ابراهیمی گفت: براساس مستندات بدست آمده سن آب چاه‌های زاهدان ۱۹ هزار سال و دلیلی بر وجود یک فرصت طلایی چند ده هزار ساله است که تاکنون استفاده نشده و اگر هم‌اینک نیز مورد بهره‌برداری قرار نگیرد خسران و ضرر است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،نادرقلی ابراهیمی دبیر ستاد آب و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: براساس مستندات بدست آمده سن آب چاه‌های زاهدان ۱۹ هزار سال و دلیلی بر وجود یک فرصت طلایی چند ده هزار ساله است که تاکنون استفاده نشده و اگر هم‌اینک نیز مورد بهره‌برداری قرار نگیرد خسران و ضرر است.

او در نشست مشترک با استاندار سیستان و بلوچستان با بیان شروع عملیات اجرایی حفر چاه سوم ژرف در منطقه سیستان اظهارداشت: ۲ تجربه خوب در چاه اول و دوم وجود دارد، زیرا این چاه اول نخستین چاهی بود که مطالعات منابع زیرزمینی آن انجام و در روش حفاری به اجبار از روش‌های اکتشافی نفتی استفاده شد.

اوبا بیان اینکه برای حفاری چاه اول از ۷۵۰ تن نمک یا گل حفاری که رقم بالایی بوده و برای حفاری در چاه دوم از ۷۵ تن نمک یعنی ۱۰ درصد میزان چاه اول استفاده کردیم افزود: در حفاری چاه دوم نسبت به اول زمان و نوع نگاه به حفاری تغییر کرده بود.

دبیر ستاد آب و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در نقاط مشابه کوه‌های هندوکش در ارتفاع ۲ هزارو ۵۰۰ متر به بالا همین اثر انگشت از آب وجود دارد تصریح کرد: با توجه به بررسی Ec آب در لایه‌های یازدهم به پایین این EC در آب‌های زاهدان ۱۷ هزار است که نشان‌دهنده تحول و خبر خوشحال‌کننده بزرگی است.

او تصریح کرد: با توجه به شرایط ژئوپولوتیکی که در افغانستان به وجود آمد نظر مجامع رسمی بر این شد که حقمان را دست بالا از این کشور بگیریم از اینرو اجرا چاه سوم مصوب شد.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: چاه سوم اگر در دشت سیستان کلید زده شود با حدکثر سرعت اجرا و به نتیجه برسد، زیرا یک ضرورت جدی بوده که در سفر دکتر محمد باقر نوبخت معاون رییس جمهوری این مهم مطرح شد و نگرانی بابت اعتبار وجود ندارد.

احمدعلی موهبتی افزود: اگر هم‌اینک ۴۰ هزار میلیارد تومان داشته و پروژه آب شیرین‌کن را کلید بزنیم تا آب به این منطقه برسد سه تا چهار سال طول می‌کشد این در حالی است که با ایجاد چاه سوم ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آب مخزنی و جریانی ایجاد خواهد شد.

او با تاکید بر اینکه پروژه‌ای از اجرا چاه سوم مهم‌تر نداریم گفت: با توجه به اینکه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه اعداد لازم برای اجرای چاه سوم را می‌دهند ما نیز باید تمام توان استانی خود را برای این موضوع بکار گیریم تا کار شتاب لازم را بگیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: آنچه در منطقه سیستان مهم بوده ابتدا معیشت شامل شغل و موضوعات مرتبط با آب آشامیدنی و دیگر دوام و بقا حضور مردم است که در پرتو شرایط زیست محیطی مطلوب میسر می‌شود.

او تصریح کرد: در رابطه با اجرای چاه سوم ما در دستگاه اجرایی و مدیریت سیستان و بلوچستان اصل زمان و کیفیت کار به عنوان مساله مهم در این زمینه را مورد توجه قرار خواهیم داد.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار