جمعه ۲۰ فروردین نشست کمیسیون مشترک برجام برگزار می‌شود، باید دید در نتیجه این نشست برای توافق هسته‌ای چه اتفاقی می‌افتد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان هفدهم فروردین به منظور شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام، به وین پایتخت اتریش سفر کرد. در ادامه دور اول گفت‌وگو‌های حضوری میان ایران و ۱+۴ در قالب کمیسیون مشترک با هدف رفع موانع اجرای برجام و برداشته شدن تحریم‌های ایران هفدهم در وین برگزار شد که به گفته مقامات ایران و سایر طرف‌های توافق سازنده بوده است.

طبق توافقی که در این نشست شد، دو نشست کارشناسی موازی میان اعضای کمیسیون مشترک برجام جهت انجام رایزنی‌های فنی در حوزه رفع تحریم و هسته‌ای تشکیل شد. این نشست‌های کارشناسی قرار است به بحث و رایزنی در خصوص جنبه‌های فنی و جزئیات مسائل مربوط به لغو تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای بپردازند و نتیجه بحث‌های خود را به کمیسیون گزارش کنند.

پیش از این هیجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیئت‌های ایران و گروه ۱+۴ روز جمعه سیزدهم فروردین به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد و شرکت کنندگان تصمیم گرفتند ادامه این نشست را ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ به صورت حضوری در وین دنبال کنند.

با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، اجرای برجام زیر سوال رفت و در ادامه با خروج یکطرفه آمریکا عملا ناکارآمد شد و دوباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران شدت گرفت، اما با روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا زمزمه بازسازی برجام شنیده شد؛ اگرچه هم در آمریکا و هم در ایران موانع زیادی برای این بازسازی وجود داشته و دارد. در نهایت، بعد از چند ماه تلاش، روز سه‌شنبه نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزیران خارجه ایران و ۱+۴ در وین پایتخت اتریش برگزار شد. حالا تلاش‌ها برای احیاء برجام همچنان پابرجاست و واکنش‌ها به این نشست و نتایج آن نیز همچنان ادامه دارد.

برجام

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره نشست کمیسیون مشترک برجام گفت که در کمیسیون مشترک گفت: وزارت خارجه همه تحریم‌هایی که باید برداشته شود استعلام کرده است. همه تحریم‌ها باید برداشته شود و مسیر راستی آزمایی را ایران با ۱+۴ درباره آن گفت‌وگو کرده است. گفت‌وگو‌های وین هم فنی و حقوقی است. نه به وعده‌ها، نه به پالس و نه مثبت و منفی از روی کار آمدن بایدن اهمیت ندادیم؛ آنچه برای ما مهم است عمل و اقدام آمریکاست. اینکه دستور کار جلسه کمیسیون مشترک به نتیجه می‌رسد یا نه به این برمی‌گردد که اروپا و ۱+۴ بتوانند تعهدات آمریکا را به آن متذکر شوند.

نتیجه نشست برجام در وین چه بود؟/ حرف قطعی ایران در دیدار با ۱+۴ 

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان درباره نشست کمیسیون مشترک برجام توضیح داد که دور نخست مذاکرات برجام در وین سازنده بود و مذاکره کنندگان در وین می‌مانند تا جلسه دیگری را در روز جمعه ۲۰ فروردین  در خصوص برجام داشته باشند. گفت‌وگو‌های کارشناسی در وین در خصوص رفع تحریم‌ها و اقدامات برجامی ایران ادامه خواهد داشت. این نشست معمولی کمیسیون مشترک بود که هر سه ماه یک بار برگزار می‌شود، البته الان مصادف شده بود با شرایط جدیدی که به وجود آمده و فرصتی که برای بازگشت همه طرف‌ها به برجام پیش آمده است.

عراقچی همچنین گفت که توافق کردیم دو گروه کاری تشکیل شود در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای. این دو گروه کاری متشکل از همه اعضای کمیسیون مشترک یعنی کارشناسان ایرانی به اضافه کارشناسان کشور‌های ۱+۴، بدون حضور آمریکاست. واشنگتن در هیچ جلسه‌ای که ایران حضور داشته باشد، نخواهد بود و این سیاست قطعی ماست و هیچ تردیدی در این نیست و همه امور هم به همین ترتیب برنامه‌ریزی شده است. جلسات کارشناسی تشکیل می‌شود و وظیفه آن‌ها این است که مجموعه اقداماتی که آمریکایی‌ها باید انجام دهند تا رفع کامل تحریم‌ها در یک مرحله صورت بگیرد، را مشخص کنند. فهرستی از اقداماتی که باید صورت بگیرد و تحریم‌هایی که باید رفع شود و این‌ها همه در یک مرحله خواهد بود.

مذاکرات وین، آغاز احیای برجام؟/

این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه این در کمیسیون مشترک پذیرفته شده است که بازگشت طرفین به صورت گام به گام نیست، تصریح کرد: اصلا احتیاجی به سیاست‌های گام به گامی نداریم. کاملا روشن است که آمریکایی‌ها در حوزه تحریم‌ها باید چه کار کنند و کار‌هایی هم که ایران باید برای بازگشت به اجرای کامل انجام دهد، این‌ها هم مشخص است. هر دو مجموعه اقدامات در یک مرحله می‌تواند انجام شود، البته ما مجموعه اقدامات خودمان را بعد از آنکه آمریکایی‌ها انجام دادند و راستی آزمایی کردیم، صورت خواهیم داد.

عراقچی ادامه داد: کار این دو گروه کاری این است که این مجموعه اقداماتی که دو طرف در یک مرحله باید انجام دهند مشخص و نهایی کند و بعد ما دوباره در کمیسیون مشترک ترتیب و توالی اقدامات و جزئیات مربوط به زمانبندی آن‌ها را مشخص کنیم. در همه این مراحل بین ما و کشور‌های ۱+۴ مذاکرات صورت می‌گیرد، ما هیچ مذاکراتی با آمریکا یا هیچ کشور دیگری نداریم. مذاکرات ما با ۱+۴ در قالب کمیسیون مشترک است.

معاون وزیر خارجه تاکید کرد:  اینکه کشور‌های ۱+۴ این موارد را چگونه به طرف آمریکایی منتقل و با آن‌ها چگونه صحبت می‌کنند که آن‌ها را به شرایط جمهوری اسلامی راضی کنند، موضوعی است که به ما ارتباطی ندارد، از هر روشی می‌خواهند استفاده کنند، در وین یا هر جای دیگر، این موضوع ما نیست. موضوع ما مذاکره با کشور‌های ۱+۴ است که این کار صورت گرفته است. حرکت گام به گام نداریم و در یک گام نهایی همه امور انجام می‌شود و مذاکره ما در خصوص گام نهایی است و مذاکره هم در حقیقت گفت‌وگو‌های فنی و حقوقی است. ما درباره برجام هیچ مذاکره‌ای نداریم چه برسد به فرابرجام و موضوعات دیگر.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: ما فقط درباره اینکه بازگشت به برجام شامل چه اقداماتی باید باشد گفت‌وگو‌های فنی، حقوقی و حرفه‌ای را در قالب این دو گروه کارشناسی انجام می‌دهیم. به صورت مرتب کار گروه‌ها را رصد خواهیم کرد. قرار است صبح جمعه کمیسیون مشترک کار این دو کارگروه را بررسی کند، پیشرفت کار را ببینیم و اگر مشکلات و موانعی است را ارزیابی کنیم.

عراقچی گفت: اگر پیشرفتی وجود ندارد، به کار خاتمه خواهیم داد، حتی زودتر؛ اگر فردا ببینیم طرف‌های مقابل ما در کارگروه‌ها جدی نیستند، طبیعی است که اینجا نیامدیم وقت خودمان را تلف کنیم. عجله‌ای در این امر نداریم. زمانی مذاکرات را جلو می‌بریم که بدانیم در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران جلو می‌رود. تا الان همه کشور‌های موجود در برجام ۱+۴، سه کشور اروپایی و چین و روسیه جدیت خود را اعلام کرده و قصد خودشان را برای احیای مجدی برجام به صراحت اعلام کرده‌اند. برداشتی که ما از رفتارشان در جلسه کمیسیون مشترک و در جلسات دوجانبه‌ای که برگزار کردیم، این است که چنین اراده‌ای وجود دارد.

درچه صورتی برجام از کما خارج می شود؟

محسن پاک آیین کارشناس ارشد مسائل بین الملل در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه اگر قرار است برجام دوباره احیاء شود کشورهای عضو آن باید برخوردی سازنده داشته باشند، گفت: آمریکا از این توافق خارج شد و تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرد، لذا اگر بخواهد تعهدات خود را در قبال برجام عملی کند، ملزم به لغو همه تحریم ها و راستی آزمایی آنهاست، در نتیجه برجام از کما خارج می‌شود و به وضعیت عادی برمی‌گردد، در غیر از این صورت هر اتفاقی بیفتد برجام احیاء نمی‌شود.

او همچنین اظهار کرد: اگر اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها موضوع جدیدی را به برجام اضافه کنند، قطعا ایران نخواهد پذیرفت، اگر بخواهند مذاکراتی را بین ایران و آمریکا به طور مستقیم و غیر مستقیم برگزار کنندهم جمهوری اسلامی موافق آن نخواهد بود، بنابراین موضع قطعی جمهوری اسلامی ایران که مورد اجرای تمام مقامات کشور است و توسط مقام معظم رهبری بیان شده، این است که در صورت لغو تمام تحریم‌ها توسط آمریکا و بعد از راستی آزمایی، ما هم تعهدات برجامی خود را انجام می‌دهیم، این یک موضع کاملا منطقی و عقلایی است.

مذاکرات وین، آغاز احیای برجام؟/

پاک آیین ادامه داد: اروپا باید منطقی و در چارچوب مفاد برجام، نه یک کلمه زیاد و نه کم، عمل و نقش سازنده‌ای را ایفا و به طور طبیعی آمریکا را متقاعد به لغو همه تحریم‌های ایران کند. اگر این اتفاق نیفتاد و آمریکایی‌ها تعهدات برجامی خود را انجام ندادند، ما هم تعهدات خود را انجام نخواهیم داد و راهبرد فعلی را مبنی بر مقاوم سازی اقتصاد در داخل، تلاش برای رونق تولید و ایجاد روابط راهبردی با کشور‌های مختلف به خصوص در شرق آسیا مانند چین، ادامه می‌دهیم. راه ما روشن است، عجله‌ای نداریم و اگر آنها دنبال احیاء برجام هستند، باید طبق مفاد برجام عمل کنند، در غیر این صورت موضوع جدیدی است و ما نخواهیم پذیرفت.

کارشناس ارشد مسائل بین الملل در مورد نشست برجامی کشور‌های ۴+۱ با ایران در وین، تصریح کرد: کارگروه‌هایی برای تحریم و مسئله هسته ای تشکیل شد، نباید عجله کنیم و باید فعلا ارزیابی داشته باشیم. باید ببینیم که نتیجه این دو کارگروه که از سوی تمام اعضای کمیسیون مشترک یعنی کارشناسان ایرانی به علاوه کارشناسان کشور‌های ۴+۱ بدون حضور آمریکا تشکیل شد، به لحاظ فنی و حقوقی چگونه جلو می رود؛ بعد از اینکه کارگروه‌ها نظر خود را اعلام کردند، می‌توانیم اظهار نظر کنیم، اما این روند که در حال حاضر آغاز شده است و طرفین در ۴+۱ و ایران در حال مذاکره هستند، متقاعد کردن آمریکا برای بازگشت به تعهدات خود یک روند رو به جلو است و باید ببینیم که نتیجه آن در آینده چه خواهد شد.

تحریم های آمریکا، لغو می شود یا خیر؟

ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره روند مذاکرات وین گفت که اکنون ابتدای راه است و نمی‌توان به این زودی ارزیابی کرد که چه اتفاقی خواهد افتاد. ما تنها می‌دانیم که مسیری طولانی پیش رو داریم که به دلایل زیادی دشوار خواهد بود.  این صحبت‌ها غیرمستقیم است و در نتیجه، این شرایط می‌تواند دست و پا گیر باشد. روند سختی خواهد بود، زیرا این‌ها مسائل بسیار فنی و پیچیده‌ای هستند. این یک مذاکرات استراتژیک نیست، هرچند تا حد زیادی نقطه پایانی استراتژیک آن روشن است که ما آن را پایبندی در برابر پایبندی نامیده‌ایم. این امر، دشوار خواهد بود، زیرا بی اعتمادی نسبتاً زیادی میان ایالات متحده و ایران وجود دارد که به وقایع سال‌های اخیر و نیز تاریخ نسبتا طولانی بین دو کشور ما و بین ایران و جامعه جهانی بازمی‌گردد.

مذاکرات وین، آغاز احیای برجام؟/

وی افزود: هیچ یک از این موارد چیزی نیست که ما به طور بالقوه نتوانیم بر آن غلبه کنیم، اما چالش‌هایی پیش رو وجود دارد. با این حال، ما همچنان بر این باوریم که این نشست‌ها سازنده است. زیرا درک بهتری از تفکر ایران به ما ارائه می‌دهد و ما امیدواریم که تهران نیز با درک بهتری از آنچه ما می‌توانیم انجام دهیم، این دور از مذاکرات را ترک کند. تیم آمریکا در وین با متحدان اروپایی و با شرکای روسی و چینی رایزنی کرده است. آن‌ها به نوبه خود با هیئت ایرانی دیدار کرده‌اند، بنابراین، ما توانسته ایم درباره موقعیت ایران بیشتر بشنویم. ایران هم با توجه به اینکه شرکای ما به نوبه خود موقعیت ما را به ایرانیان انتقال داده‌اند، بیشتر از ما شنیده‌اند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا تصریح کرد که نشست وین برای چگونگی ازسرگیری برجام از سوی ایران و کاهش تحریم‌ها در پیروی ما از برجام است. ما آماده هستیم تا گام‌های لازم برای بازگشت به پایبندی به برجام را، از جمله از طریق لغو تحریم‌های ناسازگار با برجام برداریم. من در موقعیتی نیستم که بتوانم جزئیات آنچه ممکن است باشد را ارائه دهم، اما دقیقاً به همین دلیل است که توافق کرده ایم در دیپلماسی شرکت کنیم. ماهیت دقیق هرگونه تحریم، موضوع دیپلماسی است. اما باید این مطلب را بیان کنم که ما هیچ رفتار یا اقدام یک جانبه‌ای برای هر نوع تحریک ایران برای بازگشت به میز مذاکره یا موقعیت بهتر در آن انجام نمی‌دهیم و نخواهیم داد.

وی در ادامه این ادعا‌های خود گفت: دقیقا به همین دلیل است که استراتژی ما بازگشت متقابل به برجام را ضروری، اما ناکافی می‌داند، چراکه ما نه تنها به دنبال یک توافق طولانی‌تر و مستحکم هستیم، بلکه در بلند مدت با همکاری با شرکای منطقه به دنبال توافقنامه‌های بعدی برای رسیدگی به این موضوعات هستیم.

کوروش احمدی کارشناس ارشد مسائل بین الملل درباره توافقی که هفدهم فروردین در وین حاصل شد، اظهار کرد: قطعا گامی مهم در جهت شکستن بن بستی است که طی دو ماه و نیم بعد از شروع به کار دولت بایدن شکل گرفته بود. ساختاری که اکنون ایجاد شده به این صورت است که دو گروه کارشناسی برای کار بر روی مسائل موجود تشکیل شده است؛ یکی قرار است بر روی بازگشت ایران به تعهدات خود کار کند و دیگر بر روی بازگشت آمریکا به تعهدات خود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۲۳:۴۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
این دوباره شد همان آش وهمان کاسه ای دولت اول اونا باید تحریمها را بردارند وخسارت مارا بپردازند بعد مدتی بگذرد آن وقت بنشین سر میز مذاکره این میشود راستی آزمائی.اینقدر به آبرو وحیثیت ما چوب حراج نزنید..............................................
Germany
ناشناس
۱۹:۲۹ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
آیا بندی یا بنده هایی به توافق برجام قبلی اضافه یا کم شده؟؟؟؟
جریان کامل شدن برجام چی است که در مطبوعات اروپا درج شده؟؟
کجا ها باید بتون ریزی شود؟؟
آیا طول راستی ازمایی ایران از 2025 هم گذشت؟ دائمی شد؟
چرا دقیقا به مردم نمی نمی گویند هدف از این مذاکره چیست؟
Germany
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
جزئیات توافق جدید چی هست؟؟؟
بنویسید که دیگر چه امتیازاتی از ایران میخواهند؟؟؟؟؟
مردم کم حساب نکنید: در اروپا حرف از کامل شدن توافق می زند یعنی چه؟
چه چیزی را به نفع خودشان تغییر دادند؟
کجا را دوباره بتون بریزند؟؟
شعار تمام تحریم ها باید برداشته شدن را می دهند و
امتیاز می دهند
France
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
اول ما فكر ميكرديم برجام مهم نيست بعد كه امريكا خارج شد هم دلار شد سي تومن از سه تومن ! هم بنزين سه برابر شد هم دارو و مواد غذايي كم ياب شد به نظر من برجام خيلي مهمه
Turkey
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
زاست ازمایی اگر امریکا نیاید دیگر کشورها نمی توانند بیاند
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۵۴ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
ادرس اشتباه به مردم ندید // کرم از خود درخته
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۴:۵۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
مشکل بیکاری جوانها و 27 درصد نزول بانکی و بیکار کردن کارگران بخاطر خصوصی سازی و فساد عالیمقامان و اقوامشان // هیچ ربطی به امریکا و کشورهای اروپایی نداره // قبول دارید ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
از کما به مرگ مغزی تغییر وضعیت میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
بیخودی شکمتان صابون نمالید آمریکا با تحریم زنده است و امکان ندارد که تحریم ها را بردارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
به نظر می رسد آمریکایی ها بیش از اندازه به توافق خوشبین هستند خدا کند این خوش بیتی از وا دادن مذاکره کنندگان ایرانی نباشد به هر جهت باید تدابیری اندیشه شود که با هر تهدیدی اعم از زیر میز روی میز تحریم و ... ایران حق اینرا داشته باشد سریعا به پیش از برجام بر گردد چرا که آن موقع دیگر آمریکا عصو برجام است و شورای امنیت عمله انها!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
خخخ کما، برجام جنین مرده ای بود که دفن شد حالا چیشو میخان از کما خارج کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
خدا بخیر کنه تا ببینیم اینبار کلاهی که آمریکا برای دولت ما دوخته تا کجاشه... حتما آقای روحانی مثل دفعه قبلی امشب قراره بیاد باز به همه تبریک بگه این موفقیت بزرگ رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
لطفا. بک نفر توضیح بده چرا مستقیم با امریکا مذاکره نمیشه؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
چون به نادان ها نميتوان اعتماد كرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
بازرسان آمریکای و اروپایی آزانس را تحریم و ویزا صادر نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
تا به انتخابات ایران نزدیک شدیم و قرارداد ایران-چین وسط اومد دوباره این چند کشور به جنازه متعفن برجام تنفس مصنوعی دادن و باز وقت کشی شروع شد روز از نو و روزی از نو،ای خدا بی عقلی تا کی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
یک سوال از اهل منطق و اهل دانش و هوشمندان و فهمید های جهان!!!!!
آیا خود آمریکا و غرب هم با دست و دلبازی فراوان در تاسیسات خود دوربین نصب میکنند و اینقدر بازرس را به تاسیسات و کشورشان راه میدهند ،آنهایی که خود بزرگترین دارندگان سلاح اتمی و جنایتکاران ین در تاریخند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
چطور برجامی شد
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۱:۳۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
برنامه اتمی ایران برنامه ای پاک و شفاف است و غربیها این را میدانند و عمدا با رفع نکردن تحریمها در صدد کند کردن پیشرفت ملت ایرانند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
سلام
در متن نوشته آید موانعی از طرف ایران و هم از طرف آمریکا وجود دارد
واقعا از رسانه ی شما این انتظار را نداشتیم که حرف بیگانگان را بزنید!
مانع از طرف ایران چیست؟
مگر ایران اول خارج شده؟
Iran (Islamic Republic of)
آیت اله گودینی
۱۱:۲۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
برجام مرده، قرارگاه مرغ رو بچسبید.
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۱:۲۱ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
با کمال وقاحت و پررویی میگه که آمریکا هیچ تحریمی را لغو نکرده و نخواهد کرد پس غلط کردین که می‌خواین به برجام برگردین ایران نباید حتی یک پیچ را هم باز کند فقط لغو همه تحریمها و راستی آزمایی بعد کاهش غنی سازی و باز کردن پیچ و مهره های سانتریفیوژها،،این دفعه لطفاً گول نخورید آقایان مذاکره کننده فقط لغو تحریمها نه تعلیق تحریمها دقت کن آقای ظریف لغو نه تعلیق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
دولت داره زور می زنه تنها دستاورد! خودش یعنی برجام را دوباره علم کنه تا کاندید مورد نظرش در انتخابات اینده حرفی برای گفتن داشته باشه.

امام صادق : هرکس فردی را مسخره کند، نمیرد تا به درد آن مسخره گرفتار شود.

تیم دولت حجمه بالایی به عملکرد و گرانی دولت قبل خودشان داشتند، الان خودشان بدتر گرفتار شده اند.

باید گفت: اقای دولت! تو جیب ما رو نزن... برجام پیشکش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
مرگ بر برجام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
برجام تعطیل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
برجام بازی در این دولت تعطیل !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
دولت روحانی حق ندارد برای خودش ببرد وبدوزد و دولت بعدی را گرفتار قبای دوخته خود کند !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
تمام این مذاکرات باید به بعد از انتخابات ایران مو کول شود زیرا عدهای هم در داخل وهم در خارج بدنبال سر گرم کردن مردم هستند !
Iran (Islamic Republic of)
بهمن
۱۵:۰۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا !!!!!!! واقعا جای تعجب داره که چرا این دولت که تو 8سال نتونسته هیچ دستاوردی و منفعتی از این برجام برای ایران بیاره چگونه تو این 4ماهه اخرش میخاد بیاره؟؟؟؟ بماند که داره به هر ترتیبی که شده FATFرو به زورم که شده تصویب کنه!!!! بدون شک حتما میخاد تا پایان دوره شون یک بار سنگینی رو دوش دولت بعدی بزاره و مملکت رو به هرج ومرج و بی ثباتی برسونه!!!
United States of America
سجاد
۱۰:۲۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
خواهشا مشاورین جاسوس رو همون اول از جلسه خارج کنید
Iran (Islamic Republic of)
داداش بزرگه
۱۰:۱۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
اما باید این مطلب را بیان کنم که ما هیچ رفتار یا اقدام یک جانبه‌ای برای هر نوع تحریک ایران برای بازگشت به میز مذاکره یا موقعیت بهتر در آن انجام نمی‌دهیم و نخواهیم داد.

وی در ادامه این ادعا‌های خود گفت: دقیقا به همین دلیل است که استراتژی ما بازگشت متقابل به برجام را ضروری، اما ناکافی می‌داند، چراکه ما نه تنها به دنبال یک توافق طولانی‌تر و مستحکم هستیم، بلکه در بلند مدت با همکاری با شرکای منطقه به دنبال توافقنامه‌های بعدی برای رسیدگی به این موضوعات هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
آقای روحانی طرفدار برنامه های جامع با کشورهای خارجی هستند
فقط وقت رئیس جمهور تلف نمی شود ما هم که اخبار گوش می کنیم وقتمان هدر می رود
برجام را رها کنیم از بورس و افتتاح پروژه ها صحبت کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
کسی نگفته اخبارگوش کن از طرف شخص خودت نظر بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
رسما عنوان شد اینستکس هم جعلی بوده
حالا فهمیدید که همش هست و آمریکا...
حالا فهمیدید که آمریکا هر غلطی بتواند میکند؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
آخر و عاقبتی که برای برجام متصور است و از این گزارش هم پیداست معامله گام به گام و پایا پای خواهد بود اما شاید هر کدام از طرفین برای خوراک اذهان داخلی خود در بیان مطالب ، اصل موضوع را چند بار دور سر مردم بپیچانند و تا مردم از سرگیجه در بیایند آب ها از آسیاب افتاده باشد و یک باره موضوع را به مردم اعلام کنند مانند این که یک باره همه توافقات صورت گرفته است . در هر حال مهم این است که فرا برجام و پسا برجام و تعهدات جدید در کار نباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
برجام مرد و خاکش کردن حالا یه عده قصد دارن برجام مرده را زنده جلوه دهند.و مردم را سرگرم کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
برجام مرده تو قبره که کفنشم پوسیده و تمام شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
ببینیم خدا چی میخاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
خداوند متعال عقل و شعور داده که خودت تفکر و اقدام کنی نه اینکه منتظر بنده خدا باشی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
مواظب باشین عقب مونده ذهنی نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
بایدن خوب می داند به قدرت رسیدن یک فرد انقلابی در ایران راه را برای اعمال سیاست های خود سخت تر خواهد کرد پس بهتر آن است که دولتی همانند دولت آقای روحانی روی کار بیاید که منفعلانه با مسائل برخورد کند قطعا یکی از سیاست ها بعد از رفع نگرانی از برنامه هسته ای اعمال نفوذ و ایجاد تظاهرات ساختگی یا ... با عناصر خود فروخته داخلی و تحریم های حقوق بشری است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
بابا اینهمه وقت صرف کردیم این مطلب خوندیم همش تو لفافه ، یه حرف رو چندین بار با اصطلاحات مختلف تکرار میکنن تو دو خط خلاصه خودتون مینوشتین امروز تحریم ها رفع میشه یا نه تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
آنچه از سیاست سایر کشور ها بر میاد این هست که اونا در حال وقت کشی هستند چند سال زمان برد که برجام میان کشور ما و پنج به علاوه یک منعقد شد بعد ترامپ اومد زد زیرش و حالا دوباره بازی بازگشت به برجام به نظر اینا تمام نقشه هست برا معطل کردن کشور ما و از بین بردن فرصت ها مقامات کشور ما به جای اینکه همه چیز را به برجام گره بزنند باید به توان داخلی و ظرفیت های موجود توجه کنند و الا از بازی برجام چیزی به نفع ما بیرون نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۲۳:۵۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
اینا خودشون هم میدانند که افتاده اند رو دور تسلسل اینا میخان خودشونو از غرق شدن نجات بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۰
دوباره بازی های قبل شروع شد ، بابا طرف مقابل باید کل تحریم ها یعنی 1500 تحریم را لغو کند و یک فرصت سه ماهه به ایران بدهد تا راستی آزمایی کند ، بعد مرحله تعهد ایران می‌رسد اینها نیاز به این جلسات ندارد، ،
آخرین اخبار