به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سریال «منم دوستت دارم» با نگاهی به مقوله خانواده و با بهره گیری از نظر کارشناسان، سعی دارد با ارائه راهکارهایی مبتنی بر علوم روانشناسی به حل چالشهای روزمره و در نتیجه تقویت روابط اعضای خانواده کمک کند و در چند قسمت به موضوعهای مختلف روابط اعضای خانواده میپردازد، اما در قسمتی از این برنامه به موضوعی پرداخت که تاکنون به صورت مستقیم پرداخته نشده بود و این اتفاق با واکنشهای مختلفی از طرف مخاطبان و فضای مجازی همراه شد.
مجید پرکار کارگردان این سریال در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «نمیدانم باید خوشحال باشم به سبب استقبال مردم از این حرکت فرهنگ ساز و یا غمگین باشم که موضوعات مربوط به روح و جسم بانوان سال هاست نادیده گرفته شده و پخش این چند دقیقه، به این میزان ذوق زدگی و واکنش به همراه داشته است. بر خود لازم میدانم تاکید کنم که طرحِ ساخت قسمت عادت ماهیانه با پیشنهاد، حمایت و اعتماد مدیران شبکه سلامت به ثمر رسید و این نوید بخش رویکردی تازه در رسانه ملی است. باور دارم که در تلویزیون (پرمخاطبترین رسانهی کشور) به شان و ادب میتوان در مورد بسیاری از موضوعات سخن گفت و فرهنگسازی کرد».
به بهانه همین موضوع گفتگویی با غلامعلی افروز روان شناس و عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور داشتیم و پیرامون این موضوع توضیح داد: این موضوعات را در برنامههای خانواده بسیار مطرح کردم. این یک بحث جهانی است که باید به آن توجه کرد. فرزند آوری برای یک خانواده بسیار مهم است. در ازدواجهای ماندگار ما انتظار فرزند آوری داریم، این موضوع برای کیان خانواده مهم است و سرمایه کشور محسوب میشود. رشد جمعیت از طریق فرزند آوری است و باید به این موضوع توجه ویژهای داشت.
وی عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید در این دوران آقایان باید مراقبتهای عاطفی و حمایتی بیشتری از همسرشان داشته باشند، چراکه خانمها مکلف به فریضههای دینی هم نیستند. نماز و روزه هم در این دوران برای خانمها واجب نیست. در حالی که نماز برای آقایان در هر شرایط واجب است، اما برای خانمها در این دوران استراحت بیشترین نقش ممکن را دارد. اگر در این دوران حمایتها صورت بگیرد زندگی خیلی زیبا و زندگی آرام میشود.
این روانشناس توضیح داد: مطالعاتی که من انجام دادم که در کشور خودمان و خارج از کشور صورت گرفته است، بیش از۷۰ درصد آسیب پذیریها عاطفی و دعواهای خانوادگی، تعارض و تناقضها در همین مدت یک هفته انجام میشود. حتی بررسی کردند ۷۴ درصد دخترانی که با پدر و مادر، معلم و مدرسه درگیر شدند و وارد کانون اصلاح و تربیت شدند، در همین یک هفته قاعدگی بوده است. به همین دلیل باید صدا و سیما حتی مساجد برای زوجهای جوان این موضوعات را مطرح کنند. چراکه برخی از آقایان جوان نمیدانند و انتظارشان در آن یک هفته مثل همیشه است. چرخه جسمی و روانی زنان در این یک هفته تغییر پیدا میکند.
افروز تصریح کرد: در این یک هفته آدمهای مختلف ساختار متفاوت دارند. به همین دلیل موضوع مهمی است که به آن پرداخته شود و به همه جوانان و دانشجویان گفته شود. خداوند میفرماید محور ازدواج بر «مودت و حکمت» استوار باشد. مودت به زبان ساده یعنی محبت متقابل است و محبت یعنی گذشت، ایثار، صداقت، شجاعت، عدالت و رحمت یک واژه علمی و دینی با نگاه ژرف است.
افروز درباره عملکرد تلویزیون گفت: من خودم ماهی دوبار حداقل در تلویزیون حضور داشتم، در بسیاری از این برنامهها با رعایت حریم ارزشها به زبانی که الان عرض کردم این موضوعات را توضیح دادم که دوران قاعدگی دوران مهمی است.
این کارشناس اظهار کرد: خیلی از خانوادهها نحوه برخورد با دختر نوجوان را نمیدانند و اگر این درگیریها را بررسی کنید بالای ۷۰ درصد در آن یک هفته بیشتر میشود. تلویزیون باید قطعا به این موضوع بپردازد، هیچ وقت تابو شنکی نبوده چراکه من خودم در تلویزیون به آن پرداختم. این موضوعات تربیتی و اخلاقی است. چراکه مخاطبان ما دختران، پسران جوان و پدر و مادرها هستند.
انتهای پیام/
و این مسئله زمان مهمی از زندگی شون رو تشکیل میده
که زمان کمی نیست
چرا بی حیایی؟ اصلا چرا بعضی ها پریود رو با مسائل جنسی مقایسه می کنن که نباید عنوان بشه؟
چه برسه فرهنگسازی!!!
پریود به خانمها این امکان رو میده ی که فرزندی رو بدنیا بیارند و این چیز شگفت انگیزیه!
ولی خانمها خودشون حس خوبی نسبت بهش ندارند
( خودم هم قبلا نداشتم)
در مورد قرآن هم هیچ کجا این مسائل رو با بی حیایی عنوان نکرده حتی اگر حکمی هم در این مسائل آورده میشده که یک مساله لازم بوده هم در لفافه سخن گفته میشده و اصلا جایگاه قرآن به عنوان یک کتاب دینی(که باید این مسائل رو بگه وگرنه نمیتونه احکامش رو بیان کنه) با تلویزیون و سریال خیلی فرق داره، هیچ وقت پیغمبر جلوی یه بچه از این حرفها نمیزدن
پس لطفا قیاس مع الفارق نکنید و قرآن رو سپر گفتار خودتون قرار ندید
دانشگاه ها باید پاسخگو باشند و به این سوال مهم پاسخ دهند که خروجی ما به عنوان دانشگاه و به عنوان استاد چه بوده است و چگونه توانسته مسائل جامعه را به بهترین شیوه حل کند.
طرف وقتی مبتلا شد تازه میفهمد چه بیماری گرفته است.
با اطلاع رسانی نکردن و آموزش های نادرست حالا هزاران نفر دچار بیماری های ناعلاجی شدند که حتی نمیتوانند دم از بیماری خود بزنند.
حداقل یه چیزی بگو با عقل جور دربیاد.
ثانیا پدران و نسلهای فعلی با فرهنگ غنی ودرست ودقیق اصیل خودمون زندکی کردند و فرزندان سالم وتوانمندی هم که موجب افتخار کشور شدند در حوزه های مختلف تحویل دادند.
ثالثا اتفاقا طلاقها حاصل ادا دراوردن غربیهاست چون خیلی از خانواده ها درست فرهنگ را منتقل وانوزش ندادند هجوم و هجمه سنگین فرهنگی باماهواره وشبکه های مجازی و... به اضافه تنبلی بعضی از مسولین در انجام وظایف خودشون و اتفاقاتی که افتاد منجر به این شد که غرب به نفع خودش بهره برداری کند.
اصلا هم اینطور شما گفتید نیست که پسر ودختر ناگهان در زمان ازدواج بهم برسند و....
بسیاری از ازدواجها هم موفق وپایدار بوده وهست این نبوده که همه منجر به طلاق شود اتفاقا ازدواجهای احساسی و با ادا دراوردن وتقلید از غرب منجر به طلاق و بی ثباتی بیشتری دارد تا ازدواجهای مطابق فرهنگ وشرعی خودمان.
کلاغ خواست راه رفتن کبک رو یاد بگیره راه رفتن خودش هم یادش رفت
هنوز در ژاپن شیوه غذا خوردن به روش سنتی و فرهنگی خودشان به فرزندانشان آموزش میدهند ورعایت میکنند ومثل ما هرکز پشت به اصالت خودشان نکردند
اولین اشکال وارد بر ساخت برنامه تلویزونی در این گونه مباحث، از بین رفتن حیا بین گروه تولید فیلم است و مسلما دیالوگهای اینچنینی بین زن و مرد نامحرم نه وجاهت اخلاقی دارد و نه شرعی. ضمن این که استدلال تولید اینگونه برنامه ها حتما در آینده بستر تولیدات هنجارشکن دیگری را نیز به دنبال خواهد داشد.
دوم اینکه وجود مسائل و واقعیات دلیل بر بیان علنی آنها نیست و به همین علت تلویزیون محل مناسبی برای طرح مسئله خصوصی خانمها را در سطح رسانه و اصلاح آن دسته از همسران کم اطلاع نیست، زیرا از طرفی هیچ محدودیتی در مراجعه مخاطب وجود ندارد و از طرف دیگر رسانه هم هیچ اطلاعی در مورد مخاطب برخط ندارد.
اولا نمایش این جور برنامه ها باید دسته بندی سنی بشه و اینکه به خانواده ها بفهمونن که هر کسی نباید هر برنامه ای رو ببینه.
دوما نمایش و عنوان این مسائل بد نیست، اتفاقا خیلی هم خوبه و باعث افزایش آگاهی مردم میشه (همه که دانشگاه نرفتن و درس خونده نیستن، بماند آدم تحصیل کرده هم در خیلی از این موارد سواد نداره).
شمایی که فکر میکنی عنوان این مسائل به دین آسیب میزنه باید این رو هم بدونی ندونستن آسیب بیشتری میزنه. این رو هم بدونید حدود نیمی از جامعه رو زن ها تشکیل میدن.
ما انسانیم یاد میگیریم و رفتار میکنیم ، حیوان نیستم که با غریزه عمل کنیم.
من میرم یکی دیگه رو میگیرم!
پیشنهاد می شود به جای این کار از برنامه های آموزشی در صدا و سیما استفاده شود.
صدا و سیمای ما باید نماد فرهنگ و کشور ما باشد.متاسفانه این سازمان همانند بعضی از دانشگاهها که حجاب بسیار ضعیف و ناهنجاری های اجتماعی دیده میشود و به آن سمت حرکت میکند.
برای مثال برنامه های فیلم و سریال ماه مبارک رمضان در سال های اخیر بویی از ماه مبارک ندارند.نه معنویت و نه مذهب و دین و نه اعتقادات.
برای مثال کدام برنامه ماه رمضان افطار را نشان میدهند.کدام برنامه ماه مبارک نماز خواندن نوجوان و جوان ما را نشان میدهد.
موضوع یک موضوع تخصصی
براساس نظر دکتر افروز هم 74 درصد مشکلات زنان و مردان در این دوره است
پس چرا نباید مطرح میشد؟؟؟؟؟؟؟
قرآن هم صراحتا اشاره داره
پس فردا هم بریم به دعوای خدا (العیاذ بالله)
همه چی به مدرک تحصیلی و سخنوری نیست، حالا میخواد کارشناس مطرح جامعه باشه وقتی بلد نیست کجا چیو مطرح کنه، به درد نمیخوره..
مگه مخاطبان ما فقط زن و شوهر و دخترو پسر نوجوان هستند؟
ما مخاطبان معصوم و کوچکی هم داریم که اصلاً و به هیچ وجه (نظر جدید کارشناسان غربی هم همینه) نباید در این سن موضوعات اینچنینی رو درک کنند.. نباید ذهن کودکانمون رو که دوران بازی کردن و خلاقیت شونه با این جور مسایل بی ربط به سنشون ، مشغول کرد و تمام استعدادهایشان رو از بین برد...
بنظر منم بیان مطالب اینچنینی از واجباته اما نه در رسانه عمومی که تمام اقشار وسنین مختلف رو در برگرفته...
۱.مدرسه میتونه بهترین گزینه برای آموزش به مردهامون باشه..
۲.آموزش زوجین هنگام آزمایشات و مشاوره های قبل ازدواج...
۳.آموزش مراکز بهداشت محلات به پدرو مادرها برای توجیه فرزندانشان در این مورد...
۴.مقالات متعدد در این رابطه...
اگه متعصبانه به قضیه نگاه نکنید راه حل های منطقی ای میشه ارائه داد..
ولی به نظرم این مباحث در صدا و سیما تو برنامه های جدی تر و علمی تر با بحث و دلایل علمی بیان بشه بهتره نه سریالها
اصلا احتیاج به این نیست حتمادرتلوزیون یک سکانس ساخته بشه که بهش یک اشاره کوچک داشته باشه
قبلا حتی درباره بارداری و بیماری های پستان هم کسی جرات حرف زدن نداشت و خیلیا بر اثر همین ندونستن یا بیمارتر میشدن و یا میمردن
خیلی خوبه که اطلاع رسانی میکنن و آموزش میدن
زمانی که ما در کشوری زندگی می کنیم که فضای مجازیمون طبقه بندی اطلاعات نداره و دسترسی به اطلاعات برای عموم آزاد هست، من به عنوان یک مادر سئوالاتی را که در ذهن فرزند کوچکم ایجاد میشه را چگونه پاسخ بدهم به ویژه برای فرزند پسر در سن بلوغ
مسلما باید مطالعه کنید و به صورت علمی و قابل فهم جواب سوالات بچه هاتون رو بدید بهشون دروغ نگید و بدونید که اونها هم یه روز درگیر زندگی و مسئولیت میشن جوابهاشون رو طوری بدید که از جستجو در اینترنت بی نیاز بشن
اصل و نیاز تهیه این برنامه های تلویزیونی هم به این دلیله که متاسفانه اکثر پدر و مادرها و معلمهای ما در توضیح این موارد برای بچه ها ناتوان بودن و عملکرد مطلوبی نداشتن
دوستان صداوسیما سعی کنید بیش از حد وارد جزئیات نشید
زمان نوجوانی حتی خودم هم نمی دونستم چرا موقع قاعدگی بهم ریخته ام . فکر می کردم ادم بد اخلاقی هستم و باید خودم رو تادیب کنم . چقدر عذاب وجدان داشتم
مثل این میمونه که یه فیلم با ژانر ترسناک و یا خشن رو برای همه که کودکان هم شاملشون هستن پخش کنید. طبیعی هست که عده ای مخالفت می کنند که البته حق هم دارند.
تو تلویزیون جلوی بچه و نوجوان مناسب نیست
مادرها، پدرها رو آگاه کنن، و خانمها با همسرانشان درباره این موضوع صحبت کنن
مسائل خصوصی نباید در عمومی مطرح بشه
قبح شکنی برای مسائلِ خصوصیِ دیگه ست.
اونچه مشخصه، عمومی کردن مسائل شخصی فقط راه سو استفاده را باز میکنه. کسی که باید بدونه میدونه یا به مرور یاد می گیره ولی این آدمهایی که ادای روشنفکری در میارن فقط دنبال ارضای بیماری های روحی روانی خودشونن نه بهبود شرایط جامعه.
مطرح کردن عمومی ضرورتی نداره، اما اگر اصرار دارید باید قبلش زیرساخت هاش را درست کنید و دنیا را از آدم های نادان بزدایید که عملا ممکن نیست. پس بهتره اجازه بدید هرکسی خودش در مورد مسایل شخصیش تصمیم بگیره. اگر خانمی دوست داره جار بزنه بره بزنه اما نمیتونه جای همه تصمیم بگیره فقط از طرف خودش میتونه جار بزنه. خیلی از خانم ها دوست ندارند همه بدونند، دوست دارن فقط نزدیکانشون و کسایی که بهشون مرتبطه بدونند. پس به حق انتخاب بقیه احترام بگذارید.
رسانه عمومی که هرکسی با هر سن و شخصیتی پاش میشینه جای باز کردن مسائل خصوصی نیست.
از پدر و مادر خجالت می کشیم.
از معلم خجالت می کشیم.
واقعاً باید چه کرد؟
به نظر من در مورد مسائل خانواده و دینی باید از افرادی با تحصیلات و علم بالا در دبیرستان ها و دانشگاه ها استفاده بشه به طوریکه خود این متخصصین شروع به طرح مساله و پاسخ دادن به اون کنند. باید افراد متخصص با درجه علمی بالا در این زمینه وارد شوند تا بدونند چه طوری باید طرح سوال کرد و چگونه باید انگیزه سوال پرسیدن رو ایجاد کنند تا ضمن داشتن حیا، پاسخ سوال ها هم داده شود.
بیان چنین موضوعی خیلی خوبه،ولی قبل ازدواج کلاسهایی که برگزار میکنند فقط به موضوع جنسی توجه میشه،بنظرم خیلی خوب میشه کلاس های مشاوره درمورد موضوعات اینچنینی گذاشته بشه،واقعا مهمه و به درک مشترک زوجهای جوان و شاید حتی کاهش طلاق کمک شایانی بکند.
خانم ها که خودشان میدونند، دختران هم خانواده و مدرسه باید آموزش بدهند.
آقایون هم هرکی من دیدم همسرانشان قبل ازدواج بهشون میگن.
هیچ وقت چیز مخفی نبوده و نیست. اما اعلان عمومیش چه فایده ای داره که اینقدر روش مانور میدید؟!
ادبیات قرآن و بزرگنماییش مثل شماست؟! واقعا خیلی خوبه به اندازه ادعاتون از قرآن یادبگیرید و عمل کنید.
به نظرم این ما هستیم که وقت غذا خوردنمون رو انتخاب می کنیم و اینکه چه چیزی رو نگاه کنیم و یا اینکه اصلا وقت غذا خوردن نگاه کردن تلویزیون درسته یا نه؟!
و تلویزیون امکان این رو نداره که برناه هاش رو با زمان غذا خوردن ما هماهنگ کنه.
پسره دبیرستانی نمیدونست اصلا چیه!!!؟ اینا زشته نه آگاهی دادن
چه برسه به زوج های متاهل که جز واجباته
این قضیه رو خیلی دخترا نمیدونن بخاطر اینکه پدر مادرشون میگن مثلا زشته و صحبت نمیکنن با بچه وقتی هم بزرگ میشه همیشه واهمه داره از این حالتش.
تو زوده این چیزارو بفهمی.
شما همونایی هستید که با نگاه کردن به تعداد لایک رای دادین به روحانی!!
آخه این چه مدل نتیجه گیری ایه که شما دارین میکنین؟
قربون خدا برم وه پسر بدنیا اومدم (: (: (: (:
این جور مسائل رو فقط باید تو دبیرستانای دخترونه یا گردهمایی های زنا و دخترا بهشون آموزش داد نه تو رسانه های عمومی
دبگه خدایی لوس نشین اوایل که پربود میشی ادم درد داره و حساسه ولی چند سال که بکذره و بچه دار میشی دیکه عادی میشه