میثم یوسفی کارگردان نمایش «جنگ و صلح»، در گفتوگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: فضای فعلی تئاتر به شدت لطمه دیده است؛ ما نیز عضو کوچکی از خانواده بزرگ تئاتر هستیم و از این آسیب مستثنی نخواهیم بود. بحث امنیت شغلی بزرگترین معضل و مشکل اهالی تئاتر است. خارج از بحث تعطیلات کرونایی، نبود امنیت شغلی برای ما به شدت آزاردهنده است.
وی افزود: تئاتر هنوز به عنوان شغل به رسمیت شناخته نشده است. با توجه به اینکه هر سال مخارج ساخت یک نمایش بیشتر از سال قبل است، دستمزدها تغییر چندانی نمیکنند و هر سال دریغ از سالهای قبل.
یوسفی با اشاره به تعطیلی سالنها به خاطر کرونا، درباره ورود مجدد مخاطب به سالنها اظهار کرد: زمانی که یک نمایش آماده اجرا میشود، تعطیلی مکرر میان اجراها بدترین نوع ضربه به یک گروه تئاتری خواهد بود. گروه اجرایی بیشترین ضرر مالی و روحی و روانی را متحمل می شوند. از لحاظ انرژی و زحمت آماده سازی مجدد نیز گروه تئاتری بعضاً به ترمیم و تعویض بدنه و عوامل نیاز دارد. بعد از اتمام تعطیلی سالنها مجدداً باید برای تبلیغ نمایش هزینه کرد تا ذهن مخاطب احیا و آماده ورود به سالن تئاتر شود. بیشتر این آسیبها متوجه تیمهایی است که در حال اجرا و تولید آثارشان هستند.
این کارگردان تئاتر در پایان تصریح کرد: مدیران ارشد وزارت بهداشت، ستاد ملی مقابله با کرونا و مرکز هنرهای نمایشی باید با دقت تصمیم بگیرند. وقتی عجولانه تصمیم بگیرند به راحتی همه چیز را تعطیل میکنند و به راحتی و بدون فکر هم سالنها را باز میکنند. در نهایت این گروههای اجرایی هستند که دچار آسیب میشوند. الان وظیفه مدیران فرهنگی جبران خسارتهای گروههای هنری است. کما اینکه در شرایط بحرانی مدیریت معنا پیدا میکند. پس مسئولان بدون منت باید به وظیفه شان عمل کنند و جبران خسارت گروههای هنری را در کمترین زمان ممکن انجام دهند و از گروهها حمایت کنند؛ بنابراین این بحران باید با همیاری و همدلی دو طرفه مسئولین و هنرمندان به امید خدا حل شود.
انتهای پیام/