معاون کل وزارت بهداشت:

نگران ورود کرونای برزیلی و آفریقایی از ترکیه به ایران هستیم/احتمال قرمز شدن تهران و اصفهان در هفته آینده

حریرچی گفت:ما نگران آن هستیم که سایر ویروس‌های جهش یافته مانند کرونای برزیلی و آفریقایی از ترکیه به ایران وارد شوند چرا که این کشور توریست‌های بسیاری دارد.

 به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: ما سه موج داشتیم و در موج اخیر ١٧ هفته آرام داشتیم، اما موارد بستری اکنون روند صعودی قابل توجه دارد و با زاویه بالا در حال پیشروی است و در کشور روزانه به طور متوسط سه بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر داریم البته هنوز به افزایش فوت نرسیده‌ایم. هر چند که چند روزی است که رقم فوتی‌های ناشی از کرونا در کشور به بالای ۱۰۰ رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم که کماکان رقم فوتی‌ های کرونا بالای ۱۰۰ باشد. باید توجه کرد که به طور کلی در کشور روزانه بین یک هزار تا یک هزار و ۵٠ فوتی در کشور داریم و وقتی می‌گوییم در یک روز ۱۲۳ فوتی ناشی از کرونا داشتیم، یعنی ۱۲ درصد فوتی‌های کشور مربوط به کروناست.

وی ادامه داد: : عامل اصلی انتقال بیماری هم نفس شدن افراد است. وقتی می‌گوییم ماسک بزنید، سفر نروید، دور هم جمع نشوید؛ برای این است که افراد در مواجهه با یکدیگر قرار نگیرند و هم‌نفسی رخ ندهد. در اسفند ماه رعایت دستورالعمل‌هایمان از ۸۳ درصد به حدود ۵۶ درصد سقوط کرد و اکنون به ۵۳ درصد رسیده است. دورهمی‌ها و خریدهای اسفند ماه و این که همه ادارات و شرکت‌ها و بازار در اوج فعالیت ها بیرون آمدند، همه این موارد دست به دست هم داد تا موارد سرپایی افزایش یابد و بعد هم موارد بستری و بعد هم موارد مرگ را افزایش داد.

نگرانی از شیوع کرونا در ادارات و حمل و نقل عمومی

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: اثرات سفرهایی که در تعطیلات نوروز انجام شد، در دو تا سه هفته آینده مشخص می‌شود. کسی که سفر رفته است، اکنون رعایت کند و دورهمی نرود و برای کارهای ضروری از خانه خارج شود. زیرا ممکن است مبتلا شده باشد. ما الان نگران مترو، اتوبوس، تاکسی وحمل ونقل عمومی هستیم. زیرا مبتلایان سایر استان‌ها به تهران و شهرهای بزرگ بازگشتند و ویروس را پخش می‌کنند. نگران ادارات هستیم. زیرا کارمندان ادارات با ترکیب مختلفی از استان‌ها به ادارات بازگشتند و به همین دلیل اصرار می‌کنیم که محدودیت‌ها شدیدتر شود.

حریرچی گفت: هر فاز همه‌گیری کرونا دستورالعمل خاص خود را دارد. وقتی شهری نارنجی یا قرمز می‌شود، بیش از بیماریابی، اعمال محدودیت‌های شدید موثر است و در این شهرها باید محدودیت‌های بیشتری ایجاد شود تا انتقال ویروس رخ ندهد. روند افزایشی عمودی موارد سرپایی مثبت کشور است. یعنی در یک هفته ما از ۳۱ هزار مورد سرپایی مثبت به ۶۱ هزار نفر رسیدیم. ابتدا سرپایی بالا می‌رود، یکی دو هفته بعد بستری و یکی دو هفته بعد میزان مرگ بالا می‌رود. مقداری چشم امیدمان به ماه رمضان است تا رفت و آمدها کم شود.

سقوط رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی

وی با اشاره به اعمال محدودیت در ماه رمضان ادامه داد: در شهر قرمز و نارنجی رزرو تالار پذیرایی برای افطاری ممنوع خواهد بود. فعالیت رستوران ها در شهرهای قرمز کامل ممنوع است و فقط رستوران ها می‌تواند بیرون‌بر فعالیت کنند. مناسبت ملی و مذهبی هم فرق نمی‌کند. وقتی می‌گوییم سفر به عراق مضر است، به دلیل همه‌گیری بیماری در آن کشور است. سفر به ترکیه مضر است، زیرا همه‌گیری جدیدی در آنجا رخ داده است. اصل این است که افراد با یکدیگر مواجهه نداشته باشند و بیماری را منتقل نکنند.

حریرچی بیان کرد: علی‌رغم این که در دنیا سقوط شدیدی را چه به دلیل واکسیناسیون و چه به دلیل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شاهد بودیم، اما اکنون شاهدیم که موارد سرپایی و مرگ و میر افزایش پیدا کرده و به همین دلیل است که فرانسه به قرنطینه کامل رفته و ایتالیا وارد قرنطینه نسبی شده است. باید توجه داشت میزان مرگ‌های ناشی از کرونا در کشور عراق افزایش زیادی داشته است، خوزستان در روند بیماری تابع عراق شد. کهگیلویه، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام و بوشهر و ... تقریبا همین روند را طی می‌کنند.

نگرانی از ورود کرونای آفریقای جنوبی و برزیلی به ایران

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد:  باید توجه داشت وقتی می‌گوییم به عراق سفر نکنید به این دلیل است که ویروس انگلیسی با حجم بالا در عراق وجود دارد همچنین روند مرگ  و میر کرونا در ترکیه افزایشی است و به حدود روزانه ۱۶۰ تا ۱۷۰ مورد رسیده است. موارد در ترکیه به‌شدت افزایش پیدا کرده و روزانه به ۳۷ الی ۳۸ هزار نفر رسیده است. این که وزیر بهداشت نامه زدند و اعلام کردند که سفر به ترکیه ممنوع شود، به دلیل روند افزایشی ویروس در این کشور است.

وی ادامه داد: ما در کشورهایی مانند امارات و ترکیه، فقط نگران ویروس انگلیسی نیستیم، بلکه نگران ویروس آفریقای جنوبی هستیم. زیرا این‌ کشورها توریستی هستند و امارات و ترکیه پروازهای ورودی بسیاری دارند و نگران ویروس برزیلی هم در این کشور هستیم. برزیل چند روز قبل ۳ هزار و ۶۰۰ فوتی کرونا داشت. شعار سازمان جهانی بهداشت این است که در دنیا هیچکس در امنیت و آرامش نخواهد بود، مگر این که همه مردم دنیا در امنیت باشند.

خطر انتقال کرونا در حمل ونقل عمومی حتی با دو ماسک

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: ما پیشگو نیستیم، بلکه پیش‌بینی کننده‌ایم و و پیش بینی‌های ما رمل و اسطرلاب نیست بلکه بر اساس علم صحبت می‌کنیم،  وقتی درصد رعایت دستورالعمل‌ها از ۸۳ به ۵۵ درصد می‌رسد، مطمئن باشید که موارد بیماری افزایش می‌یابد. این یک فرمول ریاضی علمی است. در رعایت دستورالعمل‌ها استفاده از ماسک مهم است، اما ماسک همه چیز نیست. حتی در صورت زدن دو ماسک در محیط بسته و نزدیک به هم مانند مترو، ماشین و ... احتمال ابتلا به کرونا وجود دارد.

حریرچی بیان کرد: در مسافرت هم بحث خرید، پیاده‌شدن بین راه و مجاروت با افراد و ... مهم است. مگر چند درصد مردم ویلا دارند یا امکان رفتن به هتل و ویلا دارند؟ عمده افرادی که به برخی مقاصد گردشگری می‌رفتند اقشار متوسط رو به پایین بودند که از چادر و مدارس و ... استفاده می‌کردند. تعداد افرادی که می‌توانند بدون مجاورت با دیگران سفر کنند، کم است و عمده افراد باید با اتوبوس، قطار، اتوبوس و حمل و نقل عمومی بروند، حال به دلیل تماس افراد با یکدیگر مسافرت عامل انتقال بیماری محسوب می‌شود.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: زدن ماسک یک اقدام منفرد و خیلی مهم است، اما همه چیز نیست حتی استفاده از دو ماسک همزمان در محیط‌های بسته همچون مترو و تاکسی هم نمی‌تواند ایمنی قطعی ایجاد کند، چرا که در خانه ای با ۲۲۰ متر مکعب هوا یا تاکسی‌ها با ۴ متر مکعب هوا حتی در صورت استفاده از دو ماسک همچنان احتمال ابتلا به بیماری وجود دارد لذا ماسک تنها عامل پیشگیری نیست.

کاهش تنها ۴ تا ۱۰ درصدی تردد در شش ماه گذشته

حریرچی افزود: حدود ۱۰ درصد مردم ویلا یا شرایط استفاده از فضاهای این چنینی شخص دارند، باقی افراد برای مسافرت از وسایل نقلیه یا از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند که احتمال ابتلا در آن‌ها بیشتر است و به همین دلیل می‌گوییم که مردم سفر نروند، از طرفی سفرها کاهش داشته، اما میزان تردد در کوه‌های شمال تهران ۳۵۰ درصد افزایش داشته است.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه یک پنجم جمعیت کشور در مدارس هستند، گفت: ۱۶ میلیون دانش آموز و معلم در کشور داریم همچنین ۴ و نیم میلیون نفر دانشجو و حدود نیم میلیون نفر هیات علمی و استادداریم ، این‌ها روی هم یک چهارم جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند حال با اعمال محدودیت‌های تردد شبانه و رنگ بندی‌های قرمز و نارنجی، میزان تردد ما که با حرکت موبایل‌ها اندازه گیری می‌شود، در شش ماه گذشته بین چهار تا ۱۰ درصد کاهش یافته است.

تخلف برگزاری مسابقه فوتبال با حضور تماشاگر در مشهد؛ مسئولان چه کار می‌کردند؟

حریرچی تصریح کرد: در مسابقه فوتبالی که در مشهد برگزار شده است، جمعیت وارد شده‌اند و نمی‌دانم مسئولان مربوطه چه کار می‌کردند. در عین حال اگر مردم سینما و کنسرت نمی‌روند، اما دورهمی‌های خانگی افزایش داشته است و مجموع این عوامل باعث می‌شود که شاهد افزایش بیماری باشیم.

حریرچی افزود: یک پنجم جمعیت کشور در مدارسند و ۱۶ میلیون دانش آموز و معلم داریم، همچنین ۵ میلیون دانشجو و اعضای هیات علمی داریم که یک چهارم کشور را شامل می‌شوند. از طرفی منع تردد شبانه و محدودیت در شهرهای نارنجی و قرمز را هم داریم. در عین حال تخلفاتی هم وجود دارد.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر در هر ۳۱ استان کشور، ویروس انگلیسی وجود دارد و در برخی از استان‌های جنوب غربی کشور بعضاً ۳۰، ۴۰ و گاهی ۵۰ درصد موارد تست‌ها مثبت می‌شود، اما در حال حاضر، نگرانی ما ورود ویروس‌های جهش یافته غیر انگلیسی به کشور است چنانچه ویروس داخلی کشورمان جهش یابد و یا ویروس جهش یافته‌ای وارد کشورمان شود در هر دو مورد ما ملزم به رعایت احتیاط بیشتر هستیم.

وی با اشاره به نمودارهای آماری، میزان رعایت مقررات بهداشتی کرونا در برخی استان‌های کشور را ۲۹ درصدتا ۳۶ درصد و در برخی استان‌ها هم تا ۷۹ درصد اعلام کرد و افزود: روی هم رفته این میزان رعایت دستورالعمل‌ها بسیار کم است و میزان مطلوب رعایت مقررات از نظر ما ۹۰ درصد است که متأسفانه هیچگاه به این رقم نرسیده ایم.

معاون کل وزیر بهداشت بالاترین میزان رعایت مقررات بهداشتی در کشور را تاکنون ۸۳ و هشت دهم درصد عنوان کرد و ادامه داد: استان‌هایی که میزان رعایت کمی دارند ولو اینکه توریستی نباشند احتمال ابتلای بالاتری را تجربه خواهند کرد.

حریرچی گفت: ما نگران کسانی هستیم که تا به حال به کرونا مبتلا نشده اند و نکات بهداشتی را رعایت نکرده اند، نگران لایه‌هایی از اجتماع هستیم که تاکنون کمتر با کرونا مواجه شده اند، زیرا آن دسته از شهرهایی که تاکنون ابتلا به کرونا را به شکل شدید تجربه کرده اند از یک ایمنی ناخواسته نامطلوب که به قیمت بیماری و مرگ و میر برخی از همگنان خودشان پیدا کرده اند تا اطلاع ثانوی ایمنی دارند.

او ادامه داد: فاجعه اینجاست که روزانه حدود ۱۲ الی ۱۵ هزار نفر افرادی که باید در قرنطینه باشند از قرنطینه خارج می‌شوند و ۷۰ درصد افرادی که مکلف به قرنطینه هستند بیش از ۲ کیلومتر از خانه شان فاصله می‌گیرند و در جامعه هستند کسانی که کم علامت و یا بی علامت هستند، ولی پدر و مادر و اقوام پیرشان را مبتلا می‌کنند.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: براساس تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا، آن فردی که تست مثبت کرونا دارد و شناسایی شده است، دیگر بلیت هواپیما و قطار برایش صادر نمی‌شود، اما اگر غیر رسمی بلیتی تهیه کند و یا با خودروی شخصی به سفر برود دیگر قابل تشخیص و رهگیری نیست.

وی با اشاره به میزان جرایم خروج از قرنطینه در خارج کشور گفت: در کانادا جریمه فردی که مشمول قرنطینه باشد ۴ هزار دلار کانادایی است و اگر معلوم شود فرد دیگری را هم مبتلا کرده ۸۰ هزار دلار است و اگر فردی را مبتلا کند و آن فرد فوت کند ۴۳۰ هزار دلار جریمه خواهد شد. در حال حاضر جریمه‌های کرونایی در کشور ما بازدارندگی ندارد، زیرا کسانی که که مبالغ هنگفتی برای اقامت هتل و یا اجاره ویلا می‌دهند و ماشین‌های میلیاردی دارند را نمی‌توان با ۵۰۰ هزار تومان یا ۱ میلیون جریمه ترساند.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: براساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات‌های تهدید سلامتی جرم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به شرایط مجاز افراد برای مسافرت‌های هوایی گفت: کسی که قصد سوار شدن به هواپیما دارد باید تست منفی کرونا داشته باشد از این رو آن دسته از مسافرانی که از خارج کشور به ایران می‌آیند با داشتن جواب تست منفی، مجدد از ان‌ها در کشورمان تست گرفته می‌شود.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: مردم باید توجه کنند که اگر امروز به کرونا مبتلا شوند تا روز هفتم، نتیجه تست کرونای آن‌ها منفی خواهد بود و معمولاً تست‌های پی. سی. آر یک یا دو روز مانده به علامتدار شدن، مثبت می‌شود.

حریرچی گفت: کرونا در جهان سبب تعطیلی بسیاری از صنایع از جمله صنعت گردشگری، سینما و ... شده حتی رئیس جمهور امریکا اعلام کرده امریکا کشوری است که اگر یک امریکایی در افغانستان کشته شود تمام دنیا را به هم می‌ریزد حال به واسطه کرونا بیش از ۵۰۰ هزار نفر کشته داده است.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: اگر فوت بالای ۲۰۰ نفر را تجربه کنیم که البته چندان هم دور از تصور نیست امکان قرنطینه نیمه کامل خواهد بود، زیرا تا ۳ هفته آینده آمار فوتی‌های ۳ رقمی را تجربه خواهیم کرد. در همه دنیا ثابت شده است اگر مرگ و میر به علت ویروسی بالا رود مرگ و میر ناشی از سایر اتفاقات غیر ویروسی هم افزایش می‌یابد، زیرا تخت بیمارستان‌ها درگیر بیماران کرونا می‌شود و تختی برای سایر درمان‌ها نخواهد بود.

او ادامه داد: اروپایی‌ها می‌گویند موج چهارم کرونا، موج مشکلات روانی ناشی از کروناست. در ژاپن هم مرگ ناشی از مسائل روانی و فشارهای روانی بیش از مرگ و میر کرونایی است.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: موج کرونا به جز خوزستان در تمام استان‌های کشور صعودی است و در تهران نسبت به دو هفته گذشته موارد سرپایی، بستری و فوت ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته است.

حریرچی با بیان اینکه در هفته دوم بهمن، شهر با وضع قرمز در کشور نداشتیم افزود: ۱۸ شهر در وضع نارنجی و ۳۰۱ شهر آبی در هفته دوم بهمن داشتیم، ولی الآن ۲۸ شهر آبی، ۱۷۳ شهر با وضع قرمز و نارنجی و ۲۴۷ شهر با وضع زرد در کشور داریم.

او ادامه داد: در حال حاضر روند کرونا در خوزستان نزولی است، ولی مازندران در حال ورود به پیک جدید کرونا است.

حریرچی گفت: موج کرونا در ایلام، چهار مهال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، لرستان، هرمزگان، البرز و در تمام استان‌های کشور صعودی است و در تهران نسبت به دو هفته گذشته موارد سرپایی، بستری و فوت ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته است. احتمالا در هفته پیش رو تهران و اصفهان هم قرمز شوند.

معاون کل وزیر بهداشت درباره واکسیناسیون هم افزود: یک سند ۸۹ صفحه‌ای در ۳۰ دی درباره نحوه واکسیناسیون، اولویت ها، معیارها و نظارت‌ها منتشر کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه روند ارائه واکسیناسیون دارای ۴ مرحله است گفت: فاز نخست کارکنان خط اول ارائه خدمات به بیماران کرونا که در معرض خطر بالای ابتلا و انتقال عفونت به سایر اعضای جامعه هستند می‌باشد و همچنین افراد با ریسک بسیار بالای بستری شدن و مرگ به دلیل کرونا مانند افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان و جانبازان هستند می‌باشد.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: فاز اول ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در بر می‌گیرد که به حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن نیاز است.

او گفت: فاز دوم شامل افراد مسن بالای ۶۵ سال که به ترتیب از ۸۰ سال به بالا و بعد از ان سنین تا ۶۵ سال را در بر خواهد گرفت و همچنین افراد با بیماری زمینه‌ای پر ریسک ۱۶ تا ۶۴ سال می‌باشد را در بر می‌گیرد.

معاون کل وزیر بهداشت افزود: در فاز دوم و سوم هر کدام ۱۲ الی ۱۳ میلیون نفر هستند و فاز چهارم هم سایر افراد هستند.

او ادامه داد: فاز سوم افراد ساکن در مراکز نگهداری جمعی مانند سربازخانه، زندان و ... و همچنین سایر کارکنان خدمات ضروری برای جامعه مانند سایر کارکنان وزارت بهداشت و درمان، بانک، نیروی انتظامی و البته افراد ۵۵ تا ۶۴ سال سن می‌باشند را در بر می‌گیرد که حدود ۱۲ میلیون نفر را شامل می‌شود.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فاز چهارم هم شامل سایر افراد جامعه بر اساس اولویت سنی می‌شود.

وی افزود: در فاز اول حدود ۵۹۰ هزار دوز واکسن توزیع شد که به تدریج ادامه خواهد داشت و ۸۰ درصد کادر درمان که خدمات مستقیم شدید ارائه می‌دهند در آن واکسینه شده اند.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: ابتلا به کرونا در پادگان‌ها و نیروهای نظامی خیلی کم بوده است و رعایت مناسبی انجام شده است.

حریرچی همچنین افزود: تمام واکسن‌هایی که توسط وزارت بهداشت توزیع می‌شود رایگان است.

وی با اشاره به اینکه هنوز مجوزی برای واردات واکسن به شرکت‌های خصوصی داده نشده است افزود: تاکنون واکسنی توسط بخش خصوصی وارد نشده و البته واردات واکسن کرونا بسیار سخت است.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: کشور هند دارای بالاترین آمار تولید واکسن آسترازنکا و بیشتر واکسن‌های کووید است، ولی تا الآن ۴ و نیم درصد مردم کشور خودش را واکسیناسیون کرده است. در روسیه ۴ و نیم درصد و در چین هم زیر ۴ درصد واکسیناسیون انجام شده است و در کل دنیا با ۷ میلیارد و ۷۹۰ میلیون جمعیت تا امروز ۶۳۷ میلیون دوز واکسن توزیع شده است یعنی حدود ۸ درصد که ۸۰ درصد از این ۸ درصد فقط در ۱۰ کشور دنیاست.

وی افزود: تعداد کشورهایی که توانستند واکسیناسیون دو دوز افراد را به بیش از ۱۰ درصد برسانند به ۱۰ کشور نمی‌رسد و همچنین کشورهایی که تعداد واکسن به ازای نفر را به بیش از ۳۰ درصد رسانده اند حدود ۲۰ کشور است.

معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: توزیع واکسن فایزر و مدرنا هم سیاسی است و توزیع آن در حال حاضر اقتصادی و انسانی نیست.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت اطلاعیه رسمی صادر می‌کند مبنی بر اینکه در ۱۰ کشور افراد زیر ۳۰ سال واکسیناسیون می‌شوند، ولی حدود یکصد کشور در دنیا هنوز نتوانسته اند کارکنان بهداشت و درمان خود را واکسینه کنند یعنی بی عدالتی محض اتفاق می‌افتد.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: آمریکا اعلام می‌کند به همه دنیا واکسن می‌دهیم البته بعد از اینکه واکسیناسیون خودمان تمام شد و برای کشورها مانع ایجاد می‌کنند.

او گفت: کشور کانادا به ازای ۱ نفر ۹ عدد واکسن خریداری کرده، ولی واکسیناسیون در این کشور زیر ۱۰ درصد است.

حریرچی افزود: پاکبان‌هایی که در معرض انتقال پسماندهای بیمارستانی هستند جزو گروه نخست واکسیناسیون هستند.

او ادامه داد: مقرر شده بود که فاز یک واکسیناسیون تا پایان اسفند ۹۹ به پایان برسد، ولی به علت بد قولی شرکت آسترازنکا و کوواکس به تأخیر افتاد، ولی با واکسن‌هایی که دریافت کردیم امیدواریم تا دو هفته آینده گروه اول را واکسینه کنیم و بعد از آن وارد واکسیناسیون گروه دوم انجام خواهد شد.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: هیچ تفاوتی میان مردم و مسئولین برای واکسیناسیون نداریم، ولی استثناء هم داریم به عنوان مثال به ورزشکاران پارالمپیک که برای مسابقات عازم می‌شوند واکسن توزیع کردیم.

وی درباره زمان واکسیناسیون عمومی با واکسن تولید داخل هم افزود: تولید کنندگان اعلام کردند که واکسن انستیتو پاستور از اردیبهشت و واکسن برکت از اواخر خرداد تا اوایل تیر در دسترس قرار می‌گیرد و امیدواریم واکسیناسیون عمومی زودتر از مهر ماه انجام شود.


بیشتر بخوانید:

وارد موج چهارم کرونا شده‌ایم


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
سلام من مهران رجبی نیستم. رضا شفیعی جم هستم همون بامشاد. کرونا رو شکست بدیم
بی وفااااییییی بی وفایی دل من از غصه داغون شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
سلام من جواد عزتی هستم. خاهشا رعایت کنید تا گرفتار نشید. حرف های دکتر نمکی رو گوش دهید تا نمیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
به به سلام آقای جواد عزتی من عاشق شما هستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
نگرانی آدم بی عرضه اهمیتی داره؟!
نگرانی شما به چه درد ما می خوره؟!
8سال گذشت نفهمیدید جایگاهتون چیه!
جایگاه شما محل نگرانی نیست محل ارائه راهکار و اجرای اونه. بعد 8 سال حداقل این یکی را بفهمید!
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۲۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
نگران چیه ...!
ببندید مسیر ها رو همش میشینن فس فس میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
.تاکی میخایدسوار انواع موج وجهش کرونا بشید......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
وقتی همه ی مراکز تفریحی و گردشگری همین الان تو این وضعیت نارنجی بازه ، وقتی مترو و اتوبوسها قیامته ، پارک ارم و باغ وحش بازه ، مهدکودکها و مدارس بازه ، بایدم اوضاع روز به روز بدتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
این چه بازیه راه انداختین. کرونا برزیل کرونا چین کرونا انگلیسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
تا زمانیکه اوضاع بروقف مرادشون نشه .همینه ..اینا برنامه موج ۱۴۷ از نوع کرونای مریخی هم چیدن..خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کیست دشمن که در این معرکه جولان بدهد.کرونا مثله شیطانه که حریف ما نشد حالا میخواد از ترکه بیاد یا از ژاپن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کرونا کرونا خودتون مسخره کردید با گرونی ها مردم دچار مرگ تدریجی شدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
تورو به ارواح مردگان تون امتحانات نهایی حضوری را کنسل کنید.وای جی سی لطفاً پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
باید حضوری باشه تا معلوم بشه درس بلدی یا نه
Germany
ا
۰۹:۴۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
بی مسئولیتی و بی نظمی در مدریت کشور موج میزنه یعنی انقدر تفریح آقا زاده ها در ترکیه واجب بود مرز نبستید ؟ یعنی انقدر واجب بود مسافرها برای عید حتما ویلاشون برن که شمال هم برای سفر باز گذاشتید ؟؟ کلا سرمایه داران هستند که زندگی مردم عادی رو تو خطر میندازن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۲۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
تفریح رو آقازاده ها میکنن بدبختیش رو مردم بیچاره میکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کاش بجای نگرانی کاری انجام می‌دادید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
دیگه وقتی مرزا رو باز میکنید مردم واس تعطیلات برن ترکیه همین میشه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
باید متحد بشیم مردم همه باهم دوهفته بیرون نیایم نه فکر پول باشیم نه تفریح نه کارمون سلامتی مهمتر ه مثلا ۱۰ روز غیبت بخورم چی میشه بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
این نگرانی ناشی از بی کفایتی مسئولان در کنترل تردد های مرزی است.از چین باد بگیرید.سخت گیری لازم را ندارید
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۸:۵۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
معاون کل وزارت بهداشت:
نگران ورود کرونای برزیلی و آفریقایی از ترکیه به ایران هستیم.
واقعا!!!
خب مثل اماکن مذهبی که خیلی وقته درش رو تخته فرمودید جلوی پروازهای ساعت به ساعت ترکیه رو هم می گرفتید.
یا لابد شما هم مثل بقیه دولت مردان کاره ای نیستید.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۲۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
ایران شده کشتی بدون ناخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کرونای برزیلی و آمریکایی انگلیسی ترکی همشون باهم یه شاهی مرگ بر کافران
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۰۸:۴۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
#به عمل کار برآید به سخن دانی نیست.
#آغاز هر چه سریعتر واکسیناسیون ملی.
#آغاز هر چه سریعتر تولید انبوه واکسن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
با کدام پول؟
با کدام تکنولوژی؟
فعلاً که یک کشور عقب مانده مثل کوبا شریک واکسن سازی ایران شده.
شوروی و چین هم که فقط کپی کاری میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
تولید انبوه هر چه زودتر واکسن و آغاز بکار واکسیناسیون ملی و سراسری با تمام توان و با سرعتی بسیار بیشتر تا ریشه کنی ریشه این ویروس پلید میبایست انجام شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
لطفاً با توجه به شرایط موجود نحوه‌ی برگزاری امتحانات نهایی یه صورت حضوری را به جدیت تمام پیگیری کنید
United States of America
جانباز
۰۸:۱۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
نگران نباش خدا کنه بدتر از کرونا بیاد این دولت بی کفایت را با زیر مجموعه اش یکجا گرفتار کنه
Iran (Islamic Republic of)
بیسوادبی شناسنامه
۰۸:۱۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
آره دیگه فقط اماکن زیارتی درعراق ومساجدو...کروناهست اما آنتالیا واروپاو... خبری نیست!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
انگلیسیه که عورضه نداشت برزیلیه رو بفرستید بیاد
رینگ بعدی های نفس کش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
سلام من علی صادقی ام. لطفا رعایت کنید بهداشت رو
پخش کن نظرم رو وای جی سی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب منم هومن برق نورد هستم خخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
منم نورالدین خانزاده.....
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۲۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
از آشنایی با شما عزیزان خوش وقتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
سلام عشق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
وزارت بهداشت هم مثل دبیر کل سازمان ملل فقط نگران هست و ابراز نگرانی میکنه خود روحانی هم قبول نداره حرفاها و نظرات وزیر بهداشت رو پس خواهشا حرف نزنید هر وقت تونستید اجرای کنید حرف بزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
33ساله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کرونا انگلیسی از طریق مسافران هوایی وارد ایران شد بعد گفتید از طریق مرز زمینی عراق، انشاا... گاندو 3 تکلیف این نفوذی ها را هم مشخص خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
از مرز شلمچه بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۲ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
نگران نباش خودتون یک هواپیما بفرستید برن کرونا برزیلی رو هم بیارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
من میرم تا پارک سر کوچه که احدی توش نیست بچم یه سرسره بازی میکنه بازم عذاب وجدان آن دارم که بچه طوریه نشه حالا این مردم با چه ددل و جراتی پا میشن میرن سفر خدا میدونه که فقط از بی اعتمادی شون به حرف مسبولین هست . اینا همه حق الناسه هم آونایی که میرن سفر و رعایت نمیکنن هم کسانی که این تصمیمتان رو میگیرن ساحل کیش و بندر عباس رو میدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
الکی میگی !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
انقد چرت نگید مردم و نترسونید کرونای اصلا خود شمایید
Iran (Islamic Republic of)
الف
۰۶:۰۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
احتمالا کرونای ایرانی نداریم؟؟!!
Germany
ناشناس
۰۵:۴۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
لطفا وقتی نمیخواین کاری کنید اینقدر در مورد نگرانیتون هم حرف نزنید....

وزارت بهداشت فقط بلده قسم حضرت عباس بده و نگران باشه
اما عمل صفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
راه قاچاقچی ها رو نمی خواهند ببندند مرز و هواپیما و...همه اش در خدمت انواع قاچاقچی های ترکیه رو وعراق بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۲ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کرونای برزیلی و آمازونی و آفریقایی؟؟؟ وااای خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
مگه مرغ هست ! مرغ برززیلی !!!
Qatar
ناشناس
۰۳:۲۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کی از نگرانی بیرون می ایید بگید تا ملت نفس راحت بکشند
فقط اینقدری که شما و ستادمبارزه با کرونا پدر ملت را دراورد خون مردم را در شیشه کرده ،خود ویروس کرونا اینکار را نکرد
Singapore
Hatmi
۰۲:۲۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
همان توافق چین با ایران .توافق ایران با آفریقای جنوبی.که گاوهای آفریقایی را به ایران می آورد و اقتصاد و سلامت را تقویت می کند
Iran (Islamic Republic of)
بیسوادبی شناسنامه
۰۸:۱۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
میگم چطوره بخاطر تو بریم دوباره دست به دامن غربیهابشیم وهمون کرونای انگلیسی رو بیاریم ؟؟؟ها..؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
یعنی پیشگیری بهتر نبود از درمان؟ هزینه اش کمتر نبود؟ شماها مسیولین مریض هستید، به جای اینکه غصه بخوری الان سر کار اروم نشسته بودی، یه ماه رمضان بود، یه ماه هم امتحان بچه مدرسه ای، تا آون موقع هم واکسن می رسید، گاهی اوقات یه ذره فشار به مخ بد نیست، مردم از شهر به شهر دیگه نمی رفت، اگر هم کسی مشتاق بود، اول تست بعد سوار اتوبوس، قطار یا هواپیما اونم با هزینه خودش، اگر مسئول بودید مردم هم تابع بودن، ظالم هستید، ما که سفر نرفتیم دو سر سوختیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
اگر راهها را می‌بستند مواد مخدر و مشروبات الکلی و شیشه وکالاهای قاچاق چطور می خواست در کشور توضیع بشه سواره مثل رگهای خونی قاچاق چی های کالا ومواد هستند ببندد می میرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
شما که نگرانید چرا مرز هارو نمیبندید این دولت هم تا کل مردم به کشتن نده دست بردار نیست اول میگن سفربرید به میگن نرید بعدهمه جاروباز میکنن بعدمیگن مردم رعایت نمکنن بعد میگن واکسن نیست خلاصه هرچی خواستن تا الان گفتن ،ماهم که توی این اوضاع بدبختی وگرونی وکرونا کم کم افسردگی گرفتیم توی خونه موندیم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
شما که نگرانید چرا مرز هارو نمیبندید این دولت هم تا کل مردم به کشتن نده دست بردار نیست اول میگن سفربرید به میگن نرید بعدهمه جاروباز میکنن بعدمیگن مردم رعایت نمکنن بعد میگن واکسن نیست خلاصه هرچی خواستن تا الان گفتن ،ماهم که توی این اوضاع بدبختی وگرونی وکرونا کم کم افسردگی گرفتیم توی خونه موندیم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
شما که نگرانید چرا مرز هارو نمیبندید این دولت هم تا کل مردم به کشتن نده دست بردار نیست اول میگن سفربرید به میگن نرید بعدهمه جاروباز میکنن بعدمیگن مردم رعایت نمکنن بعد میگن واکسن نیست خلاصه هرچی خواستن تا الان گفتن ،ماهم که توی این اوضاع بدبختی وگرونی وکرونا کم کم افسردگی گرفتیم توی خونه موندیم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
دادش گلم تو اصلا نميخواد نگران باشي کرونا افريقايي برزيلي که خودش مياد يعني مرز رو باز ميزارن دون ميپاشنتا خودش بياد بعد درو ميبندن ميندازن به جون ملت مردمم نکه ميدارن تو صف مرغ ميوه روغن همه هم ميگيرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
دادش گلم تو اصلا نميخواد نگران باشي کرونا افريقايي برزيلي که خودش مياد يعني مرز رو باز ميزارن دون ميپاشنتا خودش بياد بعد درو ميبندن ميندازن به جون ملت مردمم نکه ميدارن تو صف مرغ ميوه روغن همه هم ميگيرن
Iran (Islamic Republic of)
حسام الدین
۰۰:۵۸ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
مرزها رو با ترکیه مجعول ببندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
ببین خیلی بیخود میکنی که نگران هستی اصلا نگران نباش موهات سفید میشه میاد و خواهد امد و آمده که خبر نداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۱ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
۱- کاهش نسل ایرانی
۲- رونق بیمارستانها
۳- و موارد بیشمار از آزاد نمودن مرزها و سفرها و زنده نمودن سلسله صفویان :
صف مرغ ، میوه ، خرید عید ، دادگاهها ، اداره ها و هزاران مورد دیگر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
نگران نباش.توصف مرغ همگی با هم کرونا می گیریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
کرونای مرغی
آخرین اخبار