به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پیروز حناچی شهردار تهران در وبینار (چشم اندازها و چالشها در باز آفرینی شهری) گفت: امروز با اثرات غم انگیز و قابل تاملی که پاندمی کرونا بر زندگی انسانها به ویژه شهرنشینان داشته است بیش از هر زمان دیگری به اهمیت فضاهای شهری تاب آور و پاسخگو پی برده ایم. فضاهایی ایمن، صرفه جو، مناسب برای استفاده همه اقشار و فضاهایی که زاییده و زاینده آینده ها و نوآوری ها باشند.
وی افزود: رشد شهرها و گسترش ناپایدار آنها، علاوه بر اضافه کردن محدوده های سکونتی غیررسمی و بی کیفیت به شهر، به دلیل تغییرات پیچیده اقتصادی، کالبدی، موجب کاهش کیفیت محیط در مناطق درونی شهر (Inner city) نیز میشود و این دلیل مداخلات در برنامه های بازآفرینی شهری را آشکار می سازد از طرف دیگر کالبد شهرها، نشانگر سلیقه ها، قوانین، تصمیمات و همچنین دانش و هنر کسب شده در دوره های مختلف، تاریخی است بنابراین خاطره شهرها مانند ثروتی گرانبها، روند توسعه آن را بازگو کرده و آثار اقدامات کنونی را نیز در خود حفظ خواهد کرد.
شهردار تهران اضافه کرد: از این رو بازآفرینی شهری امروزه به عنوان رویکرد مهمی در شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است و این توجه خاص در برنامه های بلندمدت، میان مدت و تضمین هدفمند اعتبارات این حوزه کاری نمود یافته است.
وی گفت: تهران، شهری متنوع، از نظر طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است پس در اجرای برنامه های بازآفرینی شهری، همواره با مسائل گوناگونی مواجه بوده است. این چالشها و راه حلهای آنها موجب کسب تجاربی ارزشمند و تولید دانش بومی در این زمینه شده است. همین موضوع در خصوص سایر شهرهای جهان نیز در حال رخ دادن است و با توجه به عضویت 140 شهر در سازمان کلانشهرهای جهان (متروپلیس)، همکاری و شبکه سازی جهت منتفع شدن همه شهرها از این تجارب و دانش کسب شده و به نقد و بررسی گذاشتن آنها، گامی موثر در دیپلماسی شهری و ارتقای دانش تخصصی در مدیریت شهرهاست.
حناچی با بیان این که این وبینار با عنوان «چشم اندازها و چالشها در بازآفرینی شهری» با همین هدف شکل گرفته است ادامه داد: امیدوارم تا پایان آن بتوانیم از گریز کوتاهی به تجارب و درس آموخته های شهرهای شرکت کننده در بازآفرینی شهرهایشان داشته باشیم و باب همکاری های گسترده تری با آنها گشوده شود.
انتهای پیام/