کارشناس بازار سرمایه گفت: در صورت افت نرخ ارز به ۱۵ هزار تومان، شاخص نباید در محدوده یک میلیون و دویست هزار واحد قرار گیرد.

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که در حال حاضر با توجه به نزدیک شدن به انتخابات و اخباری که در رابطه با کاهش نرخ ارز مطرح شده است، این اخبار چه تاثیری بر روند بازار سرمایه تا به حال داشته است؟ تصریح کرد: متاسفانه وضع موجود بازار سرمایه یک متولی مشخص ندارد. برخی از تحلیلگران، علت‌هایی را بیان می‌کنند و باعث دور شدن از دلایل اصلی می‌شوند. بحث برجام یکی از مباحث مهم است که باعث تاثیر روانی بر روی بازار شده است و با تصور کاهش نرخ دلار، باعث بروز رفتار‌های هیجانی از سوی مردم شده است.

او بیان کرد: در رابطه با برجام دو نکته وجود دارد، اول اینکه، با موضع گیری‌های، دو طرف، تحقق برجام هنوز مشخص نیست و حتی اگر بازگشت ایران به برجام اتفاق بیفتد و طبق گفته‌ها دلار در کانال ۱۵ – ۱۶ هزار تومان برسد، در این صورت نیز، شاخص بازار سرمایه، مانند اوایل تابستان ۹۹ که نرخ ارز ۱۵ – ۱۶ هزار تومان بود، باید به بالاتر از محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد برسد.

کارشناس بازار سرمایه افزود: ریزش‌های در حال حاضر بازار سرمایه اکثرا به علت رفتار هیجانی افرادی است که تحلیل درستی از بازار سرمایه ندارند. اما عامل‌های دیگری نیز در راستای ریزش بازار سرمایه دخیل هستند از جمله، عرضه آبشاری توسط حقوقی‌های بزرگ. با توجه به چارچوب قانونی بزرگ، نمی‌توان بر رفتار حقوقی‌ها خرده گرفت، چون روابط، طوری تعریف نشده که از رفتار‌های پر خطر خودداری نکنند.

او گفت: عامل دیگر اثرگذار بر روند منفی بازار سرمایه، رفتار‌های سیاستی پر نوسان مقامات مسئول است که در بورس اتخاذ شده، از جمله، بحث دامنه نوسان که در چند هفته اخیر، مواضع متفاوتی را اتخاذ کردند و چنین رفتارهایی، سبب آسیب به بازار سرمایه می‌شود و شخص حقیقی خرد این گونه برداشت می‌کند، که اگر هم اکنون اقدام به فروش سهام نکند، پولش از بین می‌رود.

به گفته میرزایی شناخت و علت مسئله، عامل مهمی برای ارائه راهکار درست است و هم اکنون علت ریزش بازار، دامنه نوسان نیست که بخواهد با تغییر دامنه نوسان درست شود.


بیشتر بخوانید


میرزایی در پاسخ به این پرسش که در صورت به نتیجه رسیدن برجام و با گذر از انتخابات و کاهش دلار به نرخ ۱۵ – ۱۷ همت، آیا نرخ ارز می‌تواند بازار سرمایه را به ثبات برساند؟ گفت:  یکسری برآورده‌ها، نشان دهنده تحقق این موضوع است و بستگی به وضعیت کلان کشور دارد، اما نمی‌توان بسیار به افت نرخ ارز تکیه کرد.

او بیان کرد: در سال گذشته، تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه کردیم، که روی سودآوری سهام، ارزش دارایی‌ها تاثیر دارد و سبب رشد قیمت سهام شد و امسال نیز لایحه بودجه بسته شده و طبق مکانیزم‌ها توقع تورم پایین را برای اقتصاد ایران نداریم.

کارشناس بازار سرمایه درخصوص تاثیر کاهش نرخ ارز بر روند بازار سرمایه گفت: تاثیر از دو مجرا است، یکی کاهش درآمد ارزی است، که باید تعداد بنگاه‌های صادر کننده بورسی بررسی شود، که افت دلار روی آن بنگاه‌ها اثرگذار است و دیگر‌ی عدم شناخت کافی از بازار سرمایه است.

میرزایی بیان کرد: متوسط هزینه تولید صادرات یک دلاری برخی از بنگاه‌ها، حدود ۹ – ۱۰ هزار تومان است و هم اکنون این بنگاه‌ها محصول دلاری خود را با نرخ ارز ۲۵ هزار تومان به فروش می‌رسانند و بالای ۲۰۰ درصد سود می‌بردند و حتی در صورت افت دلار باز هم سود می‌برند.

او افزود: تصمیمات شتاب زده و پی در پی مقامات ناظر و رفتار پر خطر حقوقی‌ها و عرضه آبشاری، سبب دچار شدن بازار به این افت پی در پی شده است.

میرزایی در رابطه با صنایعی که از افت دلار سود می‌برند، گفت: صنایعی هستند که، نهادهایشان ارز بر است، ولی صادر کننده نیستند، که گروه‌های خودرویی و بانکی از جمله این موارد هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار