طرح پالایش پارسیان سپهر در دو بخش واحد بازیابی اتان در سایت مُهر فارس و واحد تفکیک اتان در عسلویه بوشهر به دستور رئیس‌جمهور از طریق ارتباط تصویری بهره‌برداری شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، طرح پالایش پارسیان سپهر که به عنوان یکی از طرح‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی در دو بخش واحد بازیابی اتان در سایت مُهر در استان فارس و واحد تفکیک اتان در سایت عسلویه استان بوشهر احداث شده است، امروز (پنجشنبه ۲۶ فروردین‌) به دستور حسن روحانی، رئیس‌جمهوری از طریق ویدئوکنفرانس بهره‌برداری شد.

این طرح با ظرفیت تولید سالانه ۳.۳ میلیون تن اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی، می‌تواند یک میلیارد دلار درآمد برای کشور داشته باشد.

عملیات اجرایی طرح پالایش پارسیان سپهر سال ۹۴ آغاز و پارسال به همت متخصصان ایرانی راه‌اندازی شد.

واحد استحصال اتان پارسیان سپهر در سایت مُهر روزانه ۷۴ میلیون مترمکعب گاز غنی چهار میدان تابناک، شانول، وراوی و هما را از طریق پالایشگاه پارسیان دریافت می‌کند که پس از جداسازی سالانه ۱۶ میلیون تن متان به شبکه گاز شهری اختصاص می‌یابد و اتان تولیدی برای تفکیک نهایی و تولید سالانه ۳.۳ میلیون تن اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی به‌عنوان محصول اصلی به‌وسیله خط لوله ۱۸ اینچ به طول حدود ۶۳ کیلومتر به مجتمع پالایشگاه پارسیان سپهر در سایت عسلویه منتقل می‌شود.


بیشتر بخوانید


طرح پالایش پارسیان سپهر به عنوان یکی از واحد‌های تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، سالانه ۱.۳ میلیون تن اتان به خط سراسری اتان برای مصرف واحد‌های الفینی تزریق خواهد کرد. یک میلیون تن پروپان و بوتان و یک میلیون تن کاندنسیت تولیدی این شرکت نیز صادر خواهد شد.

میزان سرمایه‌گذاری در طرح پالایش پارسیان سپهر یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار است که از دو منبع اصلی تسهیلات صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک پارسیان و آورده سهامداران تأمین شده است و گروه توسعه انرژی تدبیر، گروه مالی پارسیان و نفت پارس سرمایه‌گذاران اصلی طرح هستند.

همچنین این طرح در زمان ساخت برای بیش از ۵۳۰۰ نفر به‌طور مستقیم و بالغ بر ۱۵ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرد و در زمان بهره‌برداری برای ۸۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و بیش از ۲ هزار نفر نیز به‌صورت غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد کرد.

استفاده حداکثری از توان داخلی در اجرای طرح پالایش پارسیان سپهر صورت گرفته است به‌طوری‌که تمام پیمانکاران طراحی و راه‌اندازی این طرح ایرانی بوده‌اند و سهم بخش داخل در اجرای این طرح حدود ۶۰ درصد است.

شرکت همپا هپکو پیمانکار اصلی و شرکت‌های دریاساحل، توسعه پارسیان، انرژی‌گستر نصیر و هیربد انرژی از پیمانکاران اجرایی طرح پالایش پارسیان سپهر هستند.

انتهای پیام/ک

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.