غلامرضا الهیاری گفت:حمایت از تعاونی‌های منابع طبیعی به تحقق شعار سال ۱۴۰۰ بویژه در بخش توسعه، تولید و حفاظت از این داشته‌های با ارزش کمک می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  غلامرضا الهیاری رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: تعاونی‌های منابع طبیعی نقش ویژه‌ای در جلب مشارکت عمومی و توان بخش خصوصی دارند و می‌توانند در پیشبرد اهداف حوزه تولید، حفظ عرصه‌های طبیعی و بهره برداری اصولی و درست از آن‌ها سهیم باشند.

او خاطرنشان کرد: غیر از پایداری اراضی طبیعی، تعاونی‌ها قابلیت بالایی در تولید اشتغالزا دارند و وابستگی کم آن‌ها به اعتبارات دولتی از مزایای آنهاست.

الهیاری ادامه داد: در عرصه آموزش و فرهنگ‌سازی، کمک به تشکیل سازمان‌های مردم نهاد از دیگر ضروریاتی است که باید به آن توجه شود تا با مشارکت عمومی، زمینه بهره برداری بهینه و حفظ اراضی طبیعی و محیط زیست فراهم شود.

رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: جلب مشارکت ساکنان مناطق طبیعی مانند جنگل‌نشینان با اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی میسر خواهد شد و این موضوع جزو برنامه‌های امسال ماست.

الهیاری تصریح کرد: سال گذشته بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ معتمد مناطق مختلف استان در دوره‌های آموزشی منابع طبیعی و عرصه‌ها شرکت کردند و در قالب آن زمینه آموزش افراد جوامع محلی مهیا خواهد شد.

رییس اداره آموزش، ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان فعالیت حدود ۴۰ تعاونی منابع طبیعی در استان اظهار کرد: سعی شده که در هر ۲۴ شهرستان استان، دست‌کم یک تعاونی وجود داشته باشد تا در کنار اشتغالزایی به افزایش شمار این مجموعه‌ها هم کمک شود.

رهبر انقلاب اسلامی، سال ۱۴۰۰ را سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند.

استان اصفهان از حیث عرصه‌های طبیعی با ۲۴ شهرستان ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن (معادل ۹.۸ میلیون هکتار) را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی تشکیل می‌دهد.

از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار را مرتع (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (۳۲ درصد) دربرگرفته است.

جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است.

سرانه جنگل در استان کمتر از ۰.۱ هکتار گزارش می‌شود، اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی و درختچه ای) برخوردار است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.