به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ژیلا رحمانیان فوق تخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم درباره ایجاد آلرژی و حساسیتهای فصلی در فرد، گفت: در فصل بهار یک سری مواد باعث ایجاد حساسیت و تحریک در سیستم ایمنی فرد میشود که این مواد، آلرژنها هستند مانند گرده گل و گیاهان.
او افزود: از دیگر مواردی که حساسیتهای فصلی را ایجاد میکند؛ خانه تکانی و گرد و غبار ناشی از آن و استفاده از مواد شیمیایی مانند سفید کنندهها و ترکیبات حاوی کلر است.
رحمانیان ادامه داد: وقتی که فرد در معرض آلرژنها قرار میگیرد، فاکتورهای التهابی در او آزاد میشود و ایجاد علامت میکند. احساس خارش چشم، بینی، گلو، آبریزش بینی، عطسه و گاهی اوقات سرفه کردن و احساس ضعف و بی حالی از علائم آلرژی و حساسیتهای فصلی است.
به گفته این فوق تخصص و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشگی جهرم، در موارد شدید آلرژی در فرد بصورت تنگی نفس، خس خس سینه خود را نشان میدهد که فرد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
او اظهار کرد: در یک سری از افراد آلرژی با بیماری آسم ارتباط پیدا میکند. یعنی ممکن است فرد بعدها دچار آسم شود و علائم آلرژی شروع علائم مربوط به بیماری آسم باشد.
رحمانیان با اشاره به نزدیک بودن علائم آلرژی و حساسیتهای فصلی با علائم بیماری کرونا، اضافه کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و نزدیک بودن علائم آلرژی با آن بسیاری از افراد فکر میکنند مبتلا به کرونا شده اند. این در حالی است که تب و بدن درد شدید از علائم بارز بیماری کرونا است که در آلرژی این دو علامت دیده نمیشود. افراد توجه داشته باشند که تب و بدن درد از علامتهای اصلی بیماریهای ویروسی و یا عفونتهای ناشی از باکتری است.
این فوق تخصص ریه تصریح کرد: ترشحات بینی در بیماران مبتلا به آلرژی فصلی، رنگ آن روشن، اما ترشحات بینی ناشی از بیماریهای ویروسی و باکتری به رنگ زرد و سبز است.
او دوری از عوامل حساسیت زا، خارج نشدن از منزل و استفاده از ماسک را از راههای پیشگیری آلرژی و حساسیتهای فصلی میداند و بیان کرد: اگر فرد در منزل با گرد و خاک در تماس است حتما از ماسک استفاده کند و زمانی که از بیرون وارد خانه میشود به دلیل اینکه مواد آلرژی زا میتواند در سطح بدن و موها قرار گیرد حتما حمام رفته و دوش بگیرد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، افرادی که دچار آلرژی و حساسیتهای فصلی هستند و از سیگار استفاده میکنند حتما باید از مصرف آن دوری و آن را قطع کنند.
رحمانیان با اشاره به درمان آلرژی و حساسیتهای فصلی ادامه داد: داروهایی که برای درمان حساسیتهای فصلی تجویز میشود شامل آنتی هیستامینها و اسپریهای بینی است. برای رفع خارش و سوزش گلو توصیه میشود فرد از آلرژنها دوری کند و مصرف مایعات افزایش دهد و از غذاهای گرم مانند سوپ استفاده کند.
او بیان کرد: بعضی از مواد غذایی علائم آلرژی در فرد را تشدید میکند مانند سرخ کردنی ها، ترشی و غذاهای عطر دار که به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
او تاکید کرد: مصرف خود سرانه کورتون به هیچ عنوان توصیه نمیشود. کورتون به دلیل عوارضی که به دنبال دارد حتما باید با نظر پزشک متخصص باشد و در موارد شدید بیماری تجویز میشود.
این فوق تخصص ریه اظهار داشت: افرادی که دچار حساسیتهای فصلی هستند درمان بیماری خود را جدی بگیرند زیرا اگر فرد درمان نشود؛ قادر به انجام کارهای روزمره خود نخواهد بود و شبها خواب مناسبی نخواهد داشت. خواب نامناسب باعث سردرد در فرد میشود.
به گفته رحمانیان عدم درمان آلرژی در موارد شدید باعث ایجاد سینوزیت و همین طور افرادی که دارای آسم هستند آسم آنها را تشدید میکند.
انتهای پیام/