به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، قاسم جان بابایی ،معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه در سفر به قم در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری قم گفت: تا پایان ماه رمضان جمع زیادی از افراد پرخطر علیه ویروس کرونا واکسینه میشوند.
او افزود:ظرف دو ماه آینده با تولید انبوه واکسن و واکسیناسیون عمومی مقابله با کرونا با فراغ بال بیشتری میتوانیم مردم را نسبت به برگزاری مجدد مراسم و آیینهای ملی و مذهبی دعوت کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این که کرونای انگلیسی به صورت گسترده در سطح کشور پخش شده است، ادامه داد: ۴ خط تولید واکسن کرونای ایرانی راه اندازی شده است و به زودی محصولات آن ها در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
جان بابایی گفت: ویژگی مهم بیماری کرونا غافگیری است و تمام کشورهای دنیا از شیوع آن به نوبه خود دچار استرس و اضطراب شدهاند.
به باور او، در تیرماه پارسال به این نتیجه رسیدیم که تیپ کرونای فعال در ایران از نوع ووهان چینی نیست و از انواع جهش یافته آن به ویژه از نوع اروپایی است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کرونا فقط یک بیماری عفونی نیست بلکه تمام مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را نیز درگیر میکند.
جان بابایی گفت: در استان قم به ازای هر ۱۰ هزار تن ۱۴۸ نفر به کرونا مبتلا شدند و درصد قابل توجهی از مردم قم هنوز به این ویروس آلوده نشدهاند و به همین رعایت شیوه نامه های بهداشتی بسیار مهم است و بخش زیادی از فوتهای کرونایی قابل اجتناب است.
به گفته او از دی ماه پارسال میزان فوتیهای کرونایی قم بسیار پایین تر از میانگین کشوری بود که نشان از مدیریت مطلوب این بیماری در استان است، در حالی که در حال حاضر تعداد بستریهای کرونایی قم در حال عبور از میانگین کشوری است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعطیلی مراسم نیمه شعبان در استان قم در شرایط کرونایی فعلی کاملا ضروری بود چرا که بی تفاوتی در این اوضاع میتوانست پیک و موج کرونا در قم را از وضعیت کنترل خارج سازد.
جان بابایی اظهار کرد: روند اجرای طرح شهید سلیمانی در قم و رهگیری افراد مبتلا به کووید ۱۹ در استان قم و تستهای انجام شده کاملا مطلوب و رضایت بخش است.
او افزود: مجموعه مدیریت قم عملکرد مطلوبی در مبارزه و کنترل بیماری کووید ۱۹ در طول ۱۳ ماه گذشته داشته است.
قاسم جان بابایی در این سفر پس از حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران قم، از وضعیت بیمارستان امیرالمومنین (ع) قم، که تنها مرکز کرونایی استان در آن مستقر است، بازدید کرد.
وی در این بازدید از بخش بیماران کرونایی و آی سی یو بیمارستان بازدید و از خدمات کادر بهداشت و درمان قدردانی کرد.
بیمارستان امیرالمومنین (ع) قم با ۲۳۰ تخت بیمارستانی و با زیربنای ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمربع افتتاح شد؛ این پروژه بیمارستانی برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد کرده است؛ این بیمارستان موقوفه مرحوم آیتالله حاج سید محمدباقر خوانساری است.
به دنبال افزایش تعداد بستری شدگان کرونایی در قم، این استان که از روز بیستم دی ماه ۹۹ به منطقه آبی کرونایی کشور ورود پیدا کرده بود از بیست و پنجم اسفند وارد منطقه زرد شد.
کارشناسان نسبت به وخیمتر شدن وضعیت در صورت بی توجهی مردم به توصیههای ستاد کرونا و برگزاری دورهمیها و مهمانیها و نیز انجام سفر هشدار میدهند.
انتهای پیام/ش