در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از خواص هندوانه را بررسی کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با گرم‌تر شدن هوا، نیاز بدن به آب کافی بیشتر می‌شود و در طول روز بیش از گذشته احساس تشنگی را تجربه خواهیم کرد. هندوانه یکی از خوراکی‌هایی‌ست که علاوه بر خاصیت‌های فراوانی که دارد، به تامین آب بدن کمک زیادی می‌کند. با توجه به گرم‌تر شدن هوا و نزدیک شدن به ماه رمضان، پیشنهاد می‌کنیم این میوه‌ی خوشمزه و پرخاصیت را در برنامه غذایی خود بگنجانید. در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از خواص هندوانه را بررسی کنیم.

۱. سموم را دفع می‌کند

هندوانه به دفع سموم از بدن کمک می‌کند و محتوای بالای ماده معدنی پتاسیم در آب هندوانه عملکرد کلیه را بهبود می‌بخشد و اسید اوریک، قند و سایر سموم موجود در خون را فیلتر می‌کند.

 کمک به کنترل فشار خون

هندوانه منبع غنی و طبیعی از سیترولین است، سیترولین یک اسید آمینه ضروری برای حفظ فشار خون می‌باشد. هندوانه همچنین منبع خوبی از پتاسیم است که به عنوان یک ماده مغذی برای کاهش فشار خون بالا شناخته شده است. پتاسیم همچنین یک الکترولیت است که فشار خون را در طول تمرینات ورزشی تنظیم میکند.

 جلوگیری از سکته

با توجه به محتوای بالای آب، هندوانه برای جلوگیری از سکته شناخته شده است. این میوه در پزشکی چینی بسیار مهم است. هندوانه جز چند میوه‌ای است که سکته را کاهش می‌دهد و باعث تحریک پذیری می‌شود.

 هضم غذا را بهبود می‌بخشد

هندوانه سرشار از آب و فیبر است که سلامت دستگاه گوارش را تقویت می‌کند و ویتامین C و A و آنتی اکسیدان‌های حیاتی موجود در آن که میکروبیوم خوب روده را تقویت می‌کنند، به بهبود هضم غذا که به دلیل افزایش گرما در طول تابستان اغلب ضعیف و کند می‌شود، کمک می‌کند.

 کمک به سلامت پروستات

محققان زمانی معتقد بوده‌اند که لیکوپن فقط در گوجه فرنگی وجود دارد، اما این روز‌ها دریافته اند که هندوانه بیشترین میزان لیکوپن را در بین میوه‌ها و سبزیجات تازه دارد. لیکوپن حاوی ویژگی‌های آنتی اکسیدانی است که پوست، قلب و پروستات را سالم نگه میدارد. طبق تحقیقاتی نشان داده شد که با مصرف هندوانه آسیب به بافت پروستات به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

 کمک به پیشگیری از سرطان

محققان بر روی لیکوپن و دیگر ترکیبات گیاهی ویژه‌ای که در هندوانه وجود دارد، تحقیقاتی انجام داده‌اند تا ببینند که آیا اثر ضد سرطانی دارد یا خیر. نتایج نشان داده که مصرف لیکوپن با احتمال کمتری در ابتلا به برخی از سرطان‌ها همراه است. قوی‌ترین ارتباط دیده شده بین لیکوپن و سرطان سیستم گوارش بوده است. همچنین نتایج به دست آمده نشان می‌دهد سرطان با کم کردن فاکتور رشد شبه انسولین کاهش یافته است، این ماده پروتئینی است که در تقسیم سلولی نقش دارد و میزان بالای آن با بیماری سرطان مرتبط است.

منبع انرژی

هر ۱۰۰ گرم آب هندوانه، حدود ۳۰ کالری انرژی داشته و به عنوان یک نوشیدنی فوری تقویت کننده انرژی عمل می‌کند؛ زیرا حاوی ویتامین C، ویتامین A و منیزیم است.

کاهش درد‌های ماهیچه‌ای

هندوانه و آب هندوانه نشان داده اند که ماهیچه درد را کاهش داده و زمان ریکاوری پس از انجام ورزش را در ورزشکاران کاهش می‌دهند. پژوهشگران بر این باورند که اسید آمینه ال-سیترولین (L-Citrulline) موجود در هندوانه در این زمینه نقش دارد.

پیشگیری از آفتاب سوختگی

آب هندوانه به دلیل داشتن مقدار زیادی آب، تعریق را برای خنک سازی گرمای بدن و تعادل الکترولیت‌ها تحریک می‌کند. ویتامین C موجود در آن هم باعث تقویت ایمنی بدن و تقویت بدن می‌شود.

 مفید برای پوست

هندوانه یک ماده غذایی خوب برای پوست است، زیرا حاوی ویتامین A است که این ماده مغذی برای تولید سبوم یا چربی پوست و مرطوب نگه داشتن پوست و مو نیاز است. همچنین، ویتامین A برای رشد بافت‌های بدن، از جمله پوست و مو نیاز است. مصرف ویتامین C به میزان کافی نیز برای ساخت و حفظ کلاژن نیاز است که از عناصر اصلی تشکیل دهنده پوست و مو محسوب می‌شود.

حفظ مایعات بدن

مقدار زیاد آب هندوانه، به حفظ تعادل الکترولیت در بدن کمک می‌کند و به بدن احساس سیری می‌دهد، تشنگی را برطرف کرده و از کمبود آب بدن جلوگیری می‌کند.

کمک به کاهش وزن

یکی از بهترین مزایای سلامتی هندوانه این است که به کاهش وزن سالم کمک میکند. با توجه به محتوای بالای آب میتواند بدن شما را با مصرف کگالری کمتری، پر کند. همچنین مشاهده شده است که مصرف هندوانه سرعت متابولیسم را افزایش و انباشت سموم و چربی را کاهش میدهد که در نهایت باعث کاهش وزن میشود.

 حفظ سطح pH

آب هندوانه سطح pH بدن را حفظ می‌کند. سطح pH بدن با افزایش دما، کاهش می‌یابد. وقتی pH کاهش می‌یابد، بدن اسیدی شده و منجر به شرایطی از جمله ضعف کبد، نارسایی قلبی و افت قند خون می‌شود، اما ثابت شده است که مصرف آب هندوانه به طور طبیعی به حفظ سطح pH بدن کمک و از عفونت جلوگیری می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

هندوانه غنی از ویتامین C است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. این میوه همچنین حاوی ویتامین ب ۶ می‌باشد که آنتی بادی تولید می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید. همچنین به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند و دارای ویتامین A است که سیستم ایمنی را تنظیم و از آن در برابر عفونت محافظت می‌کند.

 کاهش دمای بدن

دمای بدن معمولاً در طول تابستان افزایش می‌یابد. خوردن آب هندوانه به کاهش دمای بدن کمک می‌کند، زیرا حاوی درصد زیادی آب است و اثر تسکین دهنده‌ای برای بدن ایجاد می‌کند Y همچنین ترکیب لیکوپن موجود در آن از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت می‌کند.

 کمک به درمان دیابت

اگرچه هندوانه دارای شاخص گلیسمی بالا است، اما دارای بار گلیسمی پایین می‌باشد و از این رو برای افراد دیابتی مفید است. هندوانه دارای خواص ضد دیابتی می‌باشد. مطالعه دیگری نشان داد که اثرات مفید آب هندوانه باعث افزایش جرم بافت چربی و کاهش توده چربی اضافی سفید می‌شود که در نهایت به درمان دیابت کمک می‌کند.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.