کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های با در آمد ثابت مشابه سپرده‌های بانکی هستند، نقد شونگی بالایی دارند و بر خلاف سپرده ها، شرط ماندگاری یک ساله برای سود بالا را ندارند.

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال آیا بخش قابل توجهی از نقدینگی، از بازار سرمایه خارج شده است؟ اظهار کرد: از ابتدای شهریور امسال شاهد خروج نقدینگی ۷۵ هزار میلیارد تومانی از بورس بودیم، هر چند در کل بخش عمده‌ای از این نقدینگی جذب سپرده‌های بانکی و صندوق‌های با درآمد ثابت شد، در ماه‌های اول بخش املاک و مستغلات داخلی و خارجی و طی ماه‌های اخیر رمز ارز‌ها نیز میزبان بخشی از این نقدینگی بوده اند، ولی در شرایط کاهشی نرخ ارز، همواره دارایی با درآمد ثابت که نرخ ۱۸ تا ۲۲ درصد داشتند، عمده این نقدینگی را بلعیده اند.


وی در ادامه افزود: صندوق‌های با در آمد ثابت مشابه سپرده‌های بانکی هستند، نقد شونگی بالایی دارند و بر خلاف سپرده ها، شرط ماندگاری یک ساله برای سود بالا را ندارند، بر عکس بانک‌ها که نرخ‌های شکست سپرده بالایی دارند، طبق دستورالعمل بورس حداقل ۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد در سهام الزام به سرمایه گذاری دارند و مدیران صندوق‌ها بر اساس شرایط بورس، با این درصد‌ها بازی می‌کنند، ولی در مجموع باید حداقل ۷۵ درصد دارایی شان در اوراق بهادار با درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی سرمایه گذاری شده باشد لذا با توجه به تضامین اوراق و ریسک حداقلی سپرده‌های بانکی، ریسک این صندوق‌ها پایین است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: شرایط دیگری مانند الزام به سرمایه گذاری حداقل ۲۵ درصد در اوراق بهادار با درآمد ثابت دولتی و حداکثر ۴۰ درصد در سپرده‌های بانکی نیز وجود دارد، در حال حاضر ترکیب دارایی‌های عمده صندوق‌های با درآمد ثابت به شرح زیر است:۵ الی ۱۰ درصدسهام بورسی، ۲۵%اوراق با درآمد ثابت دولتی، ۴۰ درصد سپرده بانکی، ۲۵ تا ۳۰ درصد سایر اوراق با درآمد ثابت است.


بیشتر بخوانید


قلی پور تاکید کرد: رتبه بندی و بازده روزانه، هفتگی، ماهیانه و سالیانه و از ابتدای این صندوق ها، در کنار اطلاعات ترکیب دارایی، ارزش دارایی‌ها و تعداد واحد‌های سرمایه گذاری شان، مدیران، ضامن، حسابرس، متولی و امین در سایت fipiran.ir و در سایت‌های خود صندوق‌ها منتشر می‌شود می‌توان گفت که تاکنون با توجه به نظارت سختگیرانه و روزانه سازمان بورس، تخلفی در این صندوق‌ها دیده نشده است، برعکس سپرده‌های بانکی که نحوه استفاده بانک‌ها از آن‌ها به وکالت از مردم شفاف نیست. سود این صندوق‌ها بر خلاف بانک‌ها معمولا روزشمار است و صورت ابطال واحد‌ها بین یک یا دو روز کاری پول پرداخت می‌شود.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که صدور و ابطال واحد‌های سرمایه گذاری صندوق‌ها به چه شکل است؟ بیان کرد: صدور و ابطال واحد‌های سرمایه گذاری بسیار آسان و به صورت آنلاین است و به جز صندوق‌های etf مابقی از طریق وبسایت خود صندوق‌ها سرمایه گذاری قابل ابطال است. نرخ صدور و ابطال در سامانه آنلاین صندوق هر روز اعلام می‌شود. برخی از صندوق‌های بانکی در شعب بانک هم قابلیت صدور و ابطال دارند، ولی آنلاین از طریق وبسایت صندوق هم شدنی است که در سامانه مرکز اطلاعات مالی ایران fipiran بخش صندوق‌ها قابل دسترسی است. صندوق‌های با درآمد ثابت قابل معامله یا etf مشابه سهام از طریق کارگزاران بورس و یا حساب آنلاین مشابه سهام قابلیت معامله دارند.


قلی پور درباره میزان ریسک این صندوق‌ها گفت: این صندوق‌ها کم ریسک هستند، ولی بدون ریسک نیستند، در صندوق‌های با درآمد ثابت انتخاب صندوق با توجه به هدف سرمایه گذار مهم است، ریسک گریز‌ها دنبال صندوق‌های بزرگ با حداقل سرمایه گذاری در سهام باشند و ریسک پذیران می‌توانند صندوق‌های درآمد ثابت کوچک‌تر با درصد سهام بیشتر را انتخاب کنند. همچنین رتبه بازدهی یک ساله و بلند مدت آن‌ها را بررسی کنند، برخی صندوق‌ها ضامن هم دارند که البته الزامی نیست و برخی هم پیش بینی سود ارائه می‌کنند که اهمیت چندانی ندارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: بورس ایران ، نقدینگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
من چند ساله تو این صندوقها هستم و همیشه بالاتر از سود بانکی سود میدن و تعداد خیلی کمی هستن که تو بورس به حداکثر سرمایه گذاری برسن برای همین بور خیلی تاثیر کمی داره تو این نوع صندوق و میشه گفت با انتخاب درست سرمایه گذاری خوب و خیلی کم ریسکی هست و پولتون هم همیشه ازاده هروقت خواستید امکان برداشت هست پس در حال حاظر اگر از بورس خارج میشید یا دو دل هستید این صندوقها به شرط انتخاب صندوق درست بهترین تصمیم گیریه و باز پرداخت سود بر خلاف بورس ماهانه هست و مثل بانک اما با بازدهی بالاتر
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۱۹:۱۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
تعهدات صندوق بادرآمدثابت از کم ریسک باید به بدون ریسک برسه وگرنه محرک خطربورس میشوند.ضامن باید داشته باشند.
آخرین اخبار