به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی شبکه پنج سیما، اولین قسمت از "جشن رمضان" سال ۱۴۰۰، شب گذشته بعد از افطار و حوالی ساعت ۲۱:۳۰، با اجرای بابک افرا و زینب پورابراهیم روی آنتن شبکه پنج سیما رفت.
جشن رمضان که مهمترین رسالتش را ایجاد فضای همدلی و نشاط اجتماعی در جامعه میداند، در اولین قسمت خود میزبان سید صادق موسوی بود؛ خیری که ۲۵۰ کودک یتیم و نیازمند را تحت سرپرستی خود دارد.
سید صادق موسوی درخصوص انگیزه خود برای انجام این کار گفت: اتفاق از قلب سرچشمه میگیرد و انسان دوست دارد کاری کند که در روز قیامت، نزد امیرالمومنین (ع) که الگوی ما هستند روسفید باشد. الگوی بنده حضرت علی (ع)، سیدالشهدا (ع) و خانوادههای شهدا و جانبازارن هستند.
وی با بیان اینکه واژه و جایگاه مادر مقدس است، افزود: ما کار خیر را از مادرمان یاد گرفتیم، زیرا ایشان هر وقت غذا درست میکردند اول به فکر نیازمندان روستا بودند. وقتی در سال ۸۴ مادرمان را از دست دادیم، قلب ما فرمان داد تا کاری که مادرم دوست داشت انجام دهیم. مطمئنا عشق به این کار هم توان آدمی را بالا میبرد. من الان در آستانه ۵۰ سالگی هستم و چیزهایی در این مسیر دیدم که بینندگان حس خوب این راه را بهتر از من میشناسند.
موسوی درباره تاثیر این کارها بر زندگی اش اظهار کرد: دعای این بچهها حقیقتا کعبه است، خیلی از مشکلات مالی، بیماری و ... بنده با دعای آنان رفع شد. وقتی مشکلی را حل میکنی آن روز روز آرامش است.
وی در ادامه با بیان اینکه خاطرههای چند ساله زیاد است، خاطره خانهای در یکی از روستاها را تعریف کرد و گفت: به خانهای رفتیم که پدر آن خانواده خیلی گرفتار بود، پسری تقریبا ۱۰ ساله داشت، از پسر پرسیدیم که ما میخواهیم برای شما هدیه بخریم، خودت چه دوست داری؟ اما هرچه اصرار کردیم پاسخ نداد. از پدرش خواستیم که او سوال کند. سپس پسرش آرام زیر گوش پدر گفت دوچرخه. برایش دوچرخه تهیه کردیم. روز بعد پدر آن خانواده به دفتر بنده آمد و گفت که پسرم دیشب کنار دوچرخه خوابید. آن کودک به ما یاد داد که وقتی اوضاع مالی پدر خوب نیست چقدر میتوان عزت نفس داشت.
این پدر معنوی گفت: در هر مناسبت بچهها نامه دارند و هر کلامشان هم آموزنده است، وقتی من را پدر صدا میزنند حس خوبی دارم. خواندن نامهها باعث میشود که حس ویژه داشته باشیم.
در ادامه بابک افرا دو نامه از فرزندان سید صادق موسوی را برای او و بینندگان خواند.
سپس صادق موسوی گفت: وقتی تولدم میشود برایم پیام میفرستند و هرسال چشم انتظار پیامک هایشان هستم. این بچهها کارنامههای خوبی دارند، مادران این کودکان فرشتگان زمینی اند.
وی توضیح داد: ما سرپرستی هر کودک را به نام یکی از شهیدای عزیز نامگذاری میکنیم تا اگر یک یتیم پرسید که حامی من کیست بگوییم شهید.
موسوی در پایان آرزوهایش را اینطور بیان کرد: منتظر آقا امام زمان (ع) هستیم و و این بچهها دعا کنند که هرچه زودتر پیش مادرم بروم.
محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی مهمان دوم این برنامه بود. معتمدی در قاب جشن رمضان ۱۴۰۰ گفت: ماه رمضان، ماه عشق، ماه نزدیک شدن شدن به اصل است و برگشتن به جوهره اصلی انسانیت است. امیدوارم بینندگان بهترین و آسمانیترین تجربهها را در این ماه داشته باشند.
وی در ادامه درباره آلبوم مناجات خوانی اش توضیح داد: یک موسیقی اصیل ایرانی داریم که میراث معنوی گذشتگان است، فرمهای مختلفی در آن داریم و یکی از آنها مناجات خوانی است. مثنوی خوانی هم مانند مناجات خوانی بسیار رواج داشته و در ردیف ما حفظ شده و بهترین مثنویها برای ادیب خوانساری است.
این خواننده افزود: حدود ۵،۶ دهه است که مناجات خوانی کمرنگ شده، اما من به دلیل علاقهای که خودم داشتم چند سال پیش قطعهای را ضبط کردم، اما فکر کردم که شاید از لحاظ عرفانیت به درجهای نرسیده باشد که بتوان آن ارائه داد. بعد از چند سال تصمیم گرفتم که این قطعات را به آلبوم تبدیل کنم و در اینترنت برای علاقهمندان ارائه دهم.
وی در خصوص ارائه رایگان قطعات آلبوم مناجاتش بیان کرد: موسیقی یک صنعت است و در حوزه اقتصاد و تجارت بیان میشود، اما مضمون و شان این قطعات به دلیل حال معنوی آنها به گونهای نبود که فقط به فکر بحث مالی آن بود به همین دلیل رایگان ارائه شد.
معتمدی که سابقه درخشانی در فعالیتهای بین المللی دارد در اینباره توضیح داد: موسیقی یک زبان بین المللی است. خود موسیقی یک مدیای رسانهای با نغمه ها، دستگاهها و... است. وقتی فرهنگ ایرانی روی آن سوار میشود هر کشوری میتواند به اندازه احساسات خود از آن برداشت کند. در حال حاضر زبان گفتگویی موسیقی زیاد شده است. او در ادامه یک بیت از حافظ را در مخالف سه گاه برای بینندگان خواند که در ادامه میتوانید فیلم تصنیف خوانی زنده این خواننده را مشاهده کنید.
"جشن رمضان" به تهیه کنندگی کاوه امیری، کارگردانی آرمین قاسم زاده و سردبیری فرزانه پزشکی، کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که در ایام ماه مبارک رمضان هرشب حوالی ساعت ۲۱:۳۰ تقدیم بینندگان می شود.