معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: ۹۲ درصد حضور مسافران نوروزی در مشهد نسبت به نوروز ۱۳۹۸ کاهش داشته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، نوروز ۱۴۰۰ برخلاف وضعیت کرونایی نوروز ۱۳۹۹، همراه با سفر و بازدید مردم بود و شاید یکی از دلایل افزایش آمار‌های مربوط به کرونا، رشد سفر‌های نوروزی باشد. اما این همه داستان نیست و آمار‌ها نشان می‌دهد مسافران از امکانات و تأسیسات گردشگری کشور، به‌ویژه مشهد، حداقل استفاده را کردند، تا جایی که با وجود ورودی گسترده مسافران و زائران به مشهد، متوسط اشغال هتل‌های رسمی مشهد کمتر از ۲۵ درصد بوده است.

یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، با توجه به وضعیت سفر در نوروز ۱۴۰۰ گفت: در تعطیلات گذشته ۵۵ درصد از واحد‌های اقامتی مجاز ما دایر بودند و به ارائه خدمات به مسافران پرداختند. در واقع از مجموع ۱۱۸ هزار تخت اقامتی در مشهد، ۷۰ هزار تخت اشغال شدند.

او افزود: مبنای محاسبه ما برای اقامت مسافر، نفرشب است که بر این اساس در بازه ۲۸ اسفند ۹۹ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۰، درمجموع ۵۲۶ هزار و ۲۶۴ مسافر در اقامتگاه‌های رسمی مشهد ساکن شدند که این آمار نسبت به نوروز ۹۸ با کاهش ۹۲ درصدی همراه بوده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی متوسط درصد اشغال هتل‌ها در نوروز ۱۴۰۰ را ۲۵ درصد اعلام کرد و ادامه داد: این آمار براساس اقامتگاه‌های رسمی تدوین شده است و از مجموع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافری که در نوروز امسال در ایران به سفر رفتند، سهم اقامتگاه‌های ما این اندازه بوده است که اگر با زمان مشابه خود در سال ۹۸ مقایسه کنیم، منفی ۶۰ درصد تغییر در واحد‌های اقامتی را می‌بینیم.

بیدخوری در پاسخ به اینکه آیا گرانی‌های اخیر و کم شدن قدرت خرید مردم عاملی در کاهش سفر‌ها بوده است یا نه، بیان کرد: مشهد برخلاف همه مشکلات اقتصادی‌ای که در کشور وجود دارد، همواره مقصدی ارزان برای زائران و مسافران بوده است. به‌جز ۳۷ هتل ۴ و ۵ ستاره در مشهد، بقیه اقامتگاه‌های ما اقتصادی و به‌صرفه‌اند و در مقایسه با شهر‌های دیگر در وضعیت مشابه، ۳۰ درصد نیز ارزان‌ترند.

او تصریح کرد: ۱۵۰ بازرس معاونت گردشگری برای بررسی وضعیت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در اقامتگاه‌های مجاز مشهد، ۱۷۰۰ بازدید انجام داده‌اند که از این تعداد، ۲۳۹ بازدید به تذکر منجر شده و ۵۹ بازدید نیز به اخطار کتبی انجامیده است: دلیل این بازرسی‌ها این بود که اگر خدایی‌ناکرده اتفاق یا سهل‌انگاری‌ای در تأسیسات گردشگری ما رخ می‌داد، اثرات منفی آن بر اعتبار همه مجموعه اثر می‌گذاشت. خوشبختانه حتی یک مشکل منجر به شیوع کرونا در تأسیسات گردشگری ما مشاهده نشد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره آخرین برآورد‌ها از ضرر و زیان ناشی از کرونا تاکید کرد: برآورد‌های ما از اسفند ۱۳۹۸ تا اسفند ۱۳۹۹ نشان می‌دهد همه تأسیسات گردشگری استان، بیش از ۴۶ هزار میلیارد ریال آسیب دیده‌اند که بیشترین رقم با ۱۷ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال مربوط به هتل‌ها و کمترین آن با ۴۸ میلیارد ریال مربوط به آموزشگاه‌های گردشگری بوده است.

منبع:شهرآرا

انتهای پیام//ا.د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.