به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز گفت: کمتر از ۵ درصد از این باغات، اختصاص به اماکن فرهنگی دارد که پروژه احداث باغ موزه هنر نیز در این حیطه قرار دارد تا گامی مهم در جهت توسعه فضای فرهنگی برداشته شده باشد.
بهادری با بیان اینکه گام اول پروژه شهروند سپاری پارسال اجرا شد و فاز نخست آن مربوط به آپارتمانهای مسکونی بود که موجب شد تا شهروندان بدون حضور در شهرداری بتوانند خدمات مربوطه را از طریق اینترنت دریافت کنند، اظهار کرد: با این اقدام ۵۶ درصد مراجعات حضوری مردم کاهش یافت.
او گفت: با اجرای گام بعدی نیز بخش زیادی از مراجعات حضوری کاهش مییابد و شهروندان خدمات خود را به صورت الکترونیکی از طریق اینترنت دریافت میکنند و بدین صورت در وقت و هزینه شهروندان صرفه جویی خواهد شد که گامی اساسی در جهت تکریم ارباب رجوع و شهروندان است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز با بیان اینکه طرح پیاده راه دروازه قرآن تا دروازه اصفهان با رویکرد گردشگری تهیه و عملیات اجرایی آن در حال انجام است، اظهار کرد: این پیاده راه محور غنی تاریخی - فرهنگی و مذهبی است که نقش گردشگری مهمی را ایفا میکند، شهروندان و گردشگران با طی کردن این مسیر میتوانند به بازار وکیل و سپس به سومین حرم اهل بیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و بافت تاریخی فرهنگی برسند.
بهادری گفت: در طول مسیر گردشگری دروازه قرآن – دروازه اصفهان بناها و آثار ارزشمندی همچون باغ جهان نما، حافظیه، باغ ملی، مجموعه علی بن حمزه (ع) و مجموعه زندیه قرار گرفته است.
او افزود: پیاده راه دروازه قرآن تا دروازه اصفهان محوری تاریخی فرهنگی و گردشگر پذیر است که نقش بسزایی در جذب گردشگران خواهد داشت.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز با بیان اینکه انجام مطالعات پیاده راه چمران جنوبی یکی دیگر از پروژههای زیبا و گردشگر پذیر شهر شیراز است که مطالعات و طراحی آن انجام شده، اظهار کرد: طرح بسیار زیبایی که از حدود دوماه پیش عملیات اجرایی آن آغاز شده و تا دوماه دیگر آماده بهره برداری خواهد بود.
بهادری گفت: در گذشته نیز مردم از این پیاده راه استفاده میکردند، اما هم اکنون این محور تبدیل به محور گردشگری زیبا در تراز ملی و فراملی شده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز با بیان اینکه از جمله اقدامات مهم این دوره مدیریت شهری تملک ده هکتار باغ در بلوار امیر کبیر واقع در تقاطع مهدیه است، اظهار کرد: هر چند شهرداری در خصوص تملک این باغ تکلیفی نداشت، اما در جهت بالا بردن سرانه فضای سبز و با هدف ایجاد باغ ایرانی اقدام به تملک این باغ کرد.
بهادری با بیان اینکه مطالعه و طراحی و عملیات اجرایی و مناسب سازی این باغ در دستور کار قرار گرفته، گفت: در آیندهای نزدیک این باغ قابل بهره برداری خواهد بود.
او با بیان اینکه مدیریت شهری این دوره شهرداری توجه ویژهای به بافت تاریخی فرهنگی شهر شیراز داشته، افزود: با ورود حوزه معاونت معماری و شهرسازی و شهرداری منطقه تاریخی فرهنگی شاهد تغییرات عمدهای در این بافت هستیم.
بهادری به نقش پر رنگ گذرها در بافت اشاره و گفت: اکثر گذرهای بافت تاریخی فرهنگی احیا شده و کف سازی، بدنه سازی، جداره سازی و نورپردازی شده است و همچنین مرمت و احیای سراها، تیمچهها در دستور کار قرار دارد و تاکنون بسیاری از تیمچهها و سراها بهسازی و مرمت شده اند.
او با اشاره به اثرات مرمت و بازسازی مجموعه زندیه افزود: مرمت مجموعه زندیه از جمله اقداماتی است که موجب رونق، تحرک و نشاط و سرزندگی را به بافت تاریخی به همراه خواهد آورد و سرمایه گذاران را تشویق به سرمایه گذاری در این بخش از شهر خواهد نمود، ضمن اینکه تاکنون نیز سرمایه گذاران اقدام به سرمایه گذاری در بافت نموده اند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز با بیان اینکه مناسب سازی و توسعه اطراف مراکز تاریخی نقش بسزایی در جذب گردشگران خواهد داشت، اظهار کرد: طرح و توسعه و مناسب سازی اطراف آرامگاه سعدی، پیاده راه باباکوهی و تجهیز بلوار شهید کسایی به عنوان محور گردشگری شامل مسیر پیاده و دوچرخه سواری، محور مصلی نژاد و دیگر پروژهها در مناطق مختلف شهرداری از جمله پروژههایی است که با رویکرد ایجاد زیبایی و گردشگری در حال اجرا است و در نقطه نقطه شهر در حال تکمیل و در آیندهای نزدیک به بهره برداری میرسد.
بهادری با اشاره به اینکه توجه به پروژههای انسان محور در مقابل خودرو محوری همواره مورد نیاز شهروندان است و به عنوان سندی راهبردی زندگی پیاده در شهر که مطالعات آن به عنوان سند راهنمای شهری انجام شده است و در اختیار مدیریت شهری قرار گرفته است که در آینده نیز میتوان از آن به عنوان سند اصل و راهبردی بر عنوان زندگی پیاده در شهر از آن بهره برد.
معاونت معماری و شهرسازی شهرداری شیراز با بیان اینکه در حوزه کنترل و نظارت ساختمان نیز اقدامات خوبی انجام گرفته است، گفت: پس از چند دهه که خدمات سازمان نظام مهندسی در شهرداری شیراز انجام میگردید با همکاری که از طریق شهرداری شیراز انجام شد ارایه خدمات مهندسی به سازمان نظام مهندسی واگذار گردید.
بهادری افزود: شهرداری در جهت تسریع کار و شفاف سازی و با هدف ارایه خدمات بهتر مهندسی این امور را با انعقاد تفاهم نامهای به سازمان نظام مهندسی واگذار کرد.
او بیان کرد: کاهش مراجعات ارباب رجوعان به شهرداری از جمله مزایای این اقدام است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز با بیان اینکه حفاظت از باغات گروه یک قصردشت از جمله اقدامات مهم شهرداری در این دوره مدیریتی است، اظهار کرد: خفظ باغات بویژه باغات گروه یک قصردشت در سرفصل امور شهرداری شیراز قرار دارد به گونهای که در چند سال گذشته و در این دوره از مدیریت شهری هیچ گونه تغییر کاربری در گروه یک باغات نداشتیم و در عوض ۱۶ هکتار از باغات گروه یک را در حاشیه بلوار چمران جنوبی خریداری و برنامه احیای آن را در دستور کار قرار دادیم.
او افزود: در کمتر از ۵ درصد از این باغات اختصاص به اماکن فرهنگی دارد که پروژه احداث باغ موزه هنر نیز در این حیطه قرار دارد تا گامی مهم در جهت توسعه فضای فرهنگی برداشته شده باشد.
انتهای پیام/