سردار علیرضا افشار استاد دانشگاه عالی دفاع ملی و مشاور سابق فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره همکاریهای ایران و روسیه گفت: همکاریهای دو کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، دفاعی و امنیتی سابقه طولانی دارد. البته شرایط جدید مسائل منطقهای و به خصوص مقابله با جریان تروریستی داعش که ساخته و پرداخته غرب به خصوص آمریکاست باعث شد تا این همکاریها نزدیکتر شود، علت اصلی آن هم این بود که هر دو کشور از ناحیه این جریان تهدید میشدند و ما توانستیم اقدامات مشترک دفاعی را در منطقه انجام دهیم.
وی ادامه داد: رزمایش مشترک و یا هر گونه اقدام مشترک بین ایران و روسیه برای غربیها بسیار حساسیت زاست و آنها را دچار نگرانی میکند. در حالی که ما همسایه هستیم و لازم است برای امنیت منطقه با دیگر کشورهای همسایه هماهنگی داشته باشیم، ارتباطی هم به کشورهای غربی ندارد که از سایر نقاط جهان بیایند و برای ما تصمیم گیری کنند. این ارجحیت برای کشورهای منطقه است که برای منطقه خود تصمیم گیری کنند.
استاد دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه سفر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به ایران ابعاد مختلفی دارد، اظهار کرد: این سفر در بخش دفاعی نیز تقویت کننده روابط و در برنامه ریزی مشترک جهت رسیدن به اهداف مشترک موثر است. در این سفر اقدامات لازم صورت میگیرد و ما میتوانیم منطقه را در امنیت بالاتری از آنچه امروز قرار دارد، قرار بدهیم. مسائلی که امروز در کشورهای مختلف همچون افغانستان، عراق، سوریه و مناطق جنوبی ایران از جمله مسائل منطقهای مورد توجه هر دو کشور است، میتواند در تعیین تدابیر دفاعی مشترک نیز موثر باشد.
وی افزود: کشورهای غربی به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی همواره در تلاش هستند تا پایه گذار ناامنیها در این منطقه باشند و ما با احساس این تهدید باید برای پیشگیری از تهاجم دشمن تدابیری را بیندیشیم.
مشاور سابق فرمانده کل سپاه پاسداران درباره همکاریهای ایران و روسیه درباره تسلیحات و تجهیزات نیز اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با دانش فنی بسیار بالا و تلاش دانشمندان خود در همه عرصههای نظامی همچون زمینی، هوافضا، دریایی و سایر رشتهها تولیدات بسیار خوبی داشته است. این تولیدات ایران را از واردات تسلیحات خارجی بی نیاز میکند، اما برای تبادل تجریبات طبیعی است که بین نیروهای مسلح کشورمان با کشورهای دیگر که منافع مشترکی با ما دارند از این دست تبادلات صورت بگیرد. ما به خودکفایی در سطح عالی رسیده ایم و سامانه های بومی در موقعیتهای مختلف همچون سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک نشان داد که به خودکفایی در حد عالی رسیدیم.
وی ادامه داد: خودکفایی نیروهای مسلح ما باعث نمیشود که ما با کشورهای توانمند، تبادلات علمی در حوزه نظامی نداشته باشیم.
انتهای پیام/
صاحب این مملکت کیه که همه تقصیرا میافته گردن دولت؟ دولته؟