به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی میل، دانشمندان دریافتند که سرکوب ژن USAG-۱ با آنتی بادی درمانی برای رشد مجدد دندانها امکان پذیر است.
آنتی بادی درمانی ژن منفرد را هدف قرار داده و بنابراین رشد دندان را تحریک میکند. در مطالعات انجام شده بر روی موش و سرامیک، دندانهای از دست رفته رشد کامل داشتند. محققان ژاپن در دانشگاههای کیوتو و فوکوی مولکولهایی را که در تولید دندان نقش دارند مورد بررسی قرار دادند.
برخی از این مواد شیمیایی در رشد اندامهای دیگر نیز نقش دارند، بنابراین یافتن ژنی که فقط دندانها را هدف قرار دهد، دشوار است. با این حال، محققان معتقد هستند که ژن USAG-۱ یا ژن ۱ مرتبط با حساسیت ممکن است یک هدف مناسب باشد.
کاتسو تاکاهاشی نویسنده تحقیق از دانشکده پزشکی دانشگاه کیوتو میگوید: ما میدانستیم که سرکوب USAG-۱ به رشد دندان کمک میکند؛ آنچه که ما نمیدانستیم کافی بودن آن است.
به حیوانات یک آنتی بادی مونوکلونال با هدف قرار دادن USAG-۱ در یک دوز داده شد که برای بازسازی کامل دندان کافی بود.
پس از آزمایشهای موفقیت آمیز روی موش ها، محققان به جوندگان روی آوردند که حیوانات پیچیده تری هستند و دارای الگوی دندانی مشابه انسان هستند.
دکتر تاکاهاشی میگوید: برنامه بعدی ما آزمایش آنتی بادی بر روی حیوانات دیگر مانند خوک و سگ است. درمانهای فعلی از دست دادن دندان محدود به دندان مصنوعی و سایر اشکال جایگزینی دندان مصنوعی است.
"Manabu Sugae" نویسنده دیگر این مطالعه میافزاید: مهندسی معمولی بافت برای بازسازی دندان مناسب نیست. مطالعه ما نشان میدهد که درمان مولکولی بدون سلول برای طیف وسیعی از رشد مادرزادی دندان موثر است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/