به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، کوثری، مدیرکل اطلاعات استان کرمان به مناسبت هفته سربازان گمنام امام زمان (عج) در جمع خبرنگاران با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری گفت: با توجه به اینکه مسئله و اولویت اول کشور اقتصاد است،؛ بنابراین بحث رونق تولید، پشتیبانیها و رفع موانع به عنوان محور فعالیت جدید میتواند هم مشکلات معیشتی را کاهش دهد، هم مشکل اشتغال را برطرف کند و هم بی نیازی کشور از بین بیگانگان و دشمنان را تامین کند، بنابراین میطلبد بخشهای مختلف جامعه اعم از دولتی، خصوصی، رسانه ای، سازمانهای مردم نهاد و اقشار مختلف مردم توجه ویژهای بر تحقق این ضرورت داشته باشند.
او درباره حوزه فعالیتهای سربازان گمنام امام زمان (عج) بیان کرد: وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به عنوان مهم ترین نهاد اطلاعاتی کشور و "چشم و گوش و قوه عاقله نظام" مبتنی بر منویات و اوامر امام راحل و مقام معظم رهبری و براساس شرع، قانون و اخلاق برای تامین امنیت و منافع ملی، ماموریتهای مختلفی بر عهده دارد.
کوثری تصریح کرد: صیانت از ارزشهای انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، اتخاذ تمهیدات و استراتژیهای متناسب با تهدیدات کشور، مقابله با جریانات و گروهکهای تکفیری ـ تروریستی، معاندین و معارضین، اطلاعرسانی و هشداردهی و ممانعت از غافلگیری ملی و استانی، مدیریت بحرانهای امنیتی کشور با همکاری سایر نهادها و ارکان امنیتی، مقابله با مفاسد کلان اقتصادی، شناسایی و مقابله با جاسوسان و شبکههای جاسوسی از جمله مهمترین وظایف این نهاد است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته و تلاش و پیگیری شبانهروزی همکاران بنده در اداره کل و ادارات شهرستان ها، بخش عمده ماموریتها و وظایف محقق شده است.
رییس جامعه اطلاعاتی استان کرمان با اشاره به عملکرد این حوزه بیان کرد: در حوزههای برخوردی و عملیاتی در ابعاد مختلف طی پارسال با پیگیریهای صورت گرفته اقدامات متنوع و مختلفی در سطح استان انجام شده و در بعد اقتصادی ۲۵ فقره اقدام بر ضد مفسدین و اخلالگران اقتصادی و در حوزههای امنیتی و خارجی بیش از ۲۷۰ مورد عملیات بر ضد باندهای شرارت و قاچاق کلان مواد مخدر، عوامل اصلی ناامنی مرتبطین گروههای معاند و تروریستی، جاسوسان و مرتبطین سرویسهای اطلاعاتی دشمن صورت گرفته که منجر به دستگیری تعدادی از مجرمین، انهدام باندهای ضد امنیتی و کشف و ضبط اقلام مربوطه شده است.
او با اشاره به اینکه با مجاهدتهای خاموش همکاران بنده در اداره کل اطلاعات استان کرمان مجموع اقدامات صورت گرفته در حوزههای مختلف روند رو به رشدی داشته، افزود: در برخی از حوزهها مانند ضربه به بنیه مالی باندهای شرارت و ترانزیت مسلحانه موادمخدر و ضربه به فعالیتهای سرویسهای اطلاعاتی بیگانه رشد چند برابری داشته است.
کوثری بیان کرد: رویکرد اصلی تشکیلات اطلاعاتی اشراف، پیشگیری، صیانت و مدیریت است؛ اما در قبال بروز تهدیدات امنیتی، فعالیتهای اقدامی نیز به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.
به همین منظور اداره کل اطلاعات استان کرمان در یک سال گذشته اقدامات مهم و برجستهای را در حوزههای مختلف امنیتی، اقتصادی، و غیره انجام داده که ضربه به دهها باند اشرار و مواد مخدر و قاچاق سلاح و مهمات، شناسایی و دستگیری دهها نفر از عوامل و مرتبطین گروههای معاند و تروریستی، شناسایی و دستگیری تعدادی از جاسوسان و مرتبطین سرویسهای اطلاعاتی، برخورد با مفسدین و عوامل اخلالگر در حوزههای مختلف اقتصادی (ارتشاء، تبانی، احتکار، قاچاق، شرکتهای هرمی، حوالههای ارزی، فرار مالیاتی، زمینخواری و غیره) در استان و دستگیری تعداد قابل توجهی از آنها از مهم ترین این اقدامات بوده و مسئولیت پیگیری آنها با جدیت از سوی این اداره کل در دستور کار قرار داشته است.
او در پاسخ به این سئوال که طی یک سال گذشته چند عملیات تروریستی در استان کرمان کشف و خنثی شده است؟ گفت: پارسال برحسب رصدهای اطلاعاتی، تعدادی از سرویسهای اطلاعاتی متخاصم و گروههای تروریستی به صورت جدی با طراحی و پیشبرد اهداف تروریستی درصدد ایجاد ناامنی و خدشه به امنیت استان کرمان بودند که مصادیق و نمونههای آنها موجود است؛ اما با اشراف اطلاعاتی مناسب اداره کل اطلاعات از اجرایی شدن آنها جلوگیری شده است، به عنوان نمونه یکی از عناصر تکفیری وابسته به گروهک تروریستی داعش که قصد داشت در اجتماعات تاسوعا و عاشورای حسینی به روش جاسازی مواد منفجره در محل تجمع عزاداران در یکی از شهرستانها عملیات تروریستی انجام دهد که قبل از انجام هرگونه اقدام تروریستی از سوی این اداره کل دستگیر شد.
مدیرکل اطلاعات استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: به منظور مبارزه با فساد اقتصادی و اطاعت از اوامر مقام معظم رهبری، این اداره کل با رویکرد پیشگیری و مقابله با فساد تلاش خود را معطوف به اقدامات صیانتی، ایجابی با تاکید بر ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با مصادیق مختلف فساد اقتصادی کرده که برخوردهای صورت گرفته با مفسدین و عوامل اخلالگر در حوزههای مختلف اقتصادی منجر به دستگیری و احضار تعداد زیادی از آن ها، کشف و ضبط و جلوگیری از انتقال غیرقانونی میلیاردها تومان و جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال شده؛ بنابراین برخورد قاطع و بدون ملاحظه با افراد سوء استفاده کننده از موقعیت و امکانات در اختیار خود، در دستور کار مستمر قرار دارد.
او افزود: طی پارسال چند نفر از مدیران برخی بخشهای اقتصادی استان به اتهام ارتشاء، اختلاس، سوءاستفاده از موقعیت شغلی، تضییع حقوق بیت المال، تحصیل مال نامشروع، پولشویی و ... با هماهنگی قضایی بازداشت شده و پس از تکمیل تحقیقات در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفتند که برخی از آنها به مجازاتهایی از جمله حبس تعزیری، جزای نقدی، انفصال دائم از خدمات دولتی و غیره محکوم شده و پرونده سایرین در حال رسیدگی است.
کوثری تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که با توجه به بررسیهای بدوی درباره این گونه افراد، هشدارهای صیانتی لازم به آنها داده شده؛ اما متاسفانه مورد کم توجهی قرار گرفته است.
رییس جامعه اطلاعاتی استان کرمان در ادامه درباره اخلال در بازار و توزیع برخی اقلام و کالاها در ماههای اخیر عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر نابه سامانیهای عرضه و توزیع کالا و خدمات یکی از مسائل و دغدغه ها است که بخشی از این مشکل به ناهماهنگیهای موجود دستگاههای متولی برمیگردد، بخشی به اقدامات دلالان و سودجویان مربوط میشود که قصد توزیع اقلام را خارج از شبکههای رسمی و قانونی دارند و بخشی هم به فضای روانی خاصی که در بین برخی از شهروندان وجود دارد مربوط میشود و بدین منظور اداره کل اطلاعات استان کرمان با اقدامات مختلفی از جمله شناسایی و برخورد با تعدادی از دلالان و قاچاقچیان و معرفی آنها به دستگاه قضایی و همچنین اطلاع رسانههای مستمر به مسئولان ذیربط برای ساماندهی وضعیت موجود تلاش جدی داشته است.
او درباره مسئله حاشیه نشینی در کرمان و معضلات امنیتی و اجتماعی ناشی از آن اظهار کرد: در مرکز استان کرمان و تعدادی از شهرستانها حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی از مهم ترین معضلات به شمار میآید.
کوثری ادامه داد: وجود شهرکهای حاشیهای غیرمجاز متعدد از مهم ترین مشکلات شهری در استان کرمان است و نابسامانیهای مختلفی از جمله ساخت و سازهای نامناسب و غیرمستحکم، نارساییهای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، وضعیت بهداشتی نامناسب، مخاطرات امنیتی، انشعابات غیرمجاز آب، برق و گاز، تصرف اراضی ملی، تضییع حقوق بیت المال و ... در این مناطق وجود دارد.
او تصریح کرد: از مهم ترین راهکارهای پیشنهادی برای حل این معضل، اهتمام جدی مسئولان برای کاهش مهاجرت ها، شناسایی باندهای کلان زمین خواری، بازپس گیری اراضی تصرف شده دولتی، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، برخورد قاطع با متخلفان اراضی دولتی، ایجاد تعامل و هم افزایی دستگاههای متولی، مسئولیت پذیری و پاسخگویی دستگاههای ذیربط، بررسی امکان ارزیابی امکانات و تسهیلات به اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه در دستیابی آنها به سرپناه است.
مدیرکل اطلاعات استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش درباره قاچاق به ویژه قاچاق انسان و معضلاتی که در استان ایجاد شده، گفت: با توجه به حجم بالای تقاضای ورود به ایران، بخش زیادی از اتباع افغانستان از سوی باندهای قاچاق انسان به داخل کشور منتقل میشوند که این مسئله امنیت استان را تحت الشعاع قرار داده است. یکی از مسائل مربوط به قاچاق انسان سرعتهای سرسام آور قاچاقبران و بروز تصادفات مرگبار ناشی از آن است که موجب آزار و اذیت و رعب و وحشت رانندگان و افراد عبوری، ایجاد خسارتهای جانی و مالی، ناامنی جادهای و نارضایتیهای مردمی شده و علاوه بر این منجر به افزایش تعداد فوتیها و تحمیل هزینههای گزاف به مراکز درمانی استان شده است.
او افزود: از مهم ترین راهکارهای موثر برای برخورد با این معضل اشراف لازم بر مبادی مرزی، سرباندها، قاچاقبران، خوابگاه داران، جاعلین اسناد هویتی و غیره است.
کوثری تصریح کرد: برطرف کردن خلاءهای قانونی پدیده قاچاق انسان، تشدید مجازات عوامل دخیل، ضرورت فرهنگ سازی و افزایش آگاهی مردم در خصوص نحوه تعامل با اتباع بیگانه، برخورد قاطع با به کارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز، برخورد جدی با صاحبان خودروهای حامل اتباع، افزایش هماهنگی، همکاری و هم افزایی دستگاههای مرتبط و تامین نیازمندی آنها از دیگر راهکارهای حل این مشکلات است که این اقدامات در دستور کار دستگاههای مسئول قرار دارد.
مدیرکل اطلاعات استان کرمان در پاسخ به سئوالی مبنی بر نقش سربازان گمنام امام زمان (عج) در پی شیوع ویروس کرونا و ایجاد شرایط خاص در بسیاری از بخشها بیان کرد: بحران کرونا تنها سیاست و اقتصاد را متاثر نکرد؛ بلکه تبعات اجتماعی امنیتی هم در سطح جهانی و در سطح داخلی کشورها در پی داشت و جمهوری اسلامی نیز از این امر مستثنی نبوده و نیست، بنابراین با توجه به اهمیت فراگیری و ابعاد مسئله براساس ماموریتهای محوله اداره کل اطلاعات مجموعهای از اقدامات و برنامهها را در دستور کار قرار داد که میتوان به مواردی از جمله رصد فضای عمومی جامعه و تهیه برآوردهای لازم، شناسایی نارسایی ها، کمبودها و آسیبهای ناشی از کرونا و اطلاعرسانی و هشداردهی مستمر به مسئولین مربوطه، شناسایی و برخورد جدی با محتکران و سوء استفاده کنندگان از شرایط اشاره کرد که در این زمینه افراد متعددی شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شدند.
او افزود: رصد و شناسایی تحرکات و فضاسازیهای کشورهای متخاصم و گروههای معاند و خنثی سازی آن ها، حضور فعال در ستادها و کارگروههای مرتبط با کرونا و غیره از دیگر فعالیتهای اداره کل اطلاعات در ایام شیوع کرونا بوده است.
کوثری در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: استان کرمان با توجه به موقعیت جغرافیایی، در مسیر ترانزیت کالاهای قاچاق قرار گرفته و عملا این استان را به عنوان گلوگاه و بارانداز تبدیل کرده و این امر علاوه بر افزایش ارتکاب اقدامات ضدامنیتی از جمله گروگانگیری، قتل و سرقت مسلحانه، منجر به ضرر و زیانهای اقتصادی و تهدید فضای کارآفرینی شده است.
او بیان کرد: با توجه به حجم زیاد قاچاق و ترانزیت مواد مخدر به داخل، میزان قابل توجهی از وقت، هزینه و استعداد نیروی سازمانهای نظامی و امنیتی استان درگیر مبارزه با این معضل است؛ صرفا از سوی اداره کل اطلاعات استان کرمان در یک سال گذشته حدود ۳۰ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط و ۱۴۰ نفر از قاچاقچیان دستگیر شدهاند و درصد بالایی از پروندههای قضایی مربوط به مواد مخدر و جرایم آن بوده است.
رییس جامعه اطلاعاتی استان کرمان درباره وضعیت امنیتی استان گفت: استان کرمان با وجود بسترهای بالقوه برای بروز تهدیدات و آسیب پذیریها از جمله موقعیت خاص جغرافیایی (همجواری با استانهای مرزی و سرریز برخی از مسائل ضد امنیتی به این استان به ویژه شرارت و ترانزیت مسلحانه مواد مخدر)، تبعات خشکسالیهای مداوم و برخی مسائل اجتماعی و اقتصادی و بعضا بروز رویدادهای ناامنی، خوشبختانه با همکاری آحاد مردم و هماهنگی دستگاههای امنیتی، نظامی، انتظامی، قضایی و شورای تامین استان و شهرستانها از امنیت پایداری برخوردار است و امیدواریم با استفاده بهینه از ظرفیتهای مردمی و تلاش ارکان امنیتی استان در آینده شاهد تحکیم امنیت ملی و منطقهای باشیم.
او افزود: به همه افرادی که به دنبال اخلال در امنیت استان هستند و یا با تحریک بیگانگان قصد ایجاد هر گونه ناامنی دارند، هشدار داده میشود که با قاطعیت با آنان برخورد شده و اجازه هیچ گونه تحرک و ناامنی را نمیدهیم.
کوثری بیان کرد: به افرادی که از قبل موجب شرارت و ناامنی شده و متواری هستند اعلام میشود با مراجعه به دستگاههای دولتی و معتمدین استان میتوانند درخواست اخذ امان نامه و برخورداری از رافت نظام اسلامی را داده تا پرونده آنان در کمیسیون اعطای امان نامه که دبیرخانه آن در اداره کل اطلاعات است، مورد بررسی و عفو قرار گیرند.
او تاکید کرد: نکته مهم این است که در برقراری امنیت موجود نقش مردم استان بسیار مهم و غیرقابل انکار است و ضمن تشکر از افرادی که گزارشات مشکوک امنیتی را به ستاد خبری ارسال میکنند، تقاضا داریم به فرمان امام (ره) که فرمودند" همه شما باید سازمان اطلاعاتی باشید" توجه کرده و همه موارد مشکوک را به شماره تلفن ۱۱۳ که به طور شبانه روزی فعال است، منعکس نمایند.
مدیرکل اطلاعات استان کرمان درباره ارزیابی فعالیت رسانههای استان گفت: جامعه رسانهای به عنوان بخشی از گروههای مرجع میتواند در ایجاد و تحکیم امنیت تاثیر گذار باشد. اعضای این جامعه به عنوان افراد مطلع، نخبه و تاثیرگذار میتوانند ضمن شناسایی دقیق آسیبها آنها را به صورت هدفمند به مراجع ذی صلاح منعکس کنند و از طریق تشکیل کارگروههای تخصصی در حوزههای مختلف جامعه، مسئولین امر را یاری کنند.
او افزود: قطعا نهادهای رسانهای با توجه به توان و ظرفیت کشف ابعاد معضلات و مفاسد میتوانند نقش مهمی در سالم سازی محیطها و پاسخگویی و مسئولیت پذیری مدیران ایفا کنند و این امر ظرفیت مناسبی برای پیگیریهای اطلاعاتی است.
کوثری بیان کرد: رصد و پایش محتوای رسانهها از فعالیتهای مستمر به شمار میآید و درخواست میشود اصحاب رسانه در صورت دستیابی به اخبار و اطلاعات ارزیابی نشده در خصوص مفاسد و معضلات برای حفظ آبرو و حیثیت افراد و دستگاهها اطلاعات خود را از طریق ستاد خبری یا روابط عمومی ادارهکل منعکس کنند و ضروری است جامعه رسانهای استان در انتشار اخبار دقت لازم را داشته باشد و ضمن پرهیز از سیاه نمایی در خصوص رویدادهای استان برای تزریق امید و ایجاد آرامش روانی مردم تلاش کنند.
او بیان کرد: در خصوص تعاملات رسانهای، موارد قابل انتشار از طریق روابط عمومی اداره کل در اختیار رسانهها قرار میگیرد؛ اگرچه اصل بر گمنامی و انتشار حداقل اطلاعات است و با توجه به ماهیت کار اطلاعاتی و امنیتی بسیاری از این فعالیتها و اقدامات امکان انتشار و رسانهای شدن ندارد و در صورت مطالبه و نیاز ارباب جراید و رسانهها امکان افزایش تعاملات و ارتباطات میسور است.
مدیرکل اطلاعات استان کرمان در بخش پایانی سخنانش گفت: ما وسط میدان جنگ اطلاعاتی با دشمنان هستیم و آنها از همه امکانات برای ضربه زدن به نظام اسلامی بهره میبرند، بنابراین تنها پشتوانه ما مردم استان هستند و تقاضا داریم با همکاری موثر و درک شرایط زمانی، بیشتر از قبل به دستگاههای اطلاعاتی با ارائه گزارشات امنیتی کمک کنند.
او افزود: منافع ملی در حوزههای مختلف اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره بر منافع منطقهای تقدم دارد و لازم است مردم و مسئولان حمایت همه جانبه را به عمل آورده و بهانهای به معاندین برای هیچ گونه سوء استفاده ندهند.
کوثری تصریح کرد: مسئولیت پذیری، فرار نکردن از پاسخگویی و حل مشکلات مردم از وظایف اصلی مدیران است و مدیرانی که توجه ویژه به امورات کاری و خدمترسانی نداشته باشند در معرض پیگرد و برخورد قرار گرفته و مدیران خدوم نیز قدردانی میشود که در این مورد نیز مردم موارد مثبت و منفی را به ستاد خبر و حراست ادارات منعکس کنند.
او بیان کرد: مسئله نفوذ دشمنان و بیگانگان در ابعاد مختلف به ویژه در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بسیار مهم و حیاتی است و انتظار داریم که آحاد مردم استان کرمان با حساسیت به آن توجه کرده و با ارائه موارد مشکوک و مظنون خادمان اطلاعاتی خود را کمک کنند. ضمن اینکه دستگاههای اطلاعاتی و سربازان گمنام امام زمان (عج) تا پای جان برای برقراری امنیت پایدار در استان در کسوت گمنامی از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند.
منبع ایسنا
انتهای پیام/ م