به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،منطقه فسیلی مراغه به خاطر داشتن تراکم بالای فسیل مهره داران جزو پنج منطقه پرفسیل در جهان است و به بهشت فسیل شناسان شهرت دارد.
کاوش و تحقیقاتی زیادی توسط فسیل شناسان روسی، آمریکایی، ژاپنی، چینی و فنلاندی در منطقه فسیلی مراغه، از ۱۵۰ سال پیش آغاز شده و با وجود استخراج بیش از ۲ هزار قطعه فسیل هنوز بخش زیادی از آنها در انبار نگهداری میشود.
ساخت مرکز تحقیقات فسیلی ایران در مراغه سال ۸۵ آغاز شده و با وجود ۴۵ درصد پیشرفت نزدیک به ۱۰ سال است که به حال خود رها شده است.
تخصیص نیافتن اعتبار عامل اصلی توقف عملیات ساخت این مرکز تحقیقاتی است.
زارع رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: تراکم بالای فسیل مهره داران هفت تا ۱۲ میلیون ساله این منطقه را به بهشت فسیل شناسان تبدیل کرده است.
زارع افزود: کاوشها و مطالعات فسیلی در این منطقه فسیلی مراغه از ۱۵۰ سال پیش آغاز شده و تاکنون فسیلهای مهره دار بسیاری بدست آمده است.
او افزود: در سالهای گذشته ۸ کاوش تحقیقاتی در این منطقه انجام و نزدیک به ۲ هزار قطعه فسیل حیوانات مهره دار بدست آمده است.
رئیس حفاظت محیط زیست مراغه گفت:در این کاوشها فسیلهای منحصر به فرد انواع فیل، زرافه، ببر دندان شمشیری، انواع گاوها، آهو، کرگدن و اسب به دست آمده است.
او افزود: تحقیقات زمین شناسی و فسیل شناسی نشان میدهد که این حیوانات اجداد حیوانات امروزی در آفریقا است.
زارع گفت: جمجمه، عاج فیل، فک و اندامهای حرکتی حیوانات از جمله فسیلهای کشف شده در کاوشهای فسیل شناسی است.
او افزود: به منظور معرفی فسیلهای مراغه دو سال است که موزهای با ۵۰۰ قطعه فسیل حیوانات مهره دار در مراغه راه اندازی شده است.
موسوی معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز گفت: مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه با ۴۵ درصد پیشرفت نیمه تمام مانده که تکمیل این طرح به ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
موسوی افزود: تاکنون برای این طرح ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
او گفت: با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست ردیف بودجه ای از محل اعتبارات ملی در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/ک