به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هادی عبدالله زاد متخصص تغذیه با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، در خصوص روزه داری در این ماه در شرایط کرونایی گفت : روزه داری در شرایط کرونایی هیچ منعی ندارد و از طرفی افراد باید بدانند که همین روزه داری سیستم ایمنی بدن آنها را قوی کرده که کمک موثری برای مقابله با کرونا است.
او گفت : مطالعات نشان میدهد که مصرف زیاد کالری که از طریق غذا به بدن میرسد، موجب کاهش طول عمر و ضعف سیستم ایمنی بدن میشود، چرا که با مصرف زیاد غذا ترکیبات مختلفی وارد بدن شده و بدن سهم عمده انرژی خود را صرف تلاش برای متابولیسم این مواد کرده و از سطح انرژی برای سیستم دفاعی بدن کاسته میشود.
این متخصص تغذیه افزود: این مطالعات نشان میدهد افرادی که زیاد غذا مصرف کرده و کالری بالایی به بدن آنها میرسد، بیشتر با مشکلات ایمنی بدن مواجه بوده و طول عمر کمتری دارند.
عبدالله زاد افزود: در طول زمان روزه داری از میزان کالری که وارد بدن میشود کاسته شده و همین امر موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. البته این افزایش ایمنی بدن در شرایط روزه داری درصورتی است که اصول روزه داری بطور کامل رعایت شده و افراد از پُرخوری در وعدههای سحر و افطار اجتناب کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: علاوه بر مقدار مناسب مصرف غذا در ایام روزه داری، افراد باید به خاطرداشته باشند که تعادل و تنوع را هم در غذاهای مصرفی رعایت کنند.
عبدالله زاد گفت: برای تقویت سیستم ایمنی بدن مقدار مصرف مناسب آب بسیار حیاتی است، چرا که کم آبی میتواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و افراد باید در طول فاصله افطار تا سحر مقدار مناسب آب را مصرف کنند.
او افزود: مصرف شیرینی جات هم یکی از عوامل تضعیف سیستم ایمنی بدن محسوب شده و در ایام روزه داری مصرف این خوراکیها باید کنار گذاشته شود.
این متخصص تغذیه به رابطه چاقی و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن هم اشاره کرد و افزود: طبق مطالعات صورت گرفته چاقی و چربیهای اضافی رابطه مستقیمی با کاهش سیستم ایمنی بدن و افزایش موارد مرگ و میر ناشی از کرونا دارد و روزه داری فرصت مناسبی است که افراد از شر این چربیهای مضر خلاص شده و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند .
انتهای پیام/د