به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،فاطمه خراسانی کارشناس روانشناسی مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی مازندران با بیان اینکه کودکان باید روحیه مناسبی داشته باشند، گفت: برای تربیت مثبت نگری و داشتن باور خوب به زندگی در کودکان باید از شش مدل تربیتی استفاده کنیم.
او با بیان اینکه اولین گام پیروی از مدل مثبت نگری است، افزود: کودکان رفتار والدین خود را به عنوان الگو برداشت میکنند پس اگر میخواهید کودک شما روحیه مناسبی داشته باشد باید تغییر را از خودتان آغاز کنید.
با پرورش روحیه قدردانی در کودکان عادتهای مناسب در آنها نهادینه میشود، برای نهادینه کردن این موضوع باید اتفاقات جذاب و دوست داشتنی روزمره را یاد آور شویم تا آنها از داشتن این نعمتها احساس رضایت کنند.
با کسب تجربه مثبت نگری و پررنگ کردن روحیه "من میتوانم" در کودکان باید فرصتهای زمینه ساز موفقیت را فراهم کنید، یعنی آنها را در موقعیتهایی قرار دهیم که مفهوم موفقیت در کار و زندگی را از همان کودکی درک کنند.
بهترین روش برای مقابله با صدای منتقد درونی، آموزش و روشهایی برای ایستادن در برابر افکار منفی است، در اولین گام باید کودک را کاملا درک کرده و با او ابراز همدردی کنید در گام بعد او را متقاعد کنید که این افکار کاملا ناخواسته بوده و باید آنها را نادیده گرفت در آخرین گام لازم است که به آنها روش جایگزینی افکار مثبت بجای افکار منفی را آموزش دهید.
اتفاقات ناگوار بخش جدایی ناپذیر از زندگی انسان است و تفاوت انسانها نیز در واکنش متفاوت به رویدادهای ناگوار سنجیده میشود پس آموزش مشاهده اتفاقات واقعی از دریچه تفکر را هم باید در نظر گرفت.
در آخر به کودکتان آموزش دهید که کنترل برخی از اتفاقات ناخوشایند از توانایی انسان خارج است و در این میان هر فردی باید یاد بگیرد که جایگاه شکست را با پیروزی تعویض کند.
انتهای پیام/ س