دانشمندان روس از انستیتوی پزشکی تجربی شهر سن پترزبورگ در حال کار برای ساخت اولین واکسن خوراکی جهان علیه ویروس کرونا هستند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، الکساندر دیمیتریف، مدیر انستیتوی پزشکی تجربی و پروفسور آکادمی علوم روسیه گفت که آزمایش‌های بالینی این واکسن مخاطی بر اساس یک فرآورده لبنی تخمیر شده قرار است طی یک سال به اتمام برسد.

به گفته دیمیتریف، تحقیقات مربوط به واکسن در انستیتوی پزشکی تجربی حدود یک سال پیش به عنوان یک پروژه ابتکاری آغاز شد. بعد‌ها دولت روسیه ایجاد یک مرکز علمی در سطح جهانی موسوم «مرکز پزشکی انفرادی» را که شامل انستیتوی پزشکی تجربی و مرکز تحقیقات پزشکی ملی آلمازوف بود، تصویب کرد.

دیمیتریف گفت: به گفته کارشناسان، اتمام آزمایشات پیش بالینی و بالینی به ۲۰۰-۲۲۰ میلیون روبل (نزدیک ۳ میلیون دلار) اعتبار نیاز دارد و  در حال حاضر به دنبال فرصت‌هایی برای جذب وجوه خارج از بودجه هستیم.

الکساندر سووروف، مبتکر ایده ایجاد واکسن مخاطی که رئیس گروه میکروبیولوژی مولکولی و آزمایشگاه ژنتیک مولکولی میکروارگانیسم‌های بیماری زا انستیتوی پزشکی تجربی است، توضیح داد که ویژگی این واکسن روش استفاده ساده (نوشیدن دوز لازم) و اصل تشکیل آنتی بادی توسط آن است.

وقتی از واکسن مخاطی روی غشای مخاطی عفونت استفاده می‌شود، یک کلاس متفاوت از آنتی بادی‌ها در مقایسه با واکنش به واکسن تزریقی - ایمونوگلوبولین‌های A (IgA) تشکیل می‌شود.

سووروف تأکید کرد که طعم و مزه آن بسیار شبیه شیر پخته شده و تخمیر شده است؛ موش و خرگوش آزمایشگاهی این واکسن را با لذت مصرف می‌کنند. در عین حال، یک پاسخ ایمنی عالی شکل می‌گیرد و هنوز هیچ عارضه جانبی پس از مصرف آن مشاهده نشده است.

یادآور می‌شود تا به حال سه واکسن علیه ویروس کرونا با نام‌های اسپوتنیک وی، EpiVacCorona و KoviVak در روسیه ثبت شده است. از ۱۸ ژانویه، همه شهروندان روسیه می‌توانند عمدتا با واکسن اسپوتنیک وی، ساخت مرکز علمی گامالیا در مسکو واکسینه شوند. تا به حال یک میلیون نفر از ساکنان پایتخت روسیه اولین دوز این واکسن دو بخشی را دریافت کرده اند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.