به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الکوثر، متخصصان میگویند شما باید هر روز حداقل پنج وعده از انواع میوهها و سبزیجات را بخورید و وعدههای غذایی اصلی شما بر اساس غذاهای نشاستهای سرشار از فیبر، محصولات لبنی یا جایگزینهای لبنی، حبوبات، ماهی، تخم مرغ، گوشت و سایر پروتئینها باشد همچنین انتخاب روغنهای غیر اشباع و مصرف آنها به مقدار کم همراه با نوشیدن مایعات فراوان بسیار مهم است.
وقتی نوبت به میوهها میرسد آنها به طور خاص دارای فواید زیادی برای سلامتی هستند، به حدی که باید جزو اصلی تغذیه کسانی باشد که میخواهند طول عمر خود را افزایش دهند.
تمشک سرشار از کوئرستین و اسید گالیک که دو فلاونوئید مرتبط با عملکرد قلب سالم است بوده همچنین از چاقی جلوگیری میکند. علاوه براین مشخص شده است که تمشک حیات و مرگ سلولهای بدن را تنظیم میکند.
در مقایسه با انواع دیگر توت ها، تمشک دارای درصد آنتی اکسیدانی مشابه با توت فرنگی یا نیمی از توت سیاه و یک چهارم زغال اخته است. مطالعات حیوانی نشان میدهد که عصاره توت دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است خطر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، دیابت، چاقی و سرطان را کاهش دهد.
بعید است تمشک سطح قند خون را افزایش دهد؛ مقدار آن در شاخص گلیسمی (GI) که میزان افزایش قند خون توسط یک غذا را مشخص میکند، کم است. اگرچه شاخص گلیسمی برای تمشک تعیین نشده است، اما بیشتر توتها نیز در شاخص گلیسمی پایین قرار میگیرند.
علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که توت ممکن است قند خون را کاهش دهد و مقاومت به انسولین را بهبود بخشد. در مطالعات حیوانی، موشهایی که تمشک قرمز یخ زده را همراه با رژیم غذایی پرچرب مصرف کردند، سطح قند خون پایینتر و مقاومت به انسولین کمتری نسبت به گروه کنترل شده نشان دادند. موشهای تغذیه شده با توتها نیز شواهد کمتری از بیماری کبد چرب را نشان دادند.
در مطالعهای که در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده منتشر شده است، اثر توت در از بین بردن سلولهای سرطانی معده و روده بزرگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. هدف از این مطالعه ارزیابی نقش نسبی سطح pH پایین و سطح بالای آنتی اکسیدان در از بین بردن سه نوع سلول با عصاره آبی توت قرمز بود.
همچنین معروف است که توت سرشار از ارزش غذایی مفید برای سلامت قلب است که تحقیقات نشان میدهد ممکن است علت آن تا حدی خاصیت آنتی اکسیدانی این توت به نام آنتوسیانین باشد که از استرس اکسیداتیو و التهابهایی که به بیماریهای قلبی منجر میشود، جلوگیری میکند.
مطالعات همچنین نشان داده است که انواع توتها میتوانند میزان کلسترول مضر LDL - یک ماده پیش ساز بالقوه کشنده برای بیماریهای قلبی را کاهش دهند. یک مطالعه روی ۲۷ بزرگسال مبتلا به سندرم متابولیک نشان داد که مصرف یک نوشیدنی ساخته شده از توت فرنگی خشک شده به مدت ۸ هفته باعث کاهش ۱۱ درصد کلسترول LDL میشود.
علاوه بر این، یک مطالعه ۱۸ ساله به سرپرستی دکتر اریک ریم دانشیار دانشکده بهداشت عمومی و دانشکده پزشکی هاروارد نشان داد زنانی که بیشترین توت فرنگی و بلوبری میخورند ۳۴ درصد کمتر دچار حمله قلبی میشوند. توت همچنین دارای خواص ضد سرطانی و یک غذای عالی برای مغز است. شواهدی وجود دارد که مصرف توت میتواند به جلوگیری از کاهش شناخت با افزایش سن کمک کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/