به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گرچه بیشتر نیروهای پلیس در دنیا برای کار حافظت از سگهای آموزش دیده استفاده میکنند، اما پلیس چین ترجیح میدهد این وظیفه را به غازها بسپارد. در ادامه از فرهنگ مردم چین بیشتر خواهیم گفت.
۱- هدیهای که به شما میدهند را نباید بلافاصله قبول کنید
در چین وقتی هدیهای میگیرند، عرف این است که اول دست کم یک بار آن را رد کنند و بعد قبولش کنند. اما نه برای اینکه از آن هدیه خوش شان نمیآید، بلکه صرفاً به این خاطر که این کار را مؤدبانه میدانند. چینیها خوش شان نمیآید که برایشان هدیههای گران قیمت بخرند و بسیاری از اوقات آن را رشوه تلقی میکنند؛ بنابراین اگر بخواهید به رسم چینیها در یک پاکت کلاسیک قرمز رنگ به کسی هدیه دهید، حواس تان باشد که مبلغ داخل آن زیاد نباشد.
۲- خیلی از زنها در ساحل فیس کینی به سر میکنند
صافی و سفیدی پوست برای زنان چینی همواره یک استاندارد زیبایی ایده آل بوده است، چیزی که نور خورشید دشمن آشکار آن است. به همین خاطر بود که در سال ۲۰۰۴ فیس کینی (Face-kini) اختراع شد و حالا زنان در بسیاری از مناطق ساحلی چین از آن استفاده میکنند. فیس کینی صورت زنان را نه تنها از نور خورشید بلکه از عروسهای دریایی و جلبکها هم محفوظ نگه میدارد.
۳- پلیسها گاهی به جای سگهای نگهبان از غازها استفاده میکنند
شاید عجیب به نظر برسد، اما در بخشهایی از چین مثل استان شین جیانگ پلیسها گاهی به جای سگها از غازهای اهلی استفاده میکنند. دلیلش آن است که غازها پر سر و صدا و پرخاشگر هستند و در عین حال چشمان تیزبینی دارند. این پرندهها بسیار قلمرو طلب هستند و تا مزاحم را فراری ندهند دست از بال زدن و فریاد کشیدن برنمی دارند.
۴- چینیها تقریباً هر جایی چرت میزنند
در چین بیشتر مردم ساعتهای طولانی کار میکنند و گاهی هیچ تعطیلی ندارند. به همین خاطر قابل درک است که در طول روز هر جا که شود چرت میزنند. فرقی نمیکند آنجا محل کارشان، در قطار یا حتی روی نیمکتی در خیابان باشد، آنها هرگز برای اینکه چند دقیقهای چشمان شان را روی هم بگذارند درنگ نمیکنند. رهگذرها هم خوب میدانند که نباید مزاحم آنها شوند.
۵- از تف کردن در مکانهای عمومی خوش شان میآید
گرچه در بسیاری از کشورهای دنیا تف کردن دور از ادب تلقی میشود، اما در چین این کار را روشی برای تمیز کردن دهان میدانند. از چند سال قبل پویشهای زیادی در چین به راه افتاد تا به مردم یاد دهند به دلیل مسائل بهداشتی از این کار خودداری کنند. به خصوص در شهر پکن پیش از برگزاری مسابقات المپیک، جریمهی ۵۰ یوآنی (حدود ۶/۵۰ دلار) برای کسانی در نظر گرفته شد که در مکانهای عمومی تف کنند.
۶- عروسها باید یک هفته قبل از عروسی شان به عمد گریه کنند
این رسم قدیمی قرنها است که در بسیاری از مناطق استان سیچوآن در جنوب شرقی چین وجود دارد و قدمت آن به عصر دولتهای جنگ طلب برمی گردد. روایتی هست که میگوید مادری وقتی عروسی دخترش به پایان رسید گریه کنان به پایش افتاد و از او خواهش کرد ترکش نکند. امروزه در مناطقی که هنوز این رسم را در آنجا به جا میآورند، عروسها در یک هفته یا حتی یک ماه باقیمانده تا روز عروسی شان باید هر روز را گریه کنند. در سالهای قبل عروسها باید در روز عروسی شان هم گریه میکردند، در غیراینصورت از سمت اهالی روستا مورد تمسخر قرار میگرفتند.
بیشتر بخوانید
۷- چینیها آب جوش میخورند
خوردن آب جوش شاید برای بعضی کار غیر ممکنی به نظر برسد، اما چینیها اعتقاد دارند آب جوش میتواند هر نوع بیماری، از سرماخوردگی گرفته تا وبا را درمان کند. قدمت این سنت به قرن چهارم پیش از میلاد مسیح بازمی گردد، زمانی که مردم تصور میکردند با نوشیدن آب جوش، عناصر یینگ (خوب) و یانگ (بد) بدن به تعادل میرسند. اگر عناصر یانگ غلبه یابند، بدن انسان در برابر بیماریها و سرماخوردگی آسیب پذیرتر میشود. امروزه در چین میتوانید در اغلب مکانهای عمومی مثل ایستگاههای قطار و فرودگاهها آب جوش پیدا کنید.
۸- باقی ماندن غذا در ظرف نشانهی خوبی است
در بسیاری از کشورها مانند هند و ژاپن، تمام نکردن کامل غذای درون بشقاب خود را به این معنی میدانند که از غذای خود لذت نبردید. در چین، اما این کار را به این معنی میدانند که هنوز سیر نشده اید و میزبان به شما غذای کافی نداده است. با این حال، در سال ۲۰۲۰ پویشی به نام «بشقاب تمیز» در چین به راه افتاد که هدف از آن تلاش برای کاهش هدررفت مواد غذایی بود. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین میزان مواد غذایی دور ریخته شده را ناخوشایند عنوان کرد.
۹- خیلیها در مکانهای عمومی لباس خواب میپوشند
لباس خوابی که امروزه مردم بسیاری از کشورهای دنیا به تن میکنند اولین بار در قرن بیستم میلادی در چین به وجود آمد و بسیار گران قیمت هم بود. تنها افراد متمول استطاعت تهیه اش را داشتند و پوشیدن آن در ملأعام روشی برای به رخ کشیدن ثروت خود بود. گرچه امروزه در چین تقریباً همه استطاعت خرید لباس خواب را دارند، اما پوشیدن این لباس در بیرون خانه را امری متعلق به طبقات بالای جامعه میدانند. از نظر چینیها این کار صرفاً به این معنی است که مجبور به کار کردن نیستید.
۱۰- زنان رد یائو فقط یک بار در زندگی شان موهایشان را کوتاه میکنند
هوآنگ لو یائو روستای خوش منظرهای در چین است که در دل طبیعت واقع شده و مردم رد یائو در آن زندگی میکنند. این روستا تنها ۶۰۰ ساکن دارد که از ۷۸ خانوادهی مختلف هستند. اما این روستا شهرت جهانی خود را از موهای زنانش گرفته است. طول موهای آنها به ۱/۵ متر و وزن شان هم به ۹۰۷ گرم میرسد. راز بلندی موهای آنها معجونی است که از ترکیب آب برنج تخمیر شده با پوست میوه پوملو و روغن بذر چای درست میشود و آنها بعد از شستن موهایشان آن را با این معجون آبکشی میکنند.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/