تیم باستان‌شناسی مصر اعلام کرد بزرگترین شهر گمشده طلایی با قدمت بیش از ۳۰۰۰ سال مدفون شده زیر ماسه‌ها را کشف کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آرتی عربی، دکتر «زاهی حواس»، رئیس تیم باستان شناسی مصر از کشف شهر طلایی گمشده که «صعود آتون» نامیده می‌شده است در منطقه «الاقصر» که شهری در جنوب مصر و در امتداد رود نیل است و محل ساخت کاخ‌های پادشاهی بوده، خبر داد.

قدمت این شهر به دوران پادشاهی «آمنهوتپ سوم» برمی گردد و استفاده از آن تا زمان «توت عنخ آمون» یعنی ۳۰۰۰ سال پیش ادامه داشته است.

دکتر حواس درباره این کشف بزرگ گفت: ماموریت تیم کشف معبد بزرگتر پادشاه توت عنخ آمون بود، زیرا پیشتر دو معبد متعلق به او کشف شده بود، اما این شهر بزرگترین شهر مصر بوده است که یکی از بزرگتریم پادشاهان مصر آن را تاسیس کرده که از ۱۳۹۱ قبل میلاد تا ۱۳۵۳ حکومت می‌کرده است و حتی آمنهوتپ چهارم یعنی «آخناتون» نیز هشت سال در آن حضور داشته است.

او افزود: این شهر بزرگترین شهرک اداری و صنعتی در عصر امپراتوری مصر در کرانه باختری در منطقه اقصر بوده و خانه‌هایی با دیوار‌هایی به ارتفاع ۳ متر و خیابان‌های متعدد در آن دیده می‌شود.

به گفته این فرد، کار حفاری در سپتامبر سال ۲۰۲۰ آغاز شد و در عرض چند هفته، سازه‌های آجری و گلی از همه جهات دیده شدند و وقتی کشف شد که این مکان یک شهر بزرگ با شرایط خوب، دارای دیوار‌های تقریباً کامل و اتاق‌های پر از ابزار‌های زندگی است و لایه‌های باستان شناسی آن برای هزاران سال دست نخورده باقی مانده است، گویی ساکنان باستانی آن‌ها دیروز آنجا را ترک کرده اند.

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

به نوبه خود، دکتر «بتسی برایان»، استاد مصر شناسی در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا اعلام کرد: کشف این شهر گمشده، دومین کشف مهم باستان شناسی پس از کشف مقبره توت عنخ آمون است و اینکه این کشف نه تنها نگاهی نادر به زندگی مصریان باستان در دوران امپراتوری دارد، بلکه به ما کمک خواهد کرد تا یکی از بزرگترین اسرار تاریخ را کشف و نمایان کنیم به ویژه اینکه چرا آخناتون و نفرتیتی تصمیم به حرکت به سوی «العمارنه» گرفتند.

اولین هدف این مامویت باستان شناسی تعیین تاریخ این شهر بود، زیرا کتیبه‌های هیروگلیفی بر روی ظروف سرامیکی شراب پیدا شده بود. همچنین تعداد زیادی از اکتشافات باستان شناسی تاریخ این شهر را تأیید کرده است مانند انگشترها، سفال‌های رنگی و آجر‌های گلی که مهر‌های پادشاه آمنهوتب سوم را نشان می‌دهد و تنها پس از ۷ ماه حفاری، چندین منطقه یا محله از آن شهر کشف شد.

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

همچنین در قسمت جنوبی این شهر نانوایی، منطقه پخت و پز و مکان‌های آماده سازی غذا را با اجاق گاز و گلدان‌های سفالی پیدا کرد که منطقه‌ای بود که به تعداد زیادی از کارگران و کارمندان خدمت رسانی می‌کرد.

در منطقه دوم این کارگاه باستان شناسی که منطقه اداری و مسکونی بوده است با یک دیوار زیگ زاگ حصارکشی شده است که فقط یک نقطه ورودی دارد و به راهرو‌های داخلی و مناطق مسکونی منتهی می‌شود. این یک ورودی باعث می‌شود ما باور کنیم که نوعی امنیت، توانایی کنترل ورود و خروج به مناطق بسته بوده است.

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

منطقه سوم این کارگاه جایی است که یکی از اضلاع آن شامل منطقه تولید آجر‌های گلی است که برای ساخت معابد و ضمائم مورد استفاده قرار می‌گرفته و آجر‌ها حاوی مهر و موم‌هایی به نام آمنحوتب سوم است.

تیم باستان شناسی مصر همچنین بقایای یک گاو و یک جسد در حالی که دستهایش به پهلو کشیده شده و بقایای یک طناب به دور زانوهایش پیچیده شده بود، را کشف کرد. تحقیقات درباره این دو مورد ادامه دارد.

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

کشف شهر طلایی گمشده ۳۰۰۰ ساله در مصر + تصاویر

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
الله اکبر
آخرین اخبار