در این مطلب طرز تهیه نعنا داغ و فوت و فن‌های آن برای آش رشته و کشک بادمجان را بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  نعنا داغ پای ثابت آش‌های ایرانی است و همان طور که می‌دانید طعم آش را دگرگون می‌کند. هر چند کاربرد‌های بسیار دیگری هم دارد، ولی هر وقت اسم نعنا داغ به میان می‌آید، تزیین انواع آش، به خصوص آش رشته را به یادمان می‌اندازد. اما همین نعنا داغ به ظاهر ساده، اگر خوب از آب درنیاید، باعث می‌شود مزه آش هم تحت تاثیر قرار بگیرد. در روش تهیه نعنا داغ بیش از هر چیز، باید به چند نکته ساده دقت کنید. در این مطلب طرز تهیه نعنا داغ و فوت و فن‌های آن برای آش رشته و کشک بادمجان را بخوانید. در کنار آن، به خواص مفید نعنا و طرز تهیه دمنوش نعنا نیز اشاره خواهیم کرد.

طبع نعنا داغ و خواص مفید آن در طب سنتی

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که طبع نعنا، گرم و خشک است و به همین دلیل هم دم کرده آن را برای تقویت نیروی جنسی استفاده می‌کنند. از طرف دیگر احتمالا برای خودتان یا اطرافیانتان اتفاق افتاده است که در صورت بروز دل درد و اسهال، توصیه کنند که با خوردن دم کرده یا عرق نعنا کمی درد را التیام دهید. دم کرده نعنا به صورت داغ (البته مراقبت لب و دهانتان باشید که نسوزد) را در این مواقع با کمی نبات میل کنید تا به هم خوردگی مزاج، حالت تهوع و دل درد و اسهال شما تسکین پیدا کند.

همچنین مصرف نعنا برای کسانی که با میگرن دست و پنجه نرم می‌کنند، گزینه مناسبی است. رماتیسم و درد سیاتیک هم از انواع درد‌هایی هستند که با خوردن دم کرده نعنا به صورت داغ یا عرق نعنا آرام می‌شوند. علاوه بر این ها، نعنا به صورت عرق نعنا و یا دم کرده نعنا به صورت یک دمنوش داغ و گرم می‌تواند به عنوان داروی بواسیر، برای تقویت و آرامش اعصاب، کاهش دهنده کلسترول، درمان سوء هاضمه و درد معده و جلوگیری از شپش مو و … به کار برود.

نعنا برای مادران در دوران شیردهی

نباید از خاطر برد که مادران در دوران شیردهی می‌توانند از مصرف نعناع سود ببرند. یکی از مواردی که زنان شیرده گاهی با آن مواجه می‌شوند و با درد هم همراه است، جمع شدن شیر در پستان است. در این حالت به نظر می‌رسد شیر در پستان‌ها به قدری غلیظ می‌شود که باعث ایجاد درد خواهد شد.

برای این کار، نعنا را بکوبید و آن را با آرد جو مخلوط کنید. این مخلوط را با کمی آب ترکیب کنید و وقتی شکل پماد پیدا کرد، آن را روی پستان بمالید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا مثل مسکن عمل کند.

 

فوت و فن‌های طرز تهیه نعنا داغ برای آش و کشک بادمجان

در طرز تهیه نعنا داغ مجلسی برای آش رشته و کشک بادمجان از همان ابتدا از یکدست بودن نعنا خشک مطمئن شوید. در صورتی که داخل نعنا، چوب یا برگ‌های بزرگی می‌بینید، آن‌ها را جدا کنید. تا حد ممکن، نعنا‌ها را پودر کنید.

اگر پونه کوهی در دسترس دارید، آن را به پودر نعنا اضافه کنید. ترکیب نصف-نصف از پودر نعنا خشک و پودر پونه کوهی می‌تواند باعث ایجاد عطر دلپذیر در نعنا داغ شود.

روغنی که در طرز تهیه نعنا داغ استفاده می‌کنید نباید خیلی داغ شود.

ظرف نعنا داغ بهتر است تفلون و نچسب باشد.

طرز تهیه و فوت و فن‌های نعنا داغ مجلسی

طرز تهیه نعنا داغ مجلسی با نعنا خشک

مواد لازم

روغن: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

پودر نعنا خشک: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از کوکو سیب زمینی با برنج و شامی هویج خوشمزه تا خورش آلو زرشک+ تصاویر


طرز تهیه

در یک ظرف مثل تابه کوچک یا شیرجوش، روغن بریزید. می‌توانید از روغن زیتون سبز استفاده کنید تا رنگ نعنا داغ در آخر برای تزیین آش رشته یا کشک بادمجان خوشرنگ‌تر شود. در غیر این صورت، از همان روغن مایع استفاده کنید. وقتی روغن گرم شد، نمک را به روغن اضافه کنید تا رنگ نعنا‌ها ثابت بماند. می‌توانید کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنید تا نعنا‌ها رنگ زیبایی بگیرند.

نعنا‌های آسیاب شده را به روغن اضافه کنید و به هم بزنید. به اندازه ۳ ثانیه کافی است. نباید بیش از حد، نعنا‌ها را حرارت دهید. این کار باعث تلخی و تغییر رنگ نعنا خواهد شد. حواستان باشد که نعنا داغ، خیلی زود می‌سوزد پس حرارت را روی اندازه ملایم تنظیم کنید.

 

طرز تهیه دمنوش نعنا برای دل درد و اسهال و درد معده و …

طرز تهیه و فوت و فن‌های نعنا داغ مجلسی

همان طور که اشاره کردیم، دمنوش نعنا یکی از بهترین درمان‌های سنتی و گیاهی برای انواع دل درد، اسهال و درد معده و سوء هاضمه و … است. البته برای دل درد از نعنا داغ به همراه نبات هم می‌توانید استفاده کنید. حالا که طرز تهیه نعنا داغ را یاد گرفتید، بیایید در مورد طرز تهیه دمنوش آن هم به شما بگوییم.

مواد لازم

برگ نعنا تازه: ۲ قاشق غذا خوری

آب جوش: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

نبات یا عسل: به میزان دلخواه

طرز تهیه

برگ‌های نعنا را به خوبی بشویید تا گرد و خاک آن از بین برود. در یک قوری، ۲ قاشق غذاخوری نعنا تازه را به همراه ۱ لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید و روی بخار آب قرار دهید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا برگ‌های نعنا به آب جوش طعم بدهند و دم بکشند. سپس آن را در فنجان یا لیوان مناسب بریزید و با نبات یا عسل مخلوط کنید. دمنوش نعنا را تا وقتی گرم است، میل کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.