معاون بهداشتی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: افزایش شمار کودکان کرونایی و رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی در کاشان بسیار نگران‌کننده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مهدی دلاوری معاون بهداشتی و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان امروز در وبینار رسانه‌ای با تاکید بر اینکه آمار کرونای کاشان در روز‌های اخیر روند افزایشی داشته است، گفت: استفراغ و اسهال شدید از علامت‌های کرونا در کودکان است.

به گفته او، رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی خدمت‌دهندگان و خدمت‌گیرندگان در نزدن ماسک و فاصله‌گذاری در این شهرستان از ۷۵ و حتی ۸۰ درصد در برخی روز‌ها به ۴۵ درصد نگران‌کننده است.

او به صدا درآمدن آژیر خطر در کاشان به لحاظ شرایط حساس و ویژه رعایت‌نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی را تاکید کرد و افزود: آمار بستری نیز سه رقمی و به ۱۰۳ نفر رسیده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به همکاری خوب مردم و دستگاه‌های اجرایی از جمله فرمانداری، شهرداری، اداره تبلیغات اسلامی و به ویژه نیرو‌های بسیج در سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: اکنون نشانه‌های رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کاشان هشداردهنده است و در صورت روند استمرار آن از سوی مردم و گردشگران به ویژه در غفلت کردن از ماسک‌زدن و فاصله‌گذاری اجتماعی با وجود ویروس جدید انگلیسی و قدرت بالای گردش آن وضعیت بدتر خواهد شد.

یک مورد از کرونایی‌های انگلیسی مسافر نوروزی است

دلاوری با اشاره به قدرت سرایت ۷۰ درصدی کرونای انگلیسی گفت: یک نفر از مجموع هشت مورد ابتلا به ویروس کرونای انگلیسی در کاشان مسافر نوروزی و بقیه بومی منطقه هستند.

او افزود: ۶ مورد از هشت مورد کرونای انگلیسی در رده سنی ۳۱ تا ۴۰ سال، یک مورد در رده سنی ۴۱ تا ۵۰ سال و یک مورد نیز در رده سنی ۵۱ تا ۶۰ سال هستند.

به گفته او، گردش بالای ویروس کرونای انگلیسی اهتمام ویژه در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را می‌طلبد.

کاهش فوتی‌ها دلیل بر پایان کرونا نیست

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: کاهش آمار فوتی دلیل بر پایان کرونا نیست، بلکه به دلیل ۲ شاخص رهگیری مداوم و سریع کارشناسان بهداشت و درمان در کرونایی‌ها و مراقبت و درمان کامل آنان در مرکز‌های بستری با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است، از این رو نباید این کاهش گول‌زننده  برای شهروندان منجر به به عادی‌انگاری و غفلت از رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تداوم این زنجیره کشنده شود.

او ادامه داد: درصد مثبت شدن آزمایش‌های پی‌سی آر در دی، بهمن و اسفند ۹۹ به ترتیب ۱۶، ۱۳ و ۲۰ درصد بود که در هفته نخست فروردین امسال به ۳۱ درصد و چند ماه اخیر به دلیل رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های روند افزایشی یافت.

دلاوری از همشهریان و هموطنان خواست که با مشاهده هرگونه رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی یا موارد بهداشت حرفه‌ای مراتب را به سامانه تلفنی ۱۹۰ اطلاع دهند.

ساخت کیت تشخیص کرونای انگلیسی در مرکز رشد دانشگاه

معاون دانشگاه علوم پزشکی کاشان با یادآوری ساخت کیت تشخیص ویروس جهش یافته انگلیسی در مرکز رشد این دانشگاه گفت: این مهم مورد تایید قطعی انیستیتو پاستور نیز قرار گرفت که این کیت در روز‌های آینده برای سایر موارد جدید مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گفته او، این کیت‌ها با تشخیص آزمایش سریع به روش مولکولی نه با روش آزمایش رپید در رهگیری انجام می‌شود و به زودی روانه بازار می‌شود و یا دست‌کم مورد استفاده مرکز‌های تشخیص دانشگاه قرار می‌گیرد.

آغاز طرح تشدید گام چهارم کنترل کرونا

دلاوری با اشاره به آغاز گام چهارم مدیریت و کنترل کرونا از آبان و آذر ۱۳۹۹ در قالب طرح شهید سلیمانی با نتایج ارزشمند اجرای آن در کاشان خاطرنشان کرد: طرح تشدید گام چهارم مراقبت‌ها، فعالیت‌های نظارتی و حمایتی به ویژه برای تعطیلات نوروز از ۱۸ اسفند ۹۹ تا کنون با چهار هزار و ۴۱۸ آزمایش سریع گرفته که هفت و هفت دهم درصد به تعداد ۳۴۰ مورد با رشد ۲ درصدی در آزمایش‌های رپید رهگیری و مثبت اعلام شد.

او افزود: کنترل بحث بیماریابی و افزایش مراقبت افراد پرخطر و سالمند نیز در این طرح تشدید و با پوشش جمعیت ۵۵ هزار نفری دانشگاه انجام و هشت هزار و ۵۰۰ نفر غربالگری و آموزش داده‌ شد.

تزریق یک هزار دز واکسن در کاشان

دلاوری همچنین با یادآوری تزریق یک هزار دز واکسن اسپوتنیک و کواکس به کادر درمان و افرادی که به طور مستقیم با ویروس کرونا ارتباط دارند، ادامه داد: از روز‌های آینده واکسن سینوفارم برای بیماران خاص و سرطانی تزریق خواهد شد.

او همچنین از خرید افزون بر ۱۲میلیارد تومان داروی رِمْدِسیویر (Remdesivir‎)، فاویپیراویر (Favipiravir) و سایر دارو‌ها و هشت میلیارد تومان تجهیزات محافظت فردی را از ابتدای اپیدمی از طریق معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.

بازید افزون بر سه هزار مکان و مرکز حساس
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با یادآوری سه هزار و ۱۹۲ مورد بازدید از مرکز‌ها و مکان‌های حساس از ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ تا ششم فرودین ۱۴۰۰ اضافه کرد: ۳۰ مورد به مرجع‌های قضایی معرفی شدند، ۵۴۴ مورد اخطار بهداشتی گرفتند، ۸۱ مورد نمونه‌برداری آب شد، ۲۳ مورد از مرکز‌های پخت غذا و نانوایی و رستوران‌ها پلمب شد و سه هزار و ۳۴۴ کیلوگرم مواد غذایی فاسد معدوم شد.

دلاوری افزود: ۱۷۴ مورد مرکز‌های بین راهی، ۱۰۰ مورد مرکز‌های اقامتی و میهمانپذیرها، ۱۰۷ مورد جایگاه‌های سوخت، ۵۵ مورد پایانه‌های مسافربری برون‌شهری و درون‌شهری و ۵۲۵ مورد از اداره‌ها، بانک‌ها و صنوف نیز بازدید شد.

او اضافه کرد: بر پایه آمار منتشر شده بر روی وبگاه سازمان جهانی بهداشت (WHO) تاکنون در ایران یک میلیون و ۸۳۸ هزار و ۱۰۳ نفر مبتلا به کووید قطعی ثبت و ۶۲ هزار و ۲۲۳ نفر از هموطنان فوت شدند.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل زرد است.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.