
همیشه با ایجاد جو روانی و افزایش نوسانات دلار در جامعه مراجعه مردم به صرافی ها برای خرید و فروش بيشتر شده است. اخبار بین المللی و همچنین افزایش ذخایر ارزی منجر به کاهش نرخ ارز می شود.
روز گذشته قیمت خرید دلار براساس اعلام صرافی ملی ۲۳ هزارو ۴۰ تومان و قیمت فروش آن ۲۳ هزار و ۸۸۰ تومن بود.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان طی گزارش های میدانی متعدد از خرید دلار با قیمت ۲۴ هزارو ۴۰۰ تا ۲۴ هزار و۵۰۰ تومان توسط دلالان خیابانی خبر می دهد.
به عقیده بسیاری از کارشناسان عوامل بسیاری از جمله آزاد شدن منابع بلوکه شدن ایران در کشور های دیگر در کاهش نرخ دلار تاثیر دارد.
روز به روز به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم و نمی توان از این مسئله برای افت و خیزهای دلار غافل ماند.
حسن خانی کارشناس ارزی و اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد: نرخ ارز در کشور بنیادی ترین نرخ در کشور است. متاسفانه متغیرهای سیاسی بیش از متغیر های اقتصادی در کشور بر نرخ ارز در کشور تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد: آن مسئله ای که می تواند نرخ ارز را در کشور ما ثبات برساند، تقویت منابع ارزی و کنترل مصارف ارزی است. واردات گوشی آمریکایی در کشوری که دچار تحریم است، معنا ندارد!
حسن خانی بیان کرد: اگر واردات کشور ما که بخش عمده آن کالاهای اساسی است، به سالانه ۳۰ میلیارد دلار برسد، می توان به ثبات نرخ ارز امیدوار شد.
بسیاری از کارشناسان بازار به ادامه دار بودن کاهش نرخ ارز اذعان می کنند و گویا این روند حتی ارز را به زیر ۲۰ هزار تومان نیز خواهد رساند.
احمد جانجان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد: محدوده کف دلار حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان است.توافق امری کیفی است که دولتمردان و سیاستمداران به دنبال خروج کیفی آن هستند.
علی اصغر سمیعی رئیس اسبق کانون صرافان ایران در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص اظهار کرد:ف فعلاهیچ دلیل روشنی برای کاهش واقعی نرخ ارز مشاهده نمیشود، مگر اینکه بازهم مدیریت بازار بخواهد با دستکاری عرضه و تقاضا بر روی قیمتها تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: یک راه دیگر هم برای کاهش یا حداقل ثابت نگاه داشتن نرخ ارز وجود دارد، که قدری مشکل و به اراده و جرات نیاز دارد.آن هم کاهش و به نزدیک صفر رساندن نرخ تورم و پیرو آن نرخ بهره است که اگر این اتفاق بیفتد، امید فراوانی به شکوفایی اقتصادی در کشور به وجود می آید.
در پایان امیدواریم دولت و بانک مرکزی قیمت دلار را هرچه سریع تر به ثبات رسانده و با دلالان ارزی که بازار دلار در کشور را در دست گرفته اند، مقابله کند.
انتهای پیام/
از باشگاه خبرنگاران جوان تعجب میکنم که چرا این خبرو پخش میکنه ؟؟؟!!!!!
البته میدونم که این نظر رو درج نمیکنه چون تا حدودی جنبه انتقادی داره.
معمولا باشگاه خبرنگاران جوان تحمل انتقاد نداره.
قیمت پایین میاد چون بی مورد بالا بود
دلار و بخصوص سکه
مگه ادم عاقل چند بار از یه چیز فریب می خوره اینا همه اش بازی و اگه بشه 1000 تومن هم من گول این بازی ها رو نمی خورم حتما موقع انتخاباتم میگن رای بدید تا بریم باز مذاکره کنیم ببنید نتیجه مذاکرات رو
اگر می خواست ارزون بشود چرا الان .. 8 سال وقت داشت برادر
تا بوده همین بوده هر 8 سال یک رئیس جمهور 4 سال اول خوب ، 4 سال دوم افتضاح با گند زدن تو نرخ ارز و غیره.
اولا همه میدونن برای انتخاباته. ثانیا
دلار بیاد پائین حتی 1000 تومان، کسانی که 100 میلیارد وام میگیرند و پس از 2 سال 120 میلیارد باید پس بدهند، اونموقع دلار 5 تومان در خوشبینانه ترین حالت بالا بره , وام گیرنده ارزش وامش میشه 125 میلیارد تومان. یعنی 5 میلیارد سود خالص.
کاملا واضح بود که دولت دوست داشت نرخ ارز رو تحت هر شرایطی بالا نگه داره تا زمانش که الآنه!
سپس با یه کاهش نسبی!!! در این ایام باقیمانده، در ذهن مردم یک آرامش و رضایت نسبی ایجاد، و از دولت یک تصویر قهرمان ساخته میشود!
ما امسال هم تورم ها در پیش داریم و فروشندگان امروز قطعا پشیمان خواهند شد چون پیش بینی دلار 40 هزار تومن هست