به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از دو دهه از آغاز ساخت و پخش مجموعههای مناسبتی ماه رمضان در تلویزیون میگذرد. پخش سریالهای ماه رمضان که البته هنوز به عنوان مجموعههای مناسبتی این ماه مطرح نشده بودند، به طور جسته گریخته اوائل دهه هفتاد از شبکههای یک و دو آغاز شد. شروع پخش این سریالها همزمان با ایام نوروز در آن سالها بود و به همین دلیل نمیتوان به طور قطع گفت که هدف سازندگان مجموعههای تلویزیونی که آن زمان به روی آنتن رفتند فقط ماه رمضان بوده و در واقع مناسبتی دو جانبه، هم نوروز و هم ماه مبارک رمضان دلیل پخش سریالهایی بود که خسرو ملکان و حسن فتحی کارگردانیشان کردند.
روند پخش مجموعههای تلویزیونی در ماه مبارک رمضان از سال ۷۰ آغاز شد و به جز دو سال ۷۵ و ۷۷ که هیچ کدام از شبکهها تدارکی برای پخش سریال ویژه این ماه ندیده بودند تا اوایل دهه هشتاد ادامه پیدا کرد و در سالهای میانی دهه هشتاد به اوج نیز رسید.
از جمله سریالهای شاخصی که در سالهای ابتدایی دهه هشتاد پخش شدند میتوان به «گمگشته» به کارگردانی رامبد جوان، «یادداشتهای کودکی» ساخته پریسا بختآور و «چراغهای خاموش» کاظم بلوچی اشاره کرد که موفق به جذب مخاطبان بیشتری شدند. همچنین در سالهای میانی دهه هشتاد بود که موج ساخت سریالهای ماورایی نیز به راه افتاد و چند کارگردان از جمله، سیروس مقدم، علیرضا افخمی، حسین سهیلیزاده و محمدحسین لطیفی ... به سراغ ساخت آثاری با این مضمون رفتند که به زعم خیلیها مناسبت و مطابقت بیشتری با حال و هوای ماه مبارک رمضان و لحظات معنوی و عرفانی آن داشت و البته به مذاق خیلیهای دیگر هم به دلیل فانتزی تخیلی بودن قصهشان خوش نیامد. «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی را میتوان اولین سریال با موضوع ماورایی دانست که راه را برای ساخت مجموعههایی دیگر با این حال و هوا در این ایام و سالهای بعد هموار کرد.
در این گزارش قصد داریم خاطرات خوش این سریالها را یادآوری کنیم و امروز سراغ سریال «اگه بابام زنده بود» به کارگردانی همایون اسعدیان رفتیم.
«اگه بابام زنده بود» به کارگردانی همایون اسعدیان محصول سال ۱۳۸۳ شبکه اول سیماست. اسعدیان که پیش از این سریال تجربه «بچههای خیابان» با بازی رضا کیانیان را در شبکه تهران داشت، با ساخت «اگه بابام زنده بود» نوع دیگری از کار را تجربه کرد.
«اگه بابام زنده بود»، مانند اغلب آثار نمایشی که در سالهای اخیر در ماه رمضان پخش شده، فضایی مفرح و شاد را به تصویر میکشد. در این اثر هم مانند اکثر آثار مناسبتی، تم تحول وجود دارد. داستان از زمان آزادی تیمور از زندان آغاز میشود. نقش این شخصیت را سیامک انصاری، بازیگر سریالهای پاورچین و نقطه چین ایفاء میکند. او در داستان، پسر مهرانه مهین ترابی و همسر زهرا اویسی است. او جوانی است که ۲ سال پیش به دلیل دزدی کوچک به زندان افتاده و حالا آزاد شده است.
او قبل از زندانی شدن، با دختری ازدواج کرده است. تیمور پس از آزادی با مادرش رو به رو میشود که با وجود تصور او با فردی به نام مبارکی ازدواج کرده است. او شخصیت اول این داستان است. فردی ابن الوقت که فقط به فکر جمع کردن است و اصلا خرج کردن بلد نیست. او البته هیچ وقت جنس بد نمیخرد، اما همه چیز را یا مجانی به دست میآورد و یا گدایی میکند. حتی بنزین را! تیمور و دوستانش در بخشی از داستان، یک نمایشگاه فروش محصولات چوبی را اجاره میکنند تا از این طریق، پوششی برای کارهای خلاف خود ایجاد کنند.
بازیگران «اگه بابام زنده بود» عبارتند از: سیامک انصاری، مهرانه مهین ترابی، اشکان خطیبی، پرویز فلاحی پور و نادر سلیمانی و...
در ادامه می توانید بخش هایی از سریال را مشاهده کنید:
انتهای پیام/