برخی از متخصصان درباره همراهی ویروس کرونا و سکته مغزی همراه با خونریزی در افراد مبتلا که منجر به مرگ می‌شود، هشدار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، کووید-۱۹ و سکته مغزی همراه با خونریزی ترکیبی مهلک است و خطر مرگ را در بیماران مبتلا به این دو بیماری به طور همزمان در مقایسه با افرادی که فقط سکته مغزی با خونریزی دارند، تا ۲.۴ برابر افزایش می‌دهد.

طبق مطالعه‌ای به رهبری دانشمندان بهداشت دانشگاه یوتا بیمارانی که جان سالم به در بردند در مقایسه با بیمارانی که هر دو بیماری را داشتند، مدت کمتری را در بیمارستان سپری کرده و زودتر بهبود یافتند. افراد چاق و بیماران دیابتی از آسیب پذیرترین افراد بودند.

آدام دو هاون، پزشک و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: این یکی از اولین مطالعاتی است که نشان می‌دهد، در بیماران مبتلا به سکته مغزی همراه با خونریزی که مبتلا به کووید-۱۹ هستند، خطر مرگ به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این یافته‌ها مستلزم مطالعه بیشتر و درمان تهاجمی‌تر هر دو بیماری است.

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که کووید-۱۹ خطر سکته‌های مغزی ایسکمیک، متداول‌ترین نوع سکته مغزی را که بر اثر انسداد شریان خون رسانی به مغز ایجاد می‌شود، افزایش می‌دهد، با این حال اطلاعات کمی در مورد ارتباط بین کووید-۱۹ و سکته‌های همراه با خونریزی شناخته شده است.

سکته‌های مغزی همراه با خونریزی به دلیل ضعیف شدن رگ، پاره شدن و خونریزی مغز در اطراف ایجاد می‌شود. سکته‌های همراه با خونریزی دو نوع هستند: خونریزی داخلی مغز (ICH) که بر اثر خونریزی درون بافت مغز ایجاد می‌شود و خونریزی زیر عنکبوتیه (SAH) که به دلیل خونریزی از شریان آسیب دیده در سطح مغز ایجاد می‌شود.

دی هاون و همکارانش، با دستیابی به یک پایگاه داده بهداشتی که معمولا مورد استفاده قرار می‌گرفت، سوابق پزشکی ۵۶۸ بیمارستان در سراسر آمریکا را تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها پذیرش بیمارستان را برای ۲۳۳۷۸ بیمار مبتلا به سکته مغزی هموراژیک بدون کووید-۱۹ در سال ۲۰۱۹ با ۷۷۱ بیمار بستری شده در سال ۲۰۲۰ مبتلا به کووید-۱۹ که قبل یا بعد از بستری شدن در بیمارستان سکته مغزی هموراژیک داشتند، مقایسه کردند؛ از هر چهار نفر تنها یک نفر نتیجه ترخیص مطلوبی داشت، به این معنی که آن‌ها یا به خانه رفتند یا به یک مرکز توان بخشی مراجعه کردند.

محققان الگوی مشابهی را در بین ۲۱۲ بیمار مبتلا به COVID-۱۹ / SAH یافتند: درصد بالاتری از مرگ در بیمارستان (۴۳ ٪ در مقابل ۱۵ ٪ در گروه شاهد)، مدت اقامت بیشتر در بیمارستان (۲۷ روز در مقابل ۱۳ روز) و ICU طولانی‌تری را تجربه کردند. فقط ۳۱ ٪ از این بیماران نتیجه ترخیص مطلوبی داشتند، در حالی که این مسزان در سال ۲۰۱۹، ۶۵ ٪ بود.

در طول اقامت در بیمارستان، بیماران ICH و SAH مبتلا به کووید-۱۹ بیشتر از کسانی که تنها سکته مغزی همراه با خونریزی داشته‌اند، از دستگاه اکسیژن مصنوعی استفاده کرده و دارای سندرم حاد کرونر، نارسایی حاد کلیه یا آمبولی ریه بودند.

تقریبا نیمی از بیماران بستری با کووید-۱۹ تا قبل از بستری شدن در بیمارستان سکته مغزی ICH یا SAH نداشتند. دلیل آن مشخص نیست، اما به گفته دی هاونون، بیمارانی که با کووید-۱۹ پذیرش می‌شوند بیشتر دارو‌های ضد انعقاد دریافت می‌کنند که می‌تواند خطر سکته مغزی همراه با خونریزی را افزایش دهد. محققان قصد دارند در مطالعات آینده این پدیده را بررسی کنند.

از جمله محدودیت‌های این مطالعه، تفاوت در کد‌های صورتحساب بیمارستانی برای ICH و SAH بود که می‌تواند تفاوت بین آن‌ها را دشوار کند. این مطالعه همچنین شامل اطلاعاتی درباره دوز داروی ضد انعقاد که می‌تواند برخی از سکته‌ها را داشته باشد، نبود.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار