به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، در جلسه ستاد مدیریت بحران قم که روز چهارشنبه با حضور استاندار برگزار شد از ورود مجدد قم به منطقه قرمز کرونایی خبر داده و نسبت به روند و شیب بسیار صعودی ابتلا به کووید۱۹ هشدار داده شد.
دکتر قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: قم از امروز وارد منطقه قرمز کرونایی شده و شیب ابتلا به کووید ۱۹ با سرعت بسیار بالایی در حال گسترش است و انواع ویروسهای جهش یافته در بین مردم شایعه شده است.
به گفته قدیر، تستهای مثبت کرونا در قم از ۱۰ درصد به بیش از ۵۰ درصد رسیده و با روند کنونی ابتلا به کرونا طی روزهای آینده امکان پاسخگویی بیماران از بین میرود و هم اکنون تختهای آی سی یو بیمارستانی در حال تکمیل شدن است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: طی دو هفته آینده میزان مرگ و میر در این استان بشدت بالا خواهد رفت و نگران کمبود تختهای بیمارستانی هستیم.
قدیر اضافه کرد: در حال حاضر ۳۰۵ بیمار کرونا مثبت در مراکز درمانی قم بستری هستند که حال ۴۱ نفر آنان وخیم است، همچنین در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۱۸۹ تست کرونا انجام شده که ۴۲۶ مورد مثبت بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: یکی از چالشهای قم در مبارزه با کرونا ابتلا خانوادگی به این ویروس به ویژه در سطح روستاها و بخشها میباشد.
قدیر بیان کرد: با هماهنگی دادستانی قم افرادی که قرنطینه را بشکنند به محاکم قضایی معرفی خواهند شد و با آنها برخورد قضایی میشود.
سیامک محبی رییس مرکز بهداشت قم گفت: نشانههای پیک چهارم کرونا در استان قم کاملا نمایان است و شیب ابتلا به کووید۱۹ با حالت آسانسوری در حال رشد است.
به گفته رییس مرکز بهداشت قم، عادی انگاری روزهای پایانی سال، مسافرتهای نوروزی، بازدیدها و شب نشینیهای خانوادگی مهمترین عامل وارد شدن این استان به شیب جدید کرونا است.
محبی گفت: هم اکنون قم از نظر ابتلا به کرونا در رتبه بیست و ششم و از نظر فوتی نیز همچنان وضعیت مطلوب تری نسبت به بسیاری از استانها دارد.
رییس مرکز بهداشت قم تصریح کرد: در هفته اول فروردین ماه حدود ۵ هزار ۹۰۰ تست کرونا در قم انجام گرفته است که هزار و ۵۰ مورد از آنها مثبت بوده است.
معاون بهداشتی علوم پزشکی قم افزود: با روند کنونی ابتلا به کرونا و تجربه سه پیک گذشته پیش بینی میشود طی هفتههای آینده دست کم هر هفته ۴۷ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در این استان جان خود را از دست بدهند.
محبی بیان کرد: در طرح شهید سلیمانی که امروز آخرین روز اجرای آن در استان قم است در مجموع ۵۰ هزار و ۸۹۹ تست کرونا گرفته شده که بیش از ۵ هزار بیمار مبتلا به کرونا در قالب آن شناسایی شده است.
تصریح کرد: با وجود پایان زمانبندی اجرای طرح شهید سلیمانی در قم، اما باید فعالیت این طرح در قالبهای جدیدی همچنان ادامه یابد.
به باور محبی، با وجود گذشت ۱۳ ماه از شیوع کرونا در قم، اما هنوز همکاری و تعامل بسیاری از اصناف و اتحادیهها با ستاد مبارزه با کرونا مطلوب نیست و فعالیتهای آنها تناسبی با شرایط کرونایی قم ندارد.
رییس مرکز بهداشت قم افزود: میزان استفاده از ماسک وضعیت مناسبی ندارد و حدود ۶۷ درصد از مردم بدون استفاده از ماسک از خدمات صنفی، دولتی وغیره بهره مند میشوند.
انتهای پیام/ح