به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حسین جعفرپور قائم مقام و معاون فنی شرکت تولید نیروی برق فارس در جریان این بازدید با بیان اینکه نیروگاه گازی شیراز ۱۱۰ مگا وات تولید انرژی دارد افزود: تولید این میزان انرژی نقش بسزایی در پایداری شبکه برق به ویژه در کلان شهر شیراز دارد، از این رو فعالیت نیروگاه دراین نقطه از شهر لازم و ضروری و اجتناب ناپذیر است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در بسیاری از مواقع که شبکه تولید و انتقال برق و انرژی سراسری با بحران و کمبود انرژی مواجه بوده است، فعالیت واحدهای مختلف نیروگاه گازی شیراز موجب شده است تا کمبودهای برق در شبکه سراسری تامین و بر طرف شود، هر چند میزان تولید برق دراین نیروگاه چندان چشمگیر و زیاد نیست، اما تامین همین مقدار برق و انرژی نیز در شرایط حساس و ضروری بر طرف کننده بسیاری از مشکلات شبکه به ویژه در نقطه اوج مصرف برق تابستانی است.
جعفر پور با اشاره به اینکه در اغلب مواقع تولید و مصرف انرژی در جامعه ما در نقطه سر به سر است، گفت: با در نظر گرفتن افزایش ۱۰ درصدی مصرف سالانه برق به این نتیجه میرسیم که برای پایداری شبکه و پرهیز از خاموشیهای نوبتی لازم است نیروگاههای کوچک مقیاس مانند همین نیروگاه شیراز همچنان سرپا باشند و در مدار تولید قرار داشته باشند، حتی اگر یک واحد تولیدی از یک نیروگاه از مدار خارج شود بسیاری از مواقع بهره برداری بهینه و تامین برق و انرژی در کلان شهر شیراز با اختلال مواجه خواهد شد.
معاون فنی شرکت تولید نیروی برق فارس برخی از اعتراضات مردمی و شکایتها از سر و صدای زیاد نیروگاه گازی شیراز را به حق و به جا دانست و با بیان اینکه مردم حق دارند در فضایی توام با آرامش زندگی کنند، گفت: ما این اعتراضات را میپذیریم و برای رفع صدای ناخواسته در نیروگاه گازی شیراز تلاش میکنیم، ایجاد آلودگی صوتی پسندیده نیست و با معیارهای زیست محیطی منافات دارد، در سالهای گذشته تلاش شده است این صداهای ناخواسته و مزاحم از سوی نیروگاه شیراز کاهش یابد.
جعفرپور با تشریح اقدامات انجام شده برای کاهش صدای ناخواسته و آلودگی صوتی در نیروگاه گازی شیراز اضافه کرد: اجرای دیوار ضد صدا اطراف ورودی هوای تولید برق در نیروگاه، کاشت یک هزار و ۵۰۰ اصله نهال و درخت در فضای نیروگاه برای جلوگیری از انتشار صدا و طراحی و اجرای طرح بی صدا سازی اگزوزهای خروجی نیروگاه از جمله اقدامات انجام شده است.
قائم مقام و معاون فنی شرکت تولید نیروی برق فارس در ادامه گفت: در برنامه زمان بندی سال جاری نیز افزایش ارتفاع دیوارهای واحدهای فیات و بی بی سی، اجرای دیوارهای ضد صوت در سایر واحدهای تولید برق و انرژی در این نیروگاه از جمله مواردی است که امسال پیگیری و دنبال خواهد شد و تلاش میشود در سه ماهه نخست امسال این اقدامات به نتیجه برسد.
او همچنین با بیان اینکه شرکتهای مورد اعتماد محیط زیست دراین نیروگاه بارها کار صدا سنجی را انجام داده اند گفت: برآیند اقدامات انجام شده نشان دهنده این است که حتی در زمانهایی که همه واحدهای نیروگاهی در نیروگاه شیراز نیز از مدار خارج هستند آلودگی صوتی دراین مکان کم نیست و صداهای مزاحم از آمد و شد خودروها و کارگاههای صنعتی مجاور و صدای موجود در فضای شهر، ساکنان مناطق اطراف را میآزارد و بیشتر از حد استاندارد در فضای این منطقه صدای مزاحم وجود دارد.
محمد رضا پارسا مدیر نیروگاه گازی شیراز نیز به این نکته نیز اشاره کرد که نیروگاه گازی شیراز با عمر بیش از ۵۰ سال همچنان فعالیت میکند و زمانیکه این نیروگاه ساخته شده هیچ واحد مسکونی اطراف آن نبوده است، متاسفانه برخی مجوزهای خارج از عرف و ضابطه برای واحدهای مسکونی همجوار با نیروگاه شیراز صادر شده است که منطبق با عرف فضاهای صنعتی نیست، صدور مجوز ساخت ساختمانهای بلند مرتبه دیوار به دیوار و چسبیده به نیروگاه گازی شیراز چگونه میتواند توجیه شود؟ چگونه میتوان انتظار داشت واحدهای بلند مرتبه جدید در اطراف نیروگاه گازی شیراز ساخته شوند و بدون رعایت حریم نیروگاه از صدای ناخواسته و آلودگی صوتی در امان باشند؟
پارسا مدیر نیروگاه گازی شیراز همچنین با بیان اینکه هم اکنون ۱۲ خط فشار قوی برق از نیروگاه گازی شیراز منشعب میشود گفت: کار مهم دیگری که این نیروگاه انجام میدهد، تامین برق برای استارت خوردن و شروع به کار اولیه نیروگاه سیکل ترکیبی شیراز و دیگر واحدهای صنعتی بزرگ است، تامین برق و انرژی اولیه برای فعالیت این واحدها موضوعی است که بدون فعالیت نیروگاه گازی شیراز قابل تصور نیست.
بهادر کشاورز معاون مالی و اداری شرکت تولید نیروی برق فارس نیز دراین نشست ابراز داشت: موضوع مهم تلاش برای بهینه سازی نیروگاه گازی شیراز و جایگزین شدن تاسیسات و سامانه جدید به جای سامانههای فرسوده و مستهلک است تا جلوی سر و صدای مزاحم گرفته شود، این موضوع در برنامه ریزی کوتاهمدت و بلند مدت شرکت تولید نیروی برق استان فارس گنجانده شده است.
کشاورز اضافه کرد: برنامه ریزی برای اجرای طرحهای بهینه سازی و جایگزینی واحدهای نو و بی صدا به جای واحدهای فرسوده این نیروگاه نیازمند تامین اعتبارات کلان است که در افق بلند مدت قابل دستیابی است، اما در کوتاهمدت شرکت تولید نیروی برق استان فارس اقدامات کاشت درخت اطراف واحدهای تولیدی، اجرای دیوارهای ضد صوت و ساماندهی اگزوزهای خروجی نیروگاه را در دستور کار دارد و در حال انجام است.
او با بیان اینکه شرکت تولید نیروی برق استان فارس قراردادی ۱۳۰ میلیارد ریالی برای اجرای برنامههای کاهش صداهای مزاحم در نیروگاه دارد گفت: بر اساس این قرار داد تمهیدات ویژه برای فعالیتهای یاد شده انجام میگیرد و با افزایش دیوار کشی، کاشت درخت و تعمیر سامانههای تولید برای تامین آسایش نسبی ساکنان اطراف نیروگاه تلاش میشود.
خلیل طبری کارشناس حفاظت محیط زیست استان فارس نیز دراین نشست با اشاره به برخی اعتراضات مردمی در مورد مزاحمت صوتی نیروگاه گازی شیراز گفت: اقدامات مناسبی برای کاهش آلودگی صوتی در نیروگاه گازی شیراز انجام شده و امید است با تمهیدات و پیگیری اقدامات در سال جاری شاهد کمتر شدن صدای ناخواسته در نیروگاه باشیم.
طبری با بیان اینکه محیط زیست به دنبال تعطیلی تولید برق نیست و سعی در اصلاح و بهینه سازی دارد گفت: آزمایشهای صدا سنجی در نیروگاه گازی شیراز انجام شده که نشان دهنده استاندارد بودن سطح صدا در ۱۰ نقطه است و فقط یک نقطه صدای بیش از اندازه دارد که امید است با تلاش بیشتر و با به سرانجام رسیدن اقدامات اصلاحی، زمینه رفع همه آلودگی صوتی پیرامون نیروگاه شیراز به وجود آید.
این کارشناس حفاظت محیط زیست استان فارس همچنین برلزوم ضرورت رعایت حریم نیروگاه از سوی انبوه سازان تاکید کرد و گفت: ساخت واحدهای مسکونی و صدور پروانه ساخت در حریم نیروگاه مورد پذیرش نیست، محیط زیست از انجام هر گونه اقدامات اصلاحی برای کاهش صدای ناخواسته استقابل میکند تا رضایت عمومی نیز در این زمینه جلب شود.
نمایندگان استانداری فارس و شهرداری شیراز نیز در این نشست با بیان دیدگاههای کارشناسی و فنی از انجام اقدامات اصلاحی برای کاهش صدای ناخواسته پیرامون نیروگاه گازی شیراز استقبال کردند.
انتهای پیام/