رامین امینی زارع کارشناس مدیریت ریسک و بیمه در گفتوگو با خبرنگاربانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: متوسط خسارت هر سیل در کشور ۴۰ میلیارد تومان است، در حالی که با اجرای عملیات آبخیزداری میتوان خسارات سیل را تا ۷۰ درصد کاهش داد.
او ادامه داد: با افزایش رخدادهای حدی، خسارات مرتبط با مخاطرات طبیعی اصلی ترین و مهم ترین تهدید پیش روی بشر و در پی آن صنعت بیمه به شمار میرود. فراموش نکنیم در شرایط گرمایش جهانی و تغییر اقلیم اهمیت توسعه پایدار منابع آب بسیار حیاتی است، گستره حوضههای آبخیز در قلمرو فرسایش آبی ۱۲۵ میلیون هکتار و وسعت حوزههای آبخیز بیابانی در قلمرو فرسایش بادی ۳۲ میلیون هکتار است.
امینی زارع بیان کرد: ۴۵۰ شهر کشور در معرض خطر سیل قرار دارند و تعداد روستاها و آبادیهای در معرض سیل نیز ۸ هزار و ۶۵۰ مورد گزارش شده است که با اقدامات آبخیزداری میتوان سالانه ۵۳۰ متر مکعب در هکتار نفوذ آب را در مناطق کوهستانی و پرشیب افزایش داد.
بیشتربخوانید
این کارشناس بیمه اظهار کرد: در گزارش اخیر پژوهشکده بیمه نیز ضرورت تدوین بیمه سیل در رویارویی با شرایط تغییر اقلیم به عنوان یک ضرورت ملی و تأثیرگذار بر آینده کشور مورد تاکید قرار گرفته و توجه اختصاصی به هریک از مخاطرات طبیعی ذیل صندوق بیمه همگانی سوانح طبیعی وابسته به بیمه مرکزی ارائه شده است.
امینی زارع در پایان گفت: نکته مهم این است در حال حاضر در تمامی شرکتهای بیمه کشور و به ویژه مرتبط ترین بیمه با طبیعت کشور که صندوق بیمه کشاورزی است، امکان صدور بیمه نامههایی با پوشش سیل وجود دارد و کشاورزان میتوانند از طریق نمایندگیها در سراسر کشور یا شبکه پاسخگوی بانک کشاورزی، بیمه نامههایی با پوشش خطر سیل، آتش سوزی، توفان، خشکسالی، زمین لرزه و همچنین بیماریهای دام، طیور وآبزیان را خریداری کرده و از جبران بخشی از خسارات تولیدی خود آرامش خاطر داشته باشند.
انتهای پیام/