به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، فرهاد فتاحی، سرپرست مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها گفت: با توجه به اهمیت زمین در تولید غذا، امنیت غذایی و خودکفایی کشور برنامههای حفاظت از اراضی کشاورزی به ویژه شالیزارهای این استان در اولویت جهاد کشاورزی است.
او افزود: سامانه ارتباط مردمی ۱۳۱ ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی آماده دریافت گزارشهای مردمی در زمینه هایی چون تغییر کاربری اراضی زراعی، باغ ها، تفکیک و خرد کردن زمینهای کشاورزی، تصرفات غیرقانونی و زمین خواری و استفاده غیرمجاز از اراضی است.
سرپرست مدیریت امور اراضی کشاورزی گیلان اظهار داشت: ادارات حقوقی جهاد کشاورزی شهرستانها پس از بررسی مستندات، موقعیت عرصه و نیز با احراز تخلف و قرارگیری عرصه در قلمرو و قانون حفظ کاربری نسبت به اجرای مواد انضباطی قانونی اقدام میکنند.
فتاحی اعلام کرد: یگان حفاظت و گشتهای حفظ کاربری اراضی کشاورزی استان در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ در ۲ نوبت صبح و عصر نسبت به اعمال نظارتها اقدام کردند.
او افزود: ۱۰۵ اخطار توسط گشتهای حفظ کاربری اراضی کشاورزی ویژه نوروز از ۲۸ اسفند ۹۹ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ در این استان صادر و از اقدامات غیرمجاز جلوگیری شد.
سرپرست مدیریت امور اراضی کشاورزی گیلان ادامه داد: در این مدت ۳۴۱ نفر روز مأمور در قالب ۱۷ اکیپ حفاظتی افزون بر یک هزار و ۸۴۰ ساعت حضور در مأموریت و یک هزار و ۱۱۲ ساعت گشت زنی را به ثبت رساندند.
فتاحی تصریح کرد: با استناد به ماده ۳ قانون حفظ کاربری، مالکان یا متصرفانی که به صورت غیرمجاز نسبت به تغییر کاربری اراضی کشاورزی اقدام کنند، برای بار اول علاوه بر قلع بنا یک تا ۳ برابر ارزش زمین جریمه نقدی و در صورت تکرار علاوه بر قلع بنا به حداکثر جزای نقدی و یک تا ۶ ماه حبس محکوم میشوند.
برنج محصول استراتژیک کشور و اراضی شالیزاری از منابع مهم تولید ثروت در گیلان است.
چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات از دیگر محصولات عمده کشاورزی این استان است.
۴۰۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان گیلان قرار دارد که ۲۳۸ هزار هکتار آن اراضی شالیزاری است.
انتهای پیام/ع