خبرهایی از نابودی ١٠٠ هزار هکتار مزارع گندم بر اثر خشکسالی در فارس، برداشت شَمام و خسارت سرما بهاره به کشاورزی شهر بهمن را در این بسته مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویدادهای خبری کوتاه امروز چهارشنبه ۱۸ فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ سازمان جهاد کشاورزی فارس را در این بسته خبری بخوانید.

آغاز برداشت شَمام در شهرستان مُهر

 همزمان با فصل بهار و گرم شدن هوا در جنوب فارس برداشت شَمام در شهرستان مهر آغاز شد.

مظاهری معاون جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: کشاورزان شهرستان مهر این روز‌ها مشغول برداشت شَمام از ۴۵۰ هکتار مزارع خود هستند.

او با بیان اینکه متوسط برداشت محصول در هر هکتار حدود ۴۰ تن است، افزود: پیش بینی می‌شود در مجموع ۱۸ هزار تن شمام برداشت شود.

مظاهری اضافه کرد: ارقام کشت شده شامل ارقام زودرس داکو، میل لگرو و سهیل است که هم اکنون در حال برداشتند و ارقام دیررس که دو هفته آینده برداشت آن‌ها شروع می‌شود شامل ارقام انزا و سینا است.

معاون جهاد کشاورزی شهرستان مُهر با بسیان اینکه برداشت این محصول تا اواخر اردیبهشت‌ماه ادامه دارد گفت: شمام‌های برداشتی به بازار میوه و تره بار شهرستان‌های فارس و استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

از بین رفتن ١٠٠ هزار هکتار مزارع گندم براثر خشکسالی درفارس

پژمان رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: در سال زراعی جاری ۴۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس به کشت گندم اختصاص یافته که از این میزان ٢٧٠ هکتار گندم آبی و ١۵٠ هزار هکتار گندم دیم است.

او با بیان اینکه خشکسالی در فارس سبب از بین رفتن ١٠٠هزار هکتار از مزارع گندم دیم شده است، افزود: همچنین بر اثر خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها مزارع آبی نیز دچار خسارت شدند.

پژمان اظهار داشت: در مناطق میانی استان فارس برای جبران خسارت خشکسالی دریچه‌های سد درودزن برای بار دوم  امسال باز شد.

او گفت: تاکنون ٢٠٠ میلیون مترمکعب آب برای آبیاری ۴۶هزار هکتار از مزارع گندم شهرستان‌های مرودشت، زرقان و خرامه رها سازی شده، اما فرسودگی شبکه آب رسانی راندمان آبیاری را به شدت کاهش داده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: پیش بینی شده تولید گندم فارس امسال به کمتر از یک میلیون تن برسد که نسبت به مقدار مشابه سال گذشته ٣٠٠هزار تن کاهش خواهد داشت.

خسارت سرما بهاره به کشاورزی شهر بهمن

مسئول مرکز جهاد کشاورزی بهمن گفت: سرمازدگی به بیش از ۵۶۰ هکتار از باغات منطقه بهمن خسارت وارد کرد.

سعید یعقوبی افزود: سرما و برودت هوا از چهاردهم تا شانزدهم فروردین ماه به صد هکتار از باغات گردو، ۳۴۰ هکتار از باغات بادام، صد هکتار از باغات سیب و ۲۰ هکتار از سایر محصولات باغی از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد کرده است.

او اضافه کرد: در سرمازدگی اخیر بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ تن از محصولات باغی از بین رفته است.

مسئول مرکز جهاد کشاورزی بهمن گفت: بر اثر برودت هوا در روز‌های اخیر به کشاورزان منطقه بهمن بیش از ۵۳۴ میلیون ریال خسارت وارد شده است.

مبارزه با پوره سن گندم در فسا آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از آغاز مبارزه با پوره سن گندم در این شهرستان خبر داد و گفت: از نیمه فروردین ماه نُرم پوره‌های سن در مزارع گندم به مرز هشدار رسیده و کار سمپاشی مزارع شروع شده است.

ناصر انصاری افزود: با توجه به شرایط خاص آب و هوایی در سال جاری و بالا بودن تراکم پوره سن گندم در مزارع و محدودیت زمان مبارزه، ضروری است کشاورزان هر چه سریعتر نسبت به سمپاشی مزارع خود با سموم حشره کش اقدام کنند.

به گفته او؛ پیش از این بیش از ۴۰۰۰ هکتار از مزارع گندم شهرستان فسا علیه سن مادری در مرحله اول با سم‌های دلتامترین (دسیس) سمپاشی شده است.

 انصاری اظهار کرد: خرید گندم در سال جاری کیفی بوده وگندم سن زده با کاهش شدید قیمت خرید همراه خواهد بود از این رو کشاورزان ضمن هماهنگی با کارشناسان هرچه سریع‌تر اقدام به سمپاشی نمایند.

او تصریح کرد: آفت سن مادر در کمیت مزارع اثر می‌گذارد، اما سن پوره علاوه بر کمیت در کیفیت گندم و در نهایت آرد نیز موثر است که به اصطلاح آرد را تلخ خواهد کرد.

انصاری بیان کرد: شبکه مراقبت سن گندم با همکاری بیش از ۳۵ کارشناس مسئول پهنه، کارشناسان کلینیک و کارشناسان تولیدات گیاهی تا پایان مبارزه با پوره سن گندم به منظور انجام توصیه‌های فنی در خدمت بهره برداران شهرستان فسا هستند.

این مقام مسئول افزود: جهت اطلاع رسانی به بهره برداران اقداماتی، چون نصب بنر در میادین اصلی بخش ها، انتشار اطلاعیه و اخطاریه درفضای مجازی و اطلاع رسانی چهره به چهره انجام گرفت.

به گفته انصاری مبارزه شیمیایی با سن گندم با استفاده از سم "دلتامترین" به میزان ۳۰۰ سی سی در هر هکتار انجام می‌شود و سطح کاشت غلات در فسا بیش از ۱۵ هزار هکتار است که مبارزه با آفت سن در مزارع آلوده به آفت بسیار ضروری است.

میزان خرید گندم در گراش به نصف کاهش یافت

مدیر جهاد کشاورزی گراش میزان خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان در سال زراعی را حدود چهار هزار و ۵۰۰ تن یعنی با حدود ۵۰ درصد کاهش نسبت به پارسال اعلام کرد.

حسن مرادی اظهار داشت: دلیل کاهش محسوس این میزان پیش بینی تولید و خرید این محصول استراتژیک بروز خسارات شدید ناشی از سرما و یخبندان و همچنین خشکسالی و هجوم پرندگان بومی به کشتزار‌های دیم این شهرستان در سال زراعی جاری بوده است.

او بیان کرد: پارسال میزان کشت دیم این شهرستان حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن بود که امسال این میزان به دلیل بروز خشکسالی و آفت‌ها و هجوم پرندگان محلی به طور نسبی به صفر رسید.

مرادی همچنین با اشاره به جلسه هماهنگی در محل فرمانداری شهرستان گراش برای خرید گندم تضمینی از کشاورزان در سال زراعی جاری گفت: همکاری و هماهنگی نهاد‌های ذیربط در امر برداشت، ارایه خدمات مطلوب به کشاورزان، راه اندازی مراکز خرید در بخش مرکزی و حومه، هماهنگی با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی برای تائید درخواست‌ها و تامین سوخت در جایگاه‌های عرضه و پیگیری بانک کشاورزی با هدف واریز سریع وجه گندم تحویلی کشاورزان از مهمترین مصوبات این نشست بود.

مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: همچنین برای برداشت گندم و کلزای امسال تاکنون با ۵۰ کمباین دار هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است.

او بیان کرد: کارشناسان ناظر برداشت شهرستان نیز در زمان برداشت در مزارع حضور خواهند داشت و نسبت به کنترل کارت معاینه فنی کمباین‌ها و رفع به موقع نواقص در زمان برداشت نظارت مستمری خواهند داشت.

مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: با نزدیک شدن به آغاز زمان برداشت غلات و کلزا، نظارت دقیق بر برداشت با هدف کاهش ضایعات ضروری است.

به گفته مرادی شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.

خسارت بیش از ۵۰ درصدی به باغات بوانات

کارشناس امور باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بوانات گفت: کاهش دما طی روز‌های ۱۶ و ۱۷ فروردین امسال سبب خسارت به ۱۵۰۰ هکتار از باغات گردو، انگور، سیب و آلو و بادام شهرستان بوانات شد

هاشمی با بیان اینکه کاهش دما باعث وارد آمدن خسارت به بیش از ۵۰ درصد باغات و محصولات کشاورزی این شهرستان شد، افزود: خسارت سرمازدگی امسال باغات بوانات بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

مبارزه با آفت سن گندم در مزارع غلات فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از ادامه عملیات سمپاشی علیه آفت سن مادری و پوره درمزارع غلات این شهرستان خبر داد.

فرامرز نوعی گفت: طی بازدید‌ها و پایش‌های روزانه این آفت توسط شبکه مراقبت و پایش درسطح مزارع در حال انجام است و مزارعی که به نرم مبارزه رسیده باشد با اخطاریه مسئولان پهنه‌ها و کارشناسان فنی در اسرع وقت نسبت به سم پاشی اقدام می‌کنند.

او افزود: تاکنون در این شهرستان هزارو ۹۲۳ هکتار علیه پوره و سن مادری گندم سمپاشی صورت گرفته است.

برداشت شَمام از مزارع بخش دهرم 

سرپرست مرکز جهاد کشاورزی بخش دهرم شهرستان فراشبند ازآغاز برداشت شَمام از مزارع این بخش در نیمه دوم فروردین ماه خبرداد.

فراشبند رضا فتحی گفت: برداشت شمام از ۱۳۵۰ هکتار از مزارع این بخش از نیمه دوم فروردین ماه شروع گردیده و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد.

او تصریح کرد: پیش بینی می‌گردد میزان ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن محصول از مزارع این بخش برداشت شود و محصول تولید شده به استان‌های فارس، اصفهان، تهران و کشور‌های حوزه خلیج فارس ارسال می‌شود و از ارقام کشت شده شمام در این بخش می‌توان به داکو، راکان، کارن، پولونیکا و پرشین نام برد.

مبارزه علیه آفت زنجره نخیلات در فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از پایش و ردیابی و مبارزه علیه آفت زنجره نخیلا ت در شهرستان خبر داد.

فرامرز نوعی گفت: با بررسی‌های به عمل آمده از باغات نخل مناطق مختلف شهرستان توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی مشاهده شروع فعالیت نسل اول آفت زنجره نخیلات (شیره) شدند و توصیه‌های فنی و کارشناسی جهت انتخاب نوع سم و زمان مناسب سمپاشی به بهره‌برداران شده است.

او تصریح کرد: در حال حاضر میزان ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت نخیلات است که این مقدار ۳ هزارو ۵۰۰ هکتار بارور و ۲۰۰ هکتار غیر بارور است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار