متخصصان تغذیه تاکید دارند به دلیل خواص بی نظیر ماست روزه داران باید اهتمام ویژه‌ای به مصرف آن در وعده سحر داشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از نیل اف ام، ماه مبارک رمضان آغاز شده است و بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مسلمان در سراسر جهان اقدام به روزه گرفتن در این ماه عزیز می‌کنند. یکی از موضوعات بسیار مهم پزشکی در این باره سلامت روزه داران و رژیم غذایی آن‌ها طی این ماه است.

یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای روزه داران مصرف ماست است. به دلیل خواص بی شمار ماست، متخصصان تغذیه بر مصرف این فرآورده لبنی در وعده سحر تاکید دارند. اصلی‌ترین دلایلی که باید ماست را به رژیم غذایی خود در ماه مبارک رمضان و به ویژه در وعده سحر اضافه کنید شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- ماست سرشار از ویتامین‌ها و مخمر‌های طبیعی بوده که برای سلامت بدن بسیار ضروری است و به بدن برای از بین رفتن مضرات گرسنگی کمک می‌کند.

۲- ماست یکی از غنی‌ترین مواد غذایی از حیث پروتئین است که باعث حفظ انرژی در دسترس بدن و کاهش خستگی و تنبلی در طول روز می‌شود.

۳- به دلیل سطح مناسب آب موجود در ماست، مصرف این ماده غذایی در وعده سحر می‌تواند باعث جلوگیری از تشنگی در طول روز شود.

۶ دلیل حیاتی برای مصرف ماست در وعده سحر

۴- سنت‌های مختلفی درباره ماه رمضان در کشور‌های اسلامی وجود دارد. یکی از این سنت‌ها مصرف شیرینی‌های مختلف است. متاسفانه این شیرینی‌ها می‌تواند سلامت دهان و دندان روزه داران را به مخاطره بیاندازد. مصرف ماست یکی از بهترین گزینه‌ها برای حفاظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی و نابودی بوی بد دهان در طول روز است.

۵- ماست سرشار از پتاسیم است که می‌تواند باعث کاهش اثر سدیم در بدن شود. پتاسیم باعث کاهش خطر گرفتگی عضلات می‌شود و سطح فشار خون فرد را کنترل می‌کند.

۶- دستگاه گوارش انسان دارای باکتری‌های مفیدی (پروبیوتیک) است که برای حفظ سلامتی بدن بسیار ضروری هستند. مصرف ماست در روزه داران به افزایش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین ماست باعث بهبود هضم غذا و کاهش نفخ شکم می‌شود.

گرچه ماست خواص بی شماری دارد، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. توصیه می‌شود در وعده سحر از مصرف غذا‌های چرب و شور اجتناب کنید، زیرا این مواد غذایی باعث ایجاد حس تشنگی در طول روز می‌شود. بهتر است وعده سحر حاوی میزان مناسبی از پروتئین، غذا‌های غنی از فیبر مانند غلات کامل و حبوبات، و سبزیجات تازه باشد.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۹ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
سلام
ببخشید این مطلبی که در مورد ماست برای سحر عنوان کردید کاملا با طب اسلامی سنتی تناقض داره؛ بروید تحقیق و بررسی کنید
آخرین اخبار